Tuesday, August 17, 2010

Daging Bakar & Roti Arab.

Yuhuuuuuu.....dah bangun utk bersahur?? Eynda bangun 3.30am tadi sebab pagi ni 1st time bangun utk memasak hihi.....selalunyer prepare petang2....simpan dlm fridge...time sahur panaskan balik....atau kalau nak makan nasi berlauk masak lebih utk berbuka, simpan utk sahur...

Ingat tak entry gambar masakan yg banyak hari tu? Lebihan daging bakar cicah air asam tu banyak....so pagi ni eynda prepare satu menu yg direquest oleh hubby...nak cicah dgn roti arab katanyer.....



Tadaaaaaaa......

Simple aje cara masaknyer...dah macam daging goreng kunyit pun ada hehe....mula2 tumis bawang besar cincang dgn planta soft & minyak masak skit....masukkan daging bakar.....masuk sayur mayur seperti capsicum & tomato...kalau nak letak carrot pun ok...eynda malas hiris carrot :-p

Pas tu tambah serbuk maggi Cukup Rasa....serbuk lada hitam....utk sedapkan rasa sayur...kalau nak biar sayur mayur tu tawar tak payah letak ye....kacau2 sebati siappp....

Hidangkan dgn sos tomato atau sos cili...mayonis....kalau nak rasa lain skit la..ala-ala kebab tu kannn....masa nak makan roti arab tu eynda bakar atas frying pan ;-)

Jap lagi 5.10am nak gerak hubby bangun....adam dah sahur tadi dgn nasi putih & ayam goreng....hannah nyenyak tido...nasib baik le coz malam sebelum tu 3-4 kali dia bangun sebab takleh tido nyenyak....

Ok semua..selamat bersahur :-)





15 comments:

Mimie Hamdan said...

eynda... mana mau dpt itu roti arab... nampak menarik tue....

Yan said...

ala2 timur tgh lah pulak ye..

eynda said...

Mimie...eynda beli kat dlm giant bahagian jual roti gardenia/hi-5 semua tu....

eynda said...

kak yan..lebih kurang gitu la :-D

ieda said...

ala2 timur .. sedap tuuu .. roti cicah daging memang sedap .. nak2 kalau rendang .. ermmmm nikmat :)

Prettylady-ATuL said...

roti arab? selalu kalau balik perlis mesti beli roti arab.. suka makan roti arab cecah sardin...
best nyer!!!

baby berry said...

ye eh kt giant ada? nak gi carik lah...best la pulak tgk roti arab tu. ari tu dah mam pita. kena carik arab le pulak. pastu carik gobi paratha, capati, tosai...bla3..hihii...south indian cousine ni..

nurulhudaresad said...

ush....terer nya akak nih....sedap2...nak buat gak tapi hubby layan nasi gireng je sahur...mmmm....

Mimie Hamdan said...

owhhh... nak kena carik nie... eynda share lah resepi inti roti pita tue... cam sodap yo...

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya kak eynda..mcm tu kak eynda buat yer..bolehlah cube pasni..

Farra Dhelina said...

menariknya menu sahur kak eynda!

Queen said...

sedap...nampak sangat sedap..dan simple

Lady of Leisure said...

rajinnya kak eynda.. lady tak penah lagi bangun masak for sahur.. slalunya panaskan apa yang ada jer hehe.. tak pun minum susu or soya ngan kurma... sedapnya roti arab ngan daging tu... lain dari yang lain for sahur kan mesti selera nak makan..

alyyani said...

awalnye eynda update entry! sgt menarik roti arab dgn daging bakar tuh. senang je buat rupenye kan? :)

IxoR@ said...

akak rajin!

:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails