Ya Allah...lapangkanlah dadaku, permudahkanlah urusanku, hilangkanlah kekeluan pada lidahku agar mereka mengerti... Ameenn...

Kita Kawan...

Sunday, September 7, 2014

Pulau Pinang 2014 ~ Kisah Makan ~


Assalamualaikum....

Actually tempat makan eynda dah citer sikit.. senang nak cari tempat makan kat area hotel... cuma nasib kami tak berapa baik hari tu... Lunch ini aje yg kira proper utk kami... dinner kami agak kecewa... satu tempat tu makanan Adam tak sampai2 hingga ke sudah...dalam sejam jugak... chicken wings goreng minyak sampai banjir grrrrr.... cheese nan kecik giler... pastu jalan jauh skit jumpa restoran seafood tepi pantai.... order char kueteow, lepas 30 minit datang bagitau kueteow habisss... order bihun goreng sebagai ganti... diaorg datang hantar mee goreng... kami kurenggg sikit dgn mee goreng so tunggu lagi diaorg goreng bihun.... bihun goreng memang sedap la... licin pinggan kami makan tapi order air sampai ke sudah tak dapat huwaaaaa... pakcik kedai tu buat air tak bersistematik... ada yg last order dapat dulu.... eynda pi beli air tin kat kedai lain huhu....tapi tak marah la kat pakcik tu... cancel je order...taknak bagitau la nama kedai... taknak rosakkan periuk nasi diaorg...dah nasib kami tak best malam tu... lagipun lupa dah nama2 kedai tu hahaha.... gambar pun tak teringin ambik :-p


So 31st August tu kami lunch di sini....




Selesa jugak... bilik kat belakang tu nampak tak kain langsir... kat dalam tu ada banyak meja makan tapi semua berlangsir... mungkin memudahkan wanita mereka yg berniqab kan... nak makan kena selak niqab kalau kat awam... dalam bilik tu boleh buang niqab... 





Menu.... agak mahal berbanding di KL/Shah Alam la sebab tempat pelancongan...total kami bayar RM154... 





Air eynda... lemon mint...





Menu eynda.... Mix Grill... sedap...


Lepas kami check-out 1st September tu kami terus ke Teluk Bahang pekena Nasi Kandar Khaleel...

Dipendekkan citer kami plan percutian kali ni lebih kepada percutian jalan-jalan cari makan... tapi tak menjadi sangat  sebab kat Batu Ferringhi tu Pasemboq pun takdak! Laksa Penang pun takdak! Takleh lawan area Gurney tu la... next time stay kat hotel area Gurney pulak InsyaAllah...







Saturday, September 6, 2014

Pulau Pinang 2014 ~ Kisah Pantai ~


Assalamualaikum....


Percutian kami kali ni lebih kepada bermalas-malasan aje la... takde pegi buat lawatan ke mana-mana pun.... selalunya mesti tak duduk kat bilik hotel sangat... 

Hari Merdeka kami santai2 di hotel... bangun pagi pegi breakfast...brunch actually... pastu balik bilik.... pastu keluar pi swimming pool & beach.... tengahari rembang tu hehe...





Mula2 anak-anak nak main kat beach.... 





Dalam 15 minit kot kat beach dah kena halau sebab ada orang nak main parasailing.... tempat berlepas tu kat area anak2 main.... takpe anak-anak lari pi kat swimming pool pulak..





Kids pool kecik aje...





Pool dewasa pun 4 segi biasa je.... takde fancy-fancy...





Sambil tunggu anak-anak mandi waiter datang hantar minuman free... Mango Lassi.. segar bijik mata kejap...sedap!


Sejam lebih anak2 mandi, balik ke bilik... ye la tengahari matahari atas kepala... nak keluar lunch pulak ye tak...

Dalam 2pm keluar lunch... balik bilik rehat-rehat... tido best hahaha.... pastu petang dalam 5pm keluar ke beach lagi....





Cabana utk disewa.... macam queen size katil je dlm hut tu... best kalau boleh baring2... 





Petang-petang meriah tempat ni... makin petang makin sesak...





Tu dia diaorg dah start nak berparasailing.... ramai arabian main parasailing tu.... pekerja kat situ kata dah 8 hari pak2 arab tu konker parasailing...fuhhh... sakan ye...





Semua dah terrer landing... maklum la seminggu lebih dah ulang alik naik hehe..





