Monday, May 24, 2010

Dapat Satu Lagi :-D

Selamat pagi semua....

Masih ingat entry ini ? Kemudian muncul pulak entry ini ? Alhamdulillah berkat rezeki hasil titik peluh sendiri mengumpul duit syiling akhirnyer eynda dapat beli ini pulak...actually dlm wishlist eynda tu, eynda nak pocket series....tapi bila pegi tengok harga mak aiiihhh...melampau-lampau pulak....so eynda pilih yg ni je...murah banyak dari pocket series tu....




Shocking pink!! Hubby geleng kepala sebab eynda pilih kaler ni hahaha...kaler putih pun cun jugak tapi takut cepat kotor.....



Lepas ni pegi mana pun boleh online hihi...janji ada WIFI lorrr...takkan nak subscribe broadband pulak...P1 maybe?? Isskkk....nanti dulu la...duit dah habis :-p

Hannah terujaaaa sangat...tau aje la kaler feveret dia hehe...hubby pulak kata...kalau kaler hitam ke...putih ke...boleh jugak la dia nak pinjam bawak pi mana-mana...ni kaler pink adehhhhh....kekekeke....macam tak mau kongsi dgn hubby je gaya pilih kaler kan....tapi hubby guna gak la kat rumah...kaler is just a kaler kan...harus bersyukur sebab kalau bukan kerana hubby eynda takde apa yg eynda dapat selama ni ;-)



Hhmmm..part ni agak bosan...dapat bag free tapi kaler tak best....eynda tanya le...takde kaler lain ke...SA tu cakap memang dapat kaler ni je sebab bag free....wooo..pandai ekk..mentang2 free diaorg buat bag yg kaler tak cun....rasa macam nak p beli jugak2 waktu tu bag kaler pink tapi takut mahal, duit dah pokai ok la guna je yg ni :-p Alhamdulillah le dapat free kan...takyah nak komplen banyak hokey...


Senang la nanti bila pindah rumah...sebab pc yg guna sekarang akan diletak dlm bilik tido kat tingkat atas.....kat bawah boleh guna netbook ni hehe...takde la meroyan sebab "jauh" dari pc kan hahahah...betapa tegarnyer aku :-p

Lagi satu sebab eynda beli netbook ni...boleh jugak la browse sambil tengok tv...sandar kat sofa...comfortable skit...memandangkan sekarang ni pc dlm bilik...dah le tv dlm bilik hannah konker dgn citer2 dia je....tingkap bilik pulak takleh bukak sebab tingkap tak bergrill...tingkat 5 hokey...bahaya sangat kalau bukak tingkap...Hannah suka duduk tepi tingkap....so duduk lama2 dlm bilik boleh buat eynda macam nak pitam sebab kurang oksigen...tu diaaaaa....paperwork utk dapatkan netbook eynda masukkan sekali fakta ni tau kekekeek....melampau kan :-D

Apa-apa pun alhamdulillah dgn rezeki yg eynda dapat selama ini....terima kasih to hubby sebab sentiasa jadi advisor bila eynda nak miliki sesuatu....eynda percaya bila dapat restu, rezeki akan sentiasa datang...dan lepas ni of coz kena bagi best service utk hubby & anak2 lebih dari sekarang....

Paling penting....hubby kata apa saja eynda nak dia akan cuba bagi...janji satu wish dia, eynda dapat tunaikan....apa diaaaa?? Tak mau cakap!! Maluuuuu hahahaha...sebab eynda belum dapat tunaikan ..dah lama dah dia tungguuuu...semoga termakbul la wish hubby kat eynda tu ye :-D

Haiippp!! Jangan dok spekulasi plak ye...nanti ada pulak yg cakap lakiku nak tambah cawangan sebab tu bagi macam2 kat eynda hahahaha....hubby punya wish tu takde kaitan dgn pompuan lain daaaaa.... hanya berkaitan dgn bini dia yg berat sekarang dah 60kg ++ :-p



Nak tau lebih lanjut pasal netbook ni klik sini : VAIO





** Angan2 nak henpon baru kita lupakan dulu la tahun ni :-p

74 comments:

mrs.JamaL said...

wah bestnyer..jeles la....

ikiqzana said...

sis.. i pun dah beli sony vaio mini ni.. tapi bila dah lama pki rasa kurang sikit. agak slow.

rasa nak jual balik plak.

eynda said...

mrs jamal...jangan la jeles :-)

sweets said...

tahniah...pink lagik tuh...

eynda said...

ikiqzana...ye ke...eynda guna utk lepak kat blog/email/fb je buat masa ni...harap2 tak slow la...hubby pun dah pesan jangan download benda lain nanti netbook ni berat...so just guna utk basic2 aje... :-)

eynda said...

sweets...thanks...pink itu harus :-D

Ms Syatilla Rozaini said...

jelesnye!!!!:(

i like pink2 gtu...

TopsyTurvyMum said...

congrats eynda..
comel sgt!
pun tunggu restu nak rembat sesuatu...banyak betul syarat..padahal dari tabung kita:P

eynda said...

Syatilla...akak memang teruja habis tengok kaler pink tu :-D

eynda said...

Rox...thanks dear...lebih kurang la kita... :-p

noradzlina.kamdani said...

weee..cantik kale pink

ArELeEz said...

waaa... syiok woo.. sila ucapkan terima kasih yg xt'hingga kpd hubby anda.. he3..

eynda said...

Lin..cantik kan...cehh puji sendiri pulak :-p

eynda said...

