Thursday, May 5, 2016

Batman vs Superman.




Assalamualaikum....



Hari tu pegi tengok movie Batman vs Superman kat TGV One Utama.... beli tiket biasa aje la... takde apa-apa petanda pun.... macam biasa beli minuman, makanan.... masuk dalam cinema... masa kat luar cinema hall tu ada ramai orang... siap bergambar kat screen ala-ala Emmy Award... kita lalu aje la buat tak tahu..... masa dalam cinema tetiba nampak jurugambar 2-3 orang masuk... ehhh kenapa ni? Jangan la ada prank apa-apa... kot2 la ada yg nak propose ajak kawin nanti kan ala-ala fizo mawar opppsss.... pastu bila start satu dua iklan tetiba iklan dihentikan... lama jugak... haihhh suspen lagi.... tetiba....




Sepraissssss!! Seprais lagi.... citer pasal lost world of tambun semalam pun ada seprais kan.... murah rezeki lagi Alhamdulillah..... diupgrade ke IMAX Hall pulak....







Selepas diberi taklimat serba sedikit, lebih kepada promote IMAX la... kami dibawa ke IMAX hall.... kali ke2 utk Hannah tengok movie 3D... eynda kali ke3, Adam & hubby banyak kali dah kot....

Pasal movie? Best la jugak ... eynda suka Batman :-D

Lepas habis movie tu ada la kat luar hall tu sesi interview bersama penonton... dapat sticker 3D.... dapat movie pass utk 3D movie.... kami tak ambik pun.... sebab actually lagi suka tengok movie yg biasa2 tu hihi....

TQ TGV.... buat seprais utk kami.... sungguh cuak masa tu :-D





Wednesday, May 4, 2016

Wordless Wednesday #26.



Assalamualaikum.....








Earth Hour 2016.








Tuesday, May 3, 2016

Lost World Of Tambun.




Assalamualaikum.....







Bila tengok balik entry ke Lost World of Tambun dulu2... wahhhh dah 5 tahun berlalu baru kami jejak kaki ke situ lagi.... Kali ni gambar tak banyak eynda snap sebab Hannah dah tak takut air.... so mama boleh join mandi manda jugak.... 5 tahun lepas mama jadi jurugambar aje... pastu jadi bodyguard Hannah tunggu dia main2 kat tempat yg cetek huhu.....Kali ni best!! 




Kami sampai awal..... dalam 12pm... nasib baik boleh check-in hotel siap-siap...tapi bilik belum ready hehehe....so dapat la diskaun 10% utk hot spring di malam hari (tak guna pun sebab malam dah letih)... dan ada lagi satu seprais yg pihak hotel bagi kat kami... tunggu ye sampai hujung entry...





Aduhhhh... nasi vanggey pun ada... tak payah pi cari restoran dia dah... 






Hambekkkk.... RM11 satu bekas, lauk tetap macam tu je takde pilihan lain... ok la tu banyak tuuuuu..kenyang Alhamdulillah....





Meriah area ni... Gangnam style pulak tema hari tu.... dari tengahari sampai petang dok pasang lagu gangnam.... Ada jugak la lagu2 rancak lain, DJ pun ada...dari nyanyi sikit2 sampai le dah jadi konsert dia sendiri huwaaaaaa.... yg penting enjoyyyyy....






Kalau time bergambar ni maknanya tak berendam dalam air la kami.... dah puas snap gambar simpan semua dlm locker....




Masa 2011 dulu Hannah kecik lagi.... rambut pun curly2 lagi....sekarang dah tinggi....





Tengok kedai2 ni jual makanan minuman semua teringin.... tapi sebab dah makan nasi vanggey, kenyang sepanjang hari... dahaga je ada....





Jom pegi petting zoo...





Zorro yg macho tapi manja sebenarnyer hehe...






Comel kan.... kepanasan dia tu :-D





Baru lepas lunch.... lepak-lepak kejap....





Ala tak berapa jelas gambar ni.... tak terpikir nak share masa snap so kualiti teruk.... gambar monkeys nak lunch.... semua turun ikut tali tu dari bukit belakang tu... banyakkkkkkk.... macam monkeys dalam citer Kungfu Panda 3 ...





Yang ni kat Cahaya SPK pun banyak hehe....





Comel je tengah makan... yg dua ekor paling depan tu siap bergaduh berebut makanan :-D





Sebenarnyer.....(sambung bawah)....





Staff zoo bagi kat si putih ni jagung tu.... si putih ni tak nak... takmau ambik... takmau bukak mulut... cerdik...kenyang kot....so bagi la jagung tu kat burung kat atas tu....





Bagaikan puteri....





Jantan jugak yg cantik haihhhh....






King Cobra ni nama saintifiknya bla bla bla Hannah! Hannahhhhh.... :-D





Ni pusat SPA.... bestnya... tak sempat nak berSPA.... SPA sendiri dalam hot spring aje petang tu.... paling panas eynda masuk yg 40c je... 43c pun ada tapi panasssss sangat jari kaki pun takleh nak rendam... yg 40c ni best.. siap masuk dalam gua berendam paras bahu...