Setia bawak bendera negara diaorang... dah macam superman hehe...



Anak2 dah puas mandi-mandi kat beach kami balik ke bilik utk ready keluar dinner..... nanti eynda citer bab makan-makan.... 





Friday, September 5, 2014

Pulau Pinang 2014 ~ Family Suite @ Holiday Inn Resort ~


Assalamualaikum....


Meh nak share pasal bilik yg kami stay kat Holiday Inn Resort ni.... tempahan bilik semua hubby yang handle ...biar dia yg pilih ikut bajet dia hihi... eynda tak kisah janji selesa... facilities dlm bilik tip top... tip top maknanyer pintu toilet tak terkopak... flush toilet tak rosak... ekon sejuk elok... tempat tido bersih... tak bermakna semua nak 5 bintang ye.... rasanya hubby eynda booked thru Agoda jugak memandangkan dia ada akaun Agoda... mudah... murah... 

Kali ni bilik kami tak include breakfast.... tak payah la... kat luar hotel tu banyak gerai... nasi lemak bungkus ada...(tapi tempat ni ramai pemandu teksi lepak asap rokok berkepul-kepul nehinehinehiiii...) tepi hotel je punnnn.... malam2 tepi2 gerai ni ada char kueteow penang, tak sempat rasa sebab terlalu ramai customer takde tempat duduk.... jauh skit pepagi ada jual roti canai... nasi berlauk... bla bla bla... macam2 ada... tengahari  & malam nasi arab berlambak... coz situ ramai pelancong arab...dah jadi pekan diaorg kat situ... pilih je nak makan kat kedai mana....

Eynda try cari kat Agoda harga bilik yg kami duduk ni tapi tak jumpa pulak... lebih kurang dalam RM500 atau ada plus2 kot tak termasuk breakfastlah... berbaloi jugak sebab ...tengok kat bawah ni hehe...






Mari ikut eynda masuk bilik... cewahhhh... posing senget badan2 tutup pulak nombor bilik kat pintu tu hahahaha.... satu lorong ni rasanya ada 4 bilik aje...






Masukkkk je belah kiri ada toilet.... kanan nampak bilik utk anak-anak.... ada tv kecik... remote asing2 dari remote mak pak so tak ganggu apa mak pak nak tengok...





Ni bilik mak pak...ada balkoni tapi bilik kami ni ngadap bukit hutan2... nampak la monyet2 bergayut kat situ....





Ruang tv.....





Bilik mak pak & anak2 dipisahkan dgn divider macam ni...





Selesa bilik ni... besar.... area meja solek tu seperti biasa la ada meja letak bag baju... ada almari baju... ada f&b area utk masak air panas & ada peti sejuk... owhhh ye ada free wifi dalam bilik!





Gambar sabun mandi wajib snap jugak sebab suka tengok macam2 kaler macam2 bentuk macam2 brand.... 


Tu je la.... nak tengok lagi google aje... so far duduk situ 3h2m takde masalah apa-apa.... cuma tu la... nak ke swimming pool... ke beach... ke restaurant ( kalau nak breakfast )...kena la cross jalan besar coz buat masa ni jejantas yg menghubung antara 2 building tengah under renovation... pun takde masalah buat kami... cross je jalan tu...semua buat cam tu... 

Malam2 best la kat luar hotel tu... happening... ada jual macam2 tepi jalan... baju bajan... handbags of coz bukan original hehe... bahan perhiasan... malangnyer tak dapek nak shopping coz keluar utk makan2 aje... tak sempat nak belek barang2 kat situ... 

Dipendekkan citer hotel ni senang la nak duduk... selesa... makan minum kat luar banyak pilihan... tak le habis beratus-ratus utk makan dalam hotel je kan... tapi mahal jugak le makanan arab kat situ berbanding makanan arab kat shah alam ni... nanti la eynda citer...







Thursday, September 4, 2014

Pulau Pinang 2014.



Assalamualaikum.....


30hb Ogos lepas kami sekeluarga ke Penang.... actually hubby ada reunion di Jitra... tapi hubby booked hotel di Penang coz boleh la pastu jalan-jalan kat Penang kan... tak kemana pun haha... duduk kat hotel je berehat....

Bertolak dari Shah Alam 9am.... highway jammed ok...  pukul 4pm baru kami sampai Penang... berhenti makan kejap sebelum check-in kat hotel... 5pm++ baru le check-in fuhhhh.... rasanya jammed lagi teruk dari time balik raya hari tu kot...