Areleez...sudahhh....setiap masa...dulu kini selamanyer...belum dapat barang pun dah ucap terima kasih hihi...

Lovely Kitchen said...

congrate eynda! itulah suami yg menyanyangi isteri kalau boleh semua kemahuan akan diturutkan...u r lucky dear fren...E-na tumpang gembira! cute netbook tu...

Noryanti Binti Hj Rosli said...

wiwet kat netbook...msti mlm td tido lena kan...tahniah2 wish list suda tercapai... :)

eynda said...

E-na...thanks...alhamdulillah...sebab hubby baik le eynda pun belajar jadi isteri yg baik cewaahhh :-p

eynda said...

Yanti...ehh macam tahu2 pulak tido lena ek...hehe...bukan sebab netbook kot...sebab letih semalam settle banyak hal...10pm dah zzzz...terjaga 1am ehhh banyak masa lagi boleh tido kekeke...lagipun hannah tak terjaga semalam...mamanyer tido lena la :-)

Mummy Dasy said...

sebijik cam kite pny, tp free bag golla tu warna itam..mmg neli pink sbb xnak kasi hBy pinjam hehehe..

eynda said...

Mummy Dasy...wah!! Dapat beg itam ke...tak aci la SA tu tipu eyndaaa...hehe tak kasih hubby pinjam ek..eynda 50-50 nak pilih pink atau putih...tapi pink buat eynda tergoda...tak dapek nak nolong hubbyku tu :-p

Siti Shuhadah Zainol said...

wah..jelusnya..pink lagi tau... huhuhu..

Me said...

pink lagi!! shekshii ..hihihi

eynda said...

Siti Shuhadah...pink dia lain dari pink2 netbook lain tau hihi...saje kasi jeles lagi :-p

eynda said...

Me...tetiba teringat my x-officer punya statement bila akak pakai kurung johor yg ada kaler shocking pink..."shekshii" itu ada dlm ayat dia hahaha...agaknyer pink memang seksi kan ...teringat jugak kat Barbie :-D

AyuArjuna BiGoshh said...

eynda....bestnya pink....i like it a lot...i pun dah lama teringin eynda cuma rezeki nak memiliki itu belum ada lagi :).....sangatlah comel...lepas ni cari phone pink se set giteww

NeenaAnuar said...

wow! chanteknyer! confirm hannah dok gerammm jerk tengok netbook akak nie! hehehe...

eynda said...

AyuArjuna...thanks...insyallah satu hari nanti u dapat jugak...tak dapat bayangkan air muka hubby kalau eynda beli henpon kaler pink :-D

eynda said...

neena...memang!! Komputer barbie katanyer :-p

Nur Fazlizah said...

Eynda, congrate dah dapat wish list u. just nk peringat, lps nie, kalu browse tenet depan tv, pastikan sitting posture tu baik. coz i slalu guna lappy dok bersila depan tv ngan meja jepun. azabnya, backache la. once kena, mmg akan berulang walaupun dok br sejam.
kalu dulu pakai pc, at least duduk atas kerusi, proper sikit.

I am happy for you too for the new netbook. Pink is my fav color too.

pak long said...

salam..
jeliternyer laptop kecik akak...kiter pun berkenan jugak menda ni..

Queen said...

warna pink tu memang gaya tak nak share dgn hubby kak eynda...ekekkeke....

btw..congratz... =)...weeee..suke2..

cuma nanti maybe akak akan alami maslaah nak upload2 gambar..kadang2 store kat sana...pestu buat entry kat sini..dah nak kene saved..pestu upload dari pc sini...gitulah lebih kurang..macam nik alami sekarang..tapi nik punye lagi worst...sebab tru office..ehehehe

noor said...

salam...
leh tak nak tau model netbook tu?tgk survey gak ni...tq

Salbiah bt Karim said...

cantik la pink. hehe. ape wish hubby enyda tu, nk eynda kurus ke nk baby lg, hehe

Jiejah @ Iza said...

vavavavava tomeiiiiinya lappy baru eynda ..jelessssssss ni ekekeke

eynda said...

Nur Fazlizah...thanks dear...kalau kat depan tv eynda suka bersandar kat sofa..lebih baik utk belakang badan kan...sebab tu eynda beli netbook ni...coz eynda memang ada problem backpain lately...kat kerusi ni walaupun kerusi yg comfortable kekadang lenguh gak hihi...atleast ada 2 alternatif kan :-)

eynda said...

paklong...tergoda ke dgn kejelitaan netbook pink eynda hehe...berkenan pinang la sebijik...tapi pastikan bukan kaler pink tau hikhik...

eynda said...

nik...bukan takmo share sebenarnyer...netbook akak netbook hubby jugak...tapi bab kaler pink tu akak takleh nak mengalah laaa kekekeke...takleh nak tolak ansur kalau nampak kaler pink..cemana tu :-p

eynda said...

nik..lupa plak..kalau akak nak upload gambar maybe dari pc je...save dlm edit html dulu...sebab akak takmo kacau netbook tu dgn gambar2...biar plain gitu :-D

nurulhudaresad said...

kak eynda....kaler pink tu wat nurul jelesssss sesangat..hehehe.....bertuah tol ahkak neh tawwww.....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

i think..celcom berukband is the best ever..sbb sy pernah guna both of them..p1 & celcom..hanya cadangan..:-)

nak mintak jugakla ngan hubby.tapi nak ke dia layan? yg ade tu pon si rafiq duk ketuk2..huhuhu..abis nak jahanam dah!

eynda said...

noor..salam...