Dah petang 6pm kami pun pegi ke hotel, ambik kunci & masuk ke bilik utk berehat.... sepraisnyaaaa..... pihak hotel bagi kami bilik yg paling besar kat hotel!! Tak tanya pulak kenapa... terima kasih aje la kat pihak hotel....normal price dlm RM1K++ tapi masa check-out bayar dlm RM500++ macam bilik yg kami sepatutnya check-in...Alhamdulillah... murah rezeki kami... sebelum ni kat Cinta Sayang Sungai Petani pun diupgradekan bilik kami....

Jom tengok bilik....



Bilik terletak paling hujung bangunan hotel....kat bawah tu ada restoran Papparich so malam kami dinner kat situ aje....





Pintu pembahagi bilik & ruang tamu....





Ada meja makan.... sayang tak guna pun sebab satu malam aje.... makan pun kat luar....





Ada dapur.... macam apartment aje bilik ni....





Ruang tamu... oleh kerana bilik ni hanya ada satu queen bed, kami minta extra bed utk anak2...






Masa nak check-out sempat tengok gambarajah ni kat pintu bilik.... betul la kami dapat bilik paling besar di hotel Lost World tu :-)


Ni Adam & Hannah masa pegi tahun 2011 :-)





Monday, May 2, 2016

SPCA Selangor.



Assalamualaikum...........


Dulu-dulu, masa baru kahwin, hubby selalu bawak eynda ke SPCA Selangor ni.... sebab dia tahu eynda suka kucing.... ada jugak la eynda kutip kucing utk bela sendiri tapi last2 bawak balik kampung suruh mama eynda belakan.... masa tu eynda keje, tak terjaga la kucing yg eynda bela...kesian nanti kurang kasih sayang... so hantar balik kampung.... nak hiburkan hati sekali sekala singgah SPCA ni....






Lama dah tak datang tempat ni... rasanya pernah bawak Adam je masa dia kecik2...dah berbeza bangunan SPCA ni... bagus la nampak lebih proper...Saja je bawak anak-anak kali ni.... nak tunjuk ada wujud tempat macam ni.... Ada anjing...ada kucing.... nak adopt sila la datang SPCA....masuk FREE aje... cuma register kehadiran kita je....







Adam yg dulunya fobia dgn kucing.... sekarang semua kucing dia nak pegang... thank you to Fluffy sebab dah hilangkan fobia Adam terhadap kucing :-)





Iskkkk.... tak tau la asyik pegang kucing oren ni aje.... comel sangat... ekor berbulu kembang...perangai macam Fluffy jugak... terkilan sebab tak adopt dia... harap2 ada la tuan baru yg baik menjaga dia...





Sape2 nak adopt kucing pegi la SPCA.... manja-manja kucing kat situ.... dah siap vaksin segala... yang baru masuk diaorg asingkan dulu bagi betul2 sihat baru join geng kucing yg boleh kita adopt...





Nak balik kita sedekah sikit duit utk SPCA....






Betul tu.... binatang ni kalau kita bela elok-elok, mesti dia sayang kat kita.... macam family dia sendiri :-)



Alamat:

SPCA Selangor.
Jalan Kerja Air Lama,
68000 Ampang, Selangor








Thursday, April 14, 2016

Mozer's Subang Parade...



Assalamualaikum....


Kisah Januari yg lepas ni.... masa Mozer's baru mula dibuka... masa tu masih lengang... sekarang full house aje.... dah 2 kali makan kat situ.... Memang sedap.... actually selalu dah makan kat Mozer's Bukit Jelutong.... memang tempat feveret kalau teringin nak makan nasi arab...




Cantik deco dalam restoran...





Lapar sangat time ni tapi sempat jugak bergambar sebab suka dgn props kat belakang tu....





Eynda ni tak tahan godaan kalau bab nasi arab.... konfirm makan nasi arab lauk kambing.... tak tengok dah ayam .... sedapnyaaaa... sambil tulis ni pun dah terliur.... sepinggan tu habis kat eynda sorang tau... mana la tak makin sihat kan... ni citer lama... sekarang makan kira kalori... tapi makan gak nasi arab.... cuma makesure kalori seharian tak terlalu tinggi.... exercise tu penting ;-)






Ada ruang utk anak-anak bermain/menonton tv..... bagus la... tak la anak-anak bosan kan....


2-3 minggu lepas pegi makan kat Mozer's ni.... dalam pukul 3pm.... boleh tahan jugak pelanggan masih ramai time tu.... sesape yg belum cuba boleh la try makan kat Mozer's ni... bersebelahan restoran Sari Ratu di Subang Parade....









Wednesday, April 13, 2016

2013 - 2016 .....



Assalamualaikum....





3 tahun dah bela dia :-)





Tuesday, April 12, 2016

Kisah Nasi Lemak ....



Assalamualaikum.....