Nasib baik la ada jambatan penang ke2 ni kan... kalau tidak kena naikkkkk lagi ke seberang prai sana utk guna jambatan lama tu huhu...





Holiday Inn ni rupanya ada dua bangunan... satu ngadap beach... satu lagi ngadap hutan!! Hehehe.... mula2 kami stop kat bahagian beach... bila check reservation rupanya bilik kami kat tower iaitu seberang jalan la ye... nak ke beach kena la jalan jauh... ada jejantas tapi kebetulan tengah reno...so kena la cross jalanraya yg sibuk utk ke beach/swimming pool... takpe la... susah2 sikit je...





Simple je deco hotel ni.... sebab restaurant semua kat bangunan ngadap beach...pendek citer facilities semua kat bangunan ngadap beach so sana lebih meriah... toilet awam pun takde tau kat bahagian tower ni... receiptionist kata ada kat bilik2 guest aje.... sebabnya satu masa tu malas le nak naik ke bilik.. tanya receiptionist mana toiletnyer... takde... kena masuk bilik ...maka gigih la naik ke bilik jugak... sangat2 privacy kat tower ni...





Haaa... free aje... nak minum sampai habis bekas pun boleh....





Lobby... ada tempat sembang2... ada tempat utk berinternet... ada tempat menonton tv...





Kat ruang lobby ada cermin tinggi...besaarrrr.... cakap kat hubby design ni sesuai utk rumah kita ni hehe....



Dah check-in rehat2 kejap... lepas maghrib kami bertolak ke Jitra... jauh kan hihi... dah le nak keluar dari Penang tu drama... tiba di Jitra dalam 9.30pm... biar je hubby jumpa kawan-kawan x-school dia dulu... eynda & anak-anak takpe... boleh bawak diri masing2... makanan kan adaaa... kita enjoyyyy hehe... takde la makan banyak pun... tapi kopi eynda minum 2 cawan!! Sementara tunggu diaorg habis bergathering tu... siap ada sesi tukar2 hadiah... sesi bergambar konfirm ada kannn.... eynda pun ada gambar gak ni haha... sempat jugak sembang dgn wife member hubby kat meja belakang tu tapi lupa pulak tanya nama...boleh gitu? Kalau lama skit lagi konfirm eynda mintak add dia dlm facebook kekekeke....

Reunion buat kat Darul Aman Golf Club.... habis dalam 11pm... sementara nak tunggu semua yg macam takmau balik tu...dalam 11.15pm la kami balik... sampai balik Penang cecah hotel dalam 1am... fuhhh...journey dari 9am - 1am seharian tu hehe...

Nanti eynda share gambar bilik...







Thursday, August 28, 2014

Fluffy...



Assalamualaikum....



Santai-santai jom tengok gambar fluffy, kucing eynda yg kami dah anggap macam family sendiri...jaga macam anak youuuuu..... bahagialah kamu fluffy... doakan kami bertemu kamu di syurga...





Gambar bertarikh 25/3/2013....baru seminggu bela Fluffy rasanya...






3/5/2014 ~ fluffy suka tido atas perut Hannah....






4/5/2014 ~ 2-3 minggu sekali fluffy kena mandi...





 5/5/2014 ~ Nak tido suka cari bantal....





 3/7/2014 ~ Dah tak muat nak jugak tido atas tu....





 22/7/2014 ~ Haippp.... attention seeker jugak kamu ye...





 23/7/2014 ~ Malasnya nak naik tangga...tido sini je la...







 21/8/2014 ~ Hhmmm...dah makan dah... nak bodek apa lagi ni...





 23/8/2014 ~ Ehhhh pandai tengok kamera la hahaha...







23/8/2014 ~ Tak lama lagi kamu sama tinggi kak Hannah la fluffy!!




Fluffy sekarang eynda bagi makan ikan kembung rebus.... sehari 3 kali... breakfast...lunch...dinner... hehe...sakan kan... sekali makan 2 ekor... bagus la sejak bagi ikan rebus bulu fluffy makin sihat...berbanding baru2 bela dia dulu... bulu dia agak kasar... sekarang macam kapas! Sebelum ni eynda bagi makan wet food utk kucing tu tapi rasa tak best sebab mesti ada bahan awet kan... biskut kucing bagi jugak ....

