Wednesday, July 19, 2017

Wordless Wednesday #31.



Assalamualaikum.....









Selamat Hari Raya Aidilfitri....

Nanti la citer kisah beraya :-)






Friday, May 5, 2017

Hornbill Restaurant & Cafe... Planetarium Negara.... Publika... Jalan-jalan di Hujung Minggu Lagi...


Assalamualaikum....



Hari tu keluar jalan-jalan seawal pagi yg boleh.... dalam 9.30am sampai tengah2 KL tu.... 

Nak breakfast kat mana? Plan pertama nak try breakfast kat Nasi Lemak Tangling.... sekali bila sampaiiiii.... tu diaaaaa... beratur panjang ok.... terus tak jadi la... baru laaa pikir plan seterusnya... oleh kerana hubby kata taknak keluar dari area tu, maka kami breakfast di taman burung KL.... Hornbill Restaurant & Cafe.... 

1st time breakfast kat situ... dulu pernah makan2 kat situ sebab ada birthday party anak kawan hubby...lama dahhhhhh...




Bestnya breakfast ditemani kehijauan pokok-pokok...





Dan ditemani burung-burung jugak haha...




Lama dah dia tunggu meja orang kosong... nak makan leftover... dia makan hashbrown :-)




Tadaaaaa..... Alhamdulillah kenyang perut... kalori? Ntah tak kira! :-D




Tengah makan-makan tu rupanya ada sekor ni tengah usha dari belakang.... eynda ajak dia selfie... masa snap gambar ni dok fokus kat diri sendiri je... senyum ok tak...mata tengok kamera tak... bila view gambar balik ehhhhh.... lawan tokey pulak dia ... tengok la cara posing tu... siap angkat/silang kaki ahahahaha.... tu burung betina so paham-paham la orang perempuan ni kan bila dah nampak kamera ahahaha....kiut je...





Ehhhh makin dekat la pulak... staff kat situ bagi botol spray air kat kami.... dia kata spray je air tu kalau nak halau burung-burung tu...




Dalam gambar nampak kecik... depan mata sangat besar niiii.... 





Masa utk bergerak ke tempat lain pulak... 





Sebab tu hubby kata nak breakfast kat area situ je.... nak ke Planetarium Negara lepas breakfast.... tak banyak gambar sangat masa kat dalam tu... sebab eynda pun pening-pening gara-gara masuk dalam ruang graviti... serius pening.... naik kapal terbang pun tak pening camtu :-D Pastu masuk pulak dalam theater room tengok show pasal matahari/sun storm.... rasa gayat je sebab screen berbentuk ala-ala bumi sikit...





Jumpa Clark Kent! Ehhhh silap orang rupanya ahahaha.... ni Adam la :-D




Pastu naik ke balai cerap.... tak tinggi mana pun... nampak la pemandangan sekeliling...


Dah habis tengok-tengok apa yg menarik kat situ, cari lunch pulak... singgah Publika... buat pertama kalinya haihhhh.... tak tahu nak makan apa... rasa macam sesat kat situ... maklum la tak familiar kan... nasib baik jumpa Chawan Restaurant....




Eynda makan set daging salai masak lemak cili padi.... yummmmsss...Alhamdulillah...




Pastu jalan-jalan jumpa cendol teochew pulak...


Tak beli apa-apa pun kat Publika tu.... tapi best jugak sebab ada kedai Adidas! Best dia macam org pompuan lain jumpa kedai handbag ahahaha.... pastu depan Adidas tu ada Butik Nealofar laaaaa.... gedik-gedik laju masuk dalam butik... rupanya adik Neelofa baru sampai... comel betul orangnya.... paham kan kalau jumpa retissss kita ni macam mana... ke eynda je yg ala-ala jakun? Hahaha.... whatever.... bila bukak IG Naelofar Publika baru tau ada sesi tutorial pakai tudung...adik Neelofa tu jadi model la... eynda pengguna tudung Naelofar gak tapi tak beli masa tu sebab tak sempat.... lagipun baru je beli last month selai tudung & selai anak tudung Naelofar.... nanti-nanti la pulak...




Ni dinner malam tu.... dinner kat restoran mana pulak ni? Kat restoran Eynda je... dah makan hebat2 siang hari, malam kita masak je la.... seafood pasta nama segera sebab letak seafood...


Sekian bingkisan hari ni.... semoga kawan-kawan pembaca lalui hari ni dgn penuh keceriaan...

















Wednesday, May 3, 2017

Wordless Wednesday #30.



Assalamualaikum....







Geng lepak tunggu anak-anak depan sekolah sejak tahun 2013 *love*








Tuesday, April 18, 2017

Kisah Sabtu Lepas...

  
Assalamualaikum....


Tajukkkkk.... malang sungguh sekarang dah kurang kreativiti... nak letak tajuk pun dah tak pandai huhu...


Last Saturday eynda & anak-anak pegi birthday party... birthday Aiden & ian.... mummy diaorg bff eynda aka jiran eynda.... Blogger jugak... http://lizzieasamummy.blogspot.my


Yang menariknya... birthday party ni buat kat balai bomba tau.... haaaa... best kan? Lain la sikit pengalamannyer...