Last Saturday eynda masak nasi lemak! Bukan untuk family eynda aje.... extra 20 pax utk meeting ketua jalan kat perumahan eynda.... aduhhhhh... seminggu eynda prepare dari segi mental dan fizikal! Yesss dengar agak dramatik kan.... tapi seriusss eynda berdebar... permintaan hubby, eynda ye kan aje... memang kekadang eynda suka redah je buat apa pun.... so ini pun kes redah buat jugak.... maklum la jarang sekali eynda masak utk banyak portion.... pernah la dulu-dulu duluuuuuuu buat bihun sup utara utk 15 orang makan.... nasi daging utk 20-30 orang makan..... bihun goreng utk jamuan moreh kat surau di bulan Ramadhan.... eehhhhh kenapa la kali ni rasa panik semacam kan....




Apa-apa pun Alhamdulillah semuanya dipermudahkan.... jangan tanya eynda cemana eynda masak! Nak makan hari sabtu, hari Khamis dah start beli barang nak masak.... masak pun rasa macam mimpi je .... percaya pada diri sendiri... yesss i can do it!

Eynda cakap kat hubby.... macam mana hasilnya macam tu la rasanya.... suka tak suka makan aje... jangan komplen hehe... Alhamdulillah dapat feedback yg positif dari jiran-jiran.... 

Ada jugak yg gurau2 suruh eynda buat bisnes.... wooooo.... lepas habis masak & pack semua tu, bersihkan diri terus tidoooooooooooooooooo sepanjang hari.... bangun...tido...bangun...tido.... camno nak bukak bisnes?? Tapi InsyaAllah.... mana tau satu hari nanti rezeki eynda di bidang masak2.... buat meal preps ke.... kan?? Hehe...






Tadaaaaaaa..... my nasi lemak... ada sambal telur rebus & rendang daging..... Alhamdulillah kenyang.... jangan la tanya berapa kalori sepinggan tu... terkejut kot nanti kalau tau ahahahaha.... (sebab tu minum air masak je).


Next time kalau buat makan-makan lagi... menu lain la pulak ;-)

InsyaAllah.....








Friday, March 4, 2016

Kisah 1hb Mac 2016....





Assalamualaikum....


Alhamdulillah bertambah setahun lagi umur Eynda 1hb Mac lepas.... Semoga Allah terus berikan kebaikan hidup di dunia & semoga kebaikan jugak utk Eynda di akhirat...ameenn...

Semakin berumur ni cewahhhh...semakin simple la menyambut hari kelahiran.... syukur sebab family sentiasa berada di sisi masa birthday Eynda...itu pun dah cukup sebenarnya...





Pagi 1hb Mac tu, lepas hantar anak-anak ke sekolah, Eynda & hubby pegi breakfast...owwhh ye hubby ambik cuti sempena birthday Eynda... Alhamdulillah... heavy ok breakfast pagi tu hehe... 

Pastu dah takde apa nak buat kami jalan-jalan kat shopping mall je... 



Lepak-lepak kat coffee shop pulak sebab kedai2 dalam mall pun belum bukak masa kami sampai hahaha.... minum Affogato... feveret Eynda & hubby sekarang :-)



Sebelum balik rumah sempat beli juice utk diri sendiri... anti-ageing... utk blood circulations... rejuvenation... al-maklum la umur dah meningkat kan... dalaman wajib jaga... automatik nampak di luaran nanti :-)



Tengahari pegi ambik anak-anak kat sekolah.... lunch kat rumah aje... tapauuuu ...birthday kannn mana boleh masak :-p (Padahal jarang masak pun weekdays)....

Malam pulak dinner kat restoran kat Setia City Mall.... pastu balik rumah pun awal sebab esok tu anak-anak sekolah pagi uittt... bukannya esok tu Sabtu....

Tu je la sambutan birthday Eynda tahun ni....




Kalau yg kenal eynda betul2, Eynda bukan kaki handbag... bukan kaki barang emas.... tapi Eynda kaki gajet... so inilah hadiah dari hubby Eynda... actually memang la jatuh hati kat Apple watch ni tapi takde plan nak rembat pun... tetiba last month jam tangan eynda talinyer dah putus sebab dah reput.... dah reput okkkk... berbaloi hubby belikan jam tangan lama tu... 5 tahun eynda pakai sampai reput...alang-alang nak ganti jam, beli Apple Watch ni sebab fungsi dia banyak.... lagipun Eynda dah aktif balik exercise so tak rugi beli... pilih pun kaler yg sesuai utk pakai outfit apa pun...Alhamdulillah.... moga bertambah murah rezeki hubby :-)





Selfie di hari ulangtahun kelahiran.... kejap birthday... kejap hari lahir... layan je la kan.. mana sempat taip je hehe.... tak dapat nak selindung peningkatan usia di wajah... kedut2 bawah mata pun dah nampak huhu.... takpe la kita enjoy saje perubahan dalam diri kita... jangan stress-stress nanti lagi banyakkkkkkk keduts keluar huwaaaaa.... 

Btw.... Eynda muda 3 tahun je dari Che Ta hihi.... blogger emasssss dah uollss hahaha.... jangan lari tau ahahahaha....







Wednesday, February 17, 2016

Wordless Wednesday #25.



Assalamualaikum....




Sabar je la! :-D








LinkWithin

Related Posts with Thumbnails