Fluffy sangat2 well trained dalam bab toilet... walau macam mana pun dia tetap akan cari toilet dia sendiri... ini memang eynda ajar sejak dia kecik... cakap je dgn dia... ni toilet kamu... jangan berak kencing merata... InsyaAllah dia paham hehe... kalau eynda keluar lama2 eynda selalu pastikan fluffy duduk dlm rumah... coz eynda takmau dia ganggu jiran2 eynda... hopefully selama fluffy ada ni dia tak nyusahkan jiran2 la... fluffy sangat baik tau hahaha... puji kucing sendiri puiiiihhh.... kalau fluffy notty  ampunkan eynda ye jiran2 ku.... dia hanya seekor kucing... bukan manusia yg kita boleh terangkan bagi dia paham segala-galanya...kucing jugak haiwan kesayangan nabi...so marilah sayangkan kucing hehe...

Actually kadang-kala ada jugak kucing2 lain...selalunya kitten la...mana datang ntah.... main2 kat laman rumah... tinggalkan "kasih-sayang" kat atas rumput... haihhhh... tahu benda ni semua orang tak suka kan... eynda pun... coz eynda tak ajar fluffy macam tu... tapi eynda tak pukul kucing2 tu.... eynda tak baling kasut or batu kat kucing2 tu.... kalau sempat eynda halau2 gempar bagi takut je.... pastu eynda sendiri akan kutip "kasih-sayang" tu buang.... eynda cuci dgn air... eynda spray dgn spray serai wangi bagi hilang bau "kasih-sayang" tu.... so far Alhamdulillah tak lama pun kucing2 tu buat perangai... diaorg boring diaorg pegi tempat lain la hahahah.... yg penting kita sabar... cara kita handle masalah tu cemana... kurang dosa skit dari buat aniaya kat binatang kan...ada jiran bagi petua tabur kopi utk hilangkan bau "kasih-sayang" so kucing takkan ulang datang bagi kat kita hahaha...kopi wangiiiii... :-)


Takut kucing?? Jangan takut... kucing bukan harimau.... kucing boleh jadi teman kita yg setia... waktu kita menangis ada kucing yg akan dekat dgn kita... seperti paham situasi kita... kita letih... kucing akan datang kat kita buat macam2 aksi yg boleh buat kita tersenyum & hilang rasa letih... kita solat dia datang kekadang siap pegang pipi kita ketika kita sedang bertahiyat akhir... kita mengantuk kekadang kucing datang dekat kita bunyikan "purrrr"...itu tanda dia cuba menenangkan kita....

TQ Allah sebab hadiahkan fluffy utk keluarga eynda.... antara penyeri hidup kami sekeluarga... seekor kucing yg unik yg pernah eynda bela sepanjang hidup eynda... hadir dia dalam keluarga kami pasti bersebab.... sebab kasih sayang kucing utk tuan dia sangat2 tak berbelah bahagi... 

Cehhhh jadi sesi luah perasaan pulak hahaha... sayang fluffy!! :-)

















Wednesday, August 27, 2014

Cahaya SPK Raya Gathering.



Assalamualaikum....



Okkkkk....lupa ada satu entry utk raya lagi.... 


Ni kisah 16hb ogos yg lepas... RA Cahaya SPK anjurkan raya gathering utk penduduk.... start dari 8pm-10pm.... eynda pegi lepas Isyak.... dah ramai orang sampai... last year pun macam tu... asyik lambat bersiap je... tahun ni azam nak sampai lepas maghrib...tak menjadi jugak...sampai je kat situ nasib baik le geng dah dapatkan tempat duduk hihihi.... pegi cari makanan... makan tak tengok kiri kanan dah...lapar semacam je haha... haaa...perut dah kenyang, hati senang...baru la jalan keliling tempat tu... jumpa jiran2 sembang2.... maklum la duduk setaman belum tentu hari2 berjumpa... yg tepi rumah, depan rumah...selorong dgn rumah... yg phase lain... gathering aje menemukan kami... semua pakat sibuk dgn tugas harian... nasib baik ada fb...ada whatsapp... ada apa lagi??? Boleh jugak la keep in touch .... 