  

Hannah dapat topi bomba....


Masa sampai tu dah ramai tetamu datang.... happening jugak la... rasa lain sebab ada fire truck segala haha....

Ada macam-macam hidangan... nasi lemak... bihun goreng... nuggets/sosej koktail... kuih-muih... sebab party start 10.30am... kira macam breakfast la....

Tak lama lepas tu tetamu berpeluang utk naik fire truck... diaorg bawak pusing dekat2 je satu pusingan siap bunyi siren bomba haha... 








Liz... mummy Aiden & ian yg pakai t-shirt bomba tu...uollss boleh baca kat blog Liz nanti... dia mesti citer pasal persiapan birthday party anak-anak dia :-)





Boleh bayang tak call bomba tetiba kami yg datang? Hahahaha....





Sementara kami dok posing-posing, kids tengah enjoy main air...wahhhh... seronok sangat la diaorg... nasib baik masa invitation ada bagitau bawak pakaian extra.... Hannah pun join jugak...




Ian nak pukul pinata... Aiden yg bertopi bomba depan tu...




Wow... hahaha...





Tq aunty Liz :-)


Habis party dalam 1pm... on the way balik rumah anak-anak ajak lunch pulak... so pegi la lunch dulu sebelum balik rumah....



Lunch kat The Hideout, Bukit Jelutong...





Salmon Fettucine.... sedap jugak... selalunya kalau ke situ eynda suka order Honey Lemon Soda ais.... sedappp... sekali sekala boleh la bersoda... bukan hari-hari ye hehe...






Happy tummy happy me :-D



Citer malam pulak... hubby ajak dinner kat Star Avenue Lifestyle Mall.... kat situ ada Texas Chicken ....




Tapi bila sampai kat sana ternampak restoran ayam goreng organik... teringin pulak nak rasa...





Ada playground kat dalam restoran....






Menu macam KFC... chicken chop pun ada...next time boleh try... bagi eynda sedap jugak...jarang la eynda makan yg tak sedap hahaha... tekak ni tak cerewet.... ayam gorengnyer tak oily... pastu tak masin sangat... dan tak kenyang dua ketul tu huwaaaaaa.... rasa macam takde apa masuk dlm perut... sebab tu ianya ayam organik kot....

Lepas dinner jalan-jalan kejap... hubby & Adam nak pegi kedai OC Sports Shop kat situ sebenarnya... tapi takde apa yg menarik utk dibeli.... maka balik la ke rumah... 






Tuesday, April 11, 2017

Kisah Hujung Minggu...



Assalamualaikum....








Sabtu lepas eynda masak nasi lemak... masak sikit je...makan waktu lunch...sebab nak keluar jalan-jalan lepas Zohor..


Lepas Zohor eynda ke 1 Mont Kiara... kat situ ada Sports Direct... masuk Sports Direct jadi juling mata...sebab susun atur barangan macam berserabut sikit... tapi hubby kata memang diaorg buat camtu so customer akan duduk lama dalam kedai sebab rasa macam banyak benda belum tengok... haaaa memang betul la... rasanya sejam dua jugak dalam kedai tu... padahal semua bahagian dah tengok...rasa macam ada ulang 2-3 kali utk setiap bahagian hahaha....


Banyak jugak la borong tapi cari yg ada sales aje.... tengok kasut yg eynda beli ni... tinggal RM69 je...





Dah habis memborong lepak minum kopi dulu... Hannah order mushroom soup...sedap ...




Nampak tak gambar belakang tengah tuang susu tu? Eynda & hubby order Frozen Espresso... espresso dlm bentuk ice cubes...pastu tuang susu... bergabung jadi la ice espresso hahaha... 


Lepas tu kami singgah kejap rumah abg ipar di area berdekatan sebab mertua ada kat sana.... lepas maghrib kami bergerak dari situ....

Sebelum balik rumah, dinner siap-siap la...





1st time sampai area sini... best jugak... Plaza Damas heheheh....dah 17 tahun duduk KL/Selangor...baru sekarang sampai tempat ni :-p




Actually Hannah la dah seminggu teringin nak makan Penang Char Kuey Teow... alang-alang dah ada kat area ni, hubby pulak pernah datang sini dgn geng keje dia, kami dinner kat Aji Don Alley... boleh tahan sedap la kuey teow diaorg... pedas & tak pedas semua sedap... kat situ konsep ala-ala gerai... ada satay... nasi ayam ipoh... mee rebus johor... makanan indonesia... banyak lagi la...


Hari ahad pulak hari kemas2 rumah.... keluar lunch...




Tak plan pun nak ke sini... Scrumptious Sugar, Bukit Jelutong.... try la cari kat instagram...





Masuk je dalam kedai hmmmmm bau wangi kedai cake... simple je deko kedai tapi kiut... nak beli makan kat rumah boleh, nak makan kat situ pun boleh... ada minuman jugak... tapi bagi eynda kalau beli makan kat rumah better jangan simpan kek lama-lama... kalau masuk fridge dah tak rasa macam sepatutnya... makan kat kedai tu lagi fresh especially kalau kedai baru bukak dalam 1pm.... Memang tak tau nak pilih kek mana satu sebab banyakkkkk pilihan... 