Eynda lately kurang minat nak snap gambar makanan.... malam tu ada banyak makanan tau... apam balik...yg macam yong tau foo tapi cucuk2 kat lidi tu apa ntah... kueteow goreng (ni lorong kami sponsor)... kambing golek (ni wajib kat SPK!!).... ice blended... minuman....kuih muih... roti jala... banyak lagi la...kalau tak tersebut kat sini ampun ye... pastu nak balik siap boleh tapau lagi... buat macam rumah sendiri... haaa tapau laksaaa... Alhamdulillah rezeki Syawal :-)

Sebelum balik kami wajib le bergambar kan... hobi semua orang! :-) Satu lagi peel sekarang tak suka bawak kamera dslr ke... separuh dslr ke... maka gambar pun ikut mood...kekadang elok kekadang tak elok coz guna henpon aje.... kalau suasana gelap maka hasilnyer pun ala kadar aje... 





Perbarisan melintang dgn bff.....





Perbarisan melintang dgn jiran2 selorong....



Malam tu siap ada mercun/bunga api lagik tau... tapi eynda malas snap/rakam.... malas memanjang adoi la.... sebab time tu eynda tengah makan... kan dah kata tak tengok kiri kanan masa makan ....

Tak sempat nak bersembang dgn semua yg hadir...tapi seronok la sekali sekala berjumpa kan... tq kepada mereka2 yg bertungkus-lumus utk menjayakan raya gathering ni especially ahli2 RA Cahaya SPK :-)











Tuesday, August 26, 2014

Syawal Di Selayang...



Assalamualaikum....



Agak-agak lepas ni ada entry Syawal lagi tak? Macam takde dah kot hehe... eynda ni takde la macam u all... banyak open house raya ye hehe... eynda lebih banyak bersama sedara mara aje... bukan bermakna takde ramai kawan ye... ramai kawan... satu dunia ahahah... cuma masa agak terhad utk beraya sana sini... takpe... tak bermakna habis Syawal dah takleh jumpa kawan-kawan kan... sentiasa boleh... cari masa je... maklum la sekarang nak "goyang kaki" pun susah... nama je housewife... tido je masa rehat eynda ...

Sebelum merepek...

Ahad hari tu kami beraya kat rumah sedara sebelah arwah abah eynda kat Selayang.... lama dah tak jumpa diaorg... 





Bila jumpa abang zol mula la teringat kat arwah abah eynda... coz arwah abah sangat rapat dgn abg zol... macam abang dgn adik... 






Kak ciah (tepi eynda berseluar hijau) ada 7 orang anak... kali ni eynda datang, eynda dah tak kenal, masing2 dah besar...dah anak dara...dah kawin 2 orang... kak ciah pun dah ada cucu sorang... dulu2 selalu arwah abah bawak datang ke rumah abang zol...tido 2-3 malam... masa tu anak2 kak ciah kecik-kecik lagi... ye la... masa abang zol & kak ciah kawin eynda kecik lagi... bila dah ada anak tu memang la eynda nampak diaorg membesar depan mata kan... cuma sekarang eynda dah berkeluarga, jarang dah jumpa...

Takpe.... sebelum balik hari tu kami bergambar kan... pastu eynda mintak akaun fb anak2 kak ciah... eynda add kat situ jugak ahahahah... so InsyaAllah akan terus keep in touch.... apa guna fb kalau takleh kekal bersilaturrahim kan... 


Citer raya ke citer imbas kembali ni? ahahaha.... nak citer jugak... depan rumah abg zol selang beberapa buah rumah ada kedai runcit.... dulu2 kalau sampai je kat rumah abg zol, kedai tu la eynda nampak dulu... pastu tup tup eynda hilang!! Apalagi... pegi kedai runcit tu laaa.... hari tu ada citer kat hubby pasal kedai tu... kedai tu masih adaaaa hehe... hubby tanya apa ada kat kedai tu sampai macam tu syiok nak terjah kedai tu? Ntah!! Sebab dia kedai runcit la kot! Hahahaha.... masa kecik2 sape tak suka kedai runcit kan... ada macam-macam... macam tak tahu pulokkk...

Lagi beberapa hari Syawal nak berakhir.... semoga bertemu lagi di tahun depan.. InsyaAllah...








Thursday, August 21, 2014

Green Smoothie........



Assalamualaikum......


Ni tabiat baru hehehe....

Alhamdulillah.... hari ni dah masuk hari ke9 eynda & suami bersmoothie.... eynda ni dah lama teringin nak amal smoothie ni... tapi sorang2 malas la pulok... tetiba satu hari hubby kata "jom minum green juice!" Sebab dia dapat tahu salah satu benefit green juice ni boleh reduce risiko sakit kanser...dalam erti kata lain bagus utk kesihatan seluruh tubuh badan lah InsyaAllah.... so hari yg sama jugak kami pi shopping dedaun & buah-buahan tau... gigih! :-D





Ini smoothie hari pertama.... menggeletar nak blend maklum la tak tau rasa apa kan... minum dedaun?? Errkkk.... rasa apa ye.... yg benarnya bila minum sangat la sedap... tak rasa dedaun sangat pun coz sukatan yg eynda buat akan rasa manis buah lebih terasa....





Kalau ambik gambar setiap hari semua akan nampak kaler hijau... cukup la dua gambar haha...




Kenapa tak buat jus? Kenapa smoothie? Sebab smoothie kita akan minum dgn serdak2 sekali so dapat masuk fiber dalam body... ada paham? hehe.... kalau jus dah tapis2 dah...nutrisi tak lengkap la pulok kan... buat masa ni guna blender biasa aje laaaa... nanti ada rezeki lebih mau beli yg lagi bagus utk buat smoothie...InsyaAllah...





Selamba je guna mangkuk Hannah hahaha...takyah berprotokol sangat le kan..



Sukatan utk green smoothie : 2 cawan dedaun (kale/baby spinach/basil/celery/parsley/timun) + 3 cawan buah-buahan (grapes/apple/pear/kiwi/orange/avocado/dragonfruit/tembikai) + 2 cawan air sejuk = boleh jadi antara 700ml-1 liter smoothie (utk 2 org minum)




Banyak benefit green smoothie ni... actually buat smoothie buah-buahan pun ok... banyak resepi...google aje... nak tau benefit pun google aje... yg eynda rasa melalui pengalaman sendiri ni so far... eynda kurang mengantuk di siang hari... lebih mudah fokus... segar sepanjang hari...


Malam tadi try blend dragonfruit + orange + apple + grapes.... dinner tu je... terus kenyang kekekek...


Bila bersmoothie ni kena minum air masak banyak jugak walaupun tekak tu rasa macam sentiasa ada minuman kekeke... sebab fibre tinggi... buah2 pun kandungan gula tinggi.... so minum air banyak2 ye...

Tak sabarnya nak tengok... muka jadi glowing kah.... kurus kah... awet muda kah.... hehehe... InsyaAllah...

Yg penting masuk gak sayur & buah dalam badan... kalau saje2 ni takdenyer eynda nak gigit buah apple... hari2 makan salad pun boleh bosan gak... so sekarang tak risau dah... semua dah ada dalam badan setiap hari...demi kesihatan :-)











Thursday, August 14, 2014

Syawal ~ 3 Biras Beraya ~



Assalamualaikum....


Hari tu eynda citer abang ipar yg sulung tak balik beraya di kampung kan.... minggu kedua Syawal akhirnya kami beraya di rumah abang ipar... maka lengkap la gambar 3 biras utk Syawal tahun ni hehe... maklum le setiap tahun kami bertiga mesti ada gambar bersama....cuma bezanya sebelum ni gambar raya kami di kampung... kali ni di KL...





3 biras pingitan... errkkkk...





Eynda makan-makan dgn anak2 sedara.... ada 2 meja makan... lagi selesa duduk yg kat dapur... buat macam meja makan sendiri :-D





Gambar beratur melintang....





Paling cool punya posing yg tengah sembang kat phone tu ahahaha....





Adam dgn sepupu2 beliau...






Eynda... baby Ariana... dan Ariana' s grandmother... adehhh tak ingat apa yg aunty bagitau eynda... apa Ariana panggil dia bila besar nanti...






Ariana & "tokchik" ...dah bercucu daku...





Gambar lagi... tak habis2... hero-hero sekalian ntah takde gambar pun...kami je la gigih posing....kan rayaaa hehe...





Dgn Yana , kakak Barbie Hannah, mama Ariana.... masa ni dia baru 2 hari habis berpantang bersalin.... 




Dari tengahari sampai lepas Asar kami lepak kat rumah abang ipar.... pastu balik rumah... kenyang sampai malam... ye la... tengahari jamu nasi... petang makan mee pulak... sebelum ke rumah abang ipar ada open house jugak.. itu breakfast hehe.... so malam tu goreng popia frozen je cicah dgn sos cili! 

Alhamdulillah...rezeki Syawal kan :-)

Sekian...






Related Posts with Thumbnails