Eynda teringin nak ke situ sebab nak beli Kek Pandan Gula Melaka je..... dah makan, dah rasa, ok la.... hilang ngidam hahaha...boleh la duduk diam-diam :-D






Friday, April 7, 2017

Zoo Negara Mac 2017.




Assalamualaikum....


Cuti sekolah bulan 3 yang lepas, Eynda & keluarga ke Zoo Negara.... ntah macam mana boleh terpikir nak ke sana... bagus la sebab dah lamaaaaa tak ke Zoo Negara... asyik pegi shopping mall je kan.... 

Kami pegi di pagi hari..... takde la pagi sangat sebab singgah breakfast kat kedai makan dulu...sampai dalam 9.30 pagi di zoo, masa sampai tu zoo belum sesak lagi... best... harga tiket boleh check kat website Zoo Negara ye :-)




Perjalanan dalam zoo bermula... jumpa si dia dulu.....





Comel-comelnya! Semua tengah tunggu waktu sarapan....ehhh yg hujung tu tengok kamera eynda rupanya haha...





Penat berkawad dalam kawasan zoo tu... tempat ni la kami nak tuju sebenarnya.... Hannah merajuk time ni sebab dia kata semua bear tinggi dari dia...





Baru tau eynda sama tinggi dgn beruang panda :-D





Haaa ni baru panda betul... comel sangat la tapi terpaksa tahan diri dari menjerit teruja... sebab kita tak dibenarkan bising bila masuk dalam kawasan panda ni... Panda ada baby sekarang tapi time kami pegi ni tak nampak pun babynyer...





Pemalasnyaaaa hahaha... masa kami masuk ni semua panda tidur.... kalau bergerak pun selangkah dua pastu baring semula....





Yang ni sempat la tengok dia bergerak dari tanah naik ke atas sambil panjat tangga tu....kat dalam tu dah la ada aircond... ada bunyi air mengalir...tenang je sebab semua pengunjung diam... tengok pulak haiwan bulat yg comel tu....pastu semua orang rasa ngantuk asyik menguap je... sebab terlalu tenang haha...





Ada cafe sebelum keluar dari bangunan rumah panda so singgah minum jap hilangkan ngantuk dan dahaga... beli cupcake pun rupa panda...





Sambung jalan-jalan lagi.... jumpa si kucing belang ni... apa la dia pikir time tu... berendam dalam air pastu ngadap dinding... kita panggil-panggil dia, sebelah mata pun tak tengok kita...





3 jam jugak la kami kat zoo tu... puas hati... berpeluh-peluh... kira satu senaman jugak la bila jalan-jalan dalam zoo ni... bagus bawak anak-anak ke tempat macam ni... sambil-sambil belajar tentang haiwan... contoh kalau dulu Hannah tengok unta... "owhhh ni la unta..." Sekarang tengok unta..." atas badan unta tu bonggol... unta menyimpan air dalam bonggol tu..." etc... gitu la... :-)






Sunday, April 2, 2017

Movie : Beauty & The Beast.



Assalamualaikum....



Petang semalam eynda & family pegi tengok movie Beauty & The Beast.... kontroversi sungguh la movie ni kan.... nak pegi tengok pun mula-mula cuak...apa la yg sampai nak banned tu... Hannah pun dah pandai... siap tanya takpe ke kalau dia tengok movie tu?



Beli tiket movie time 3.15pm..... tapi kenapa orang lain dok ambik gambar bunga ros ni ada lampu cantik? Kena tunggu show waktu malam ke? 





Tegak je posing sebab tak selesa ramai org kat depan tu....tapi nakkkk jugak berposing kat situ kan... utk kenangan apa salahnyer....

Movie??

Eynda kasi 5 bintanggggg..... best sangat jalan ceritanya.... mula2 sengaja nak rasa bosan sebab baru tau movie tu muzikal... kejap2 nyanyi.... tapi try enjoy je movie tu... best... ada lawak... ada sedih... bergenang gak airmata utk sesetengah scene tapi nasib baik gelap.... haaa sape la melalak dlm cinema semalam?? Hahaha.... gurau je... kalau ada yg nanges semalam pun tak tau la... memang ada scene yg menyentuh jiwa skit...

Scene kontroversi?? Takde apa sangat laaaa... kalau tak bising2 rasanya budak2 pun tak perasan... cuma obviously ada watak lelaki lembut tapi tak lembik dlm movie ni.... bukannya whole story tu citer dia je...hubby kata gimik aje buat bising2 ni....lagi laku la movie...ramai nak tengok apa yg kontroversi sangat tu....

Tapi memang indah jalan citer movie ni... boleh je pi tengok... nak citer banyak2 kat sini takmau la ... nanti rosakkan mood org yg belum tengok... 




Dah habis tengok movie jalan-jalan cuci mata je kat mall tu....





Lunch sebelum tengok movie.... dalam cinema minum kopi je...



** Teringin nak tengok movie Kimchi Untuk Awak tapi konfirm la eynda & Hannah je berminat hehe...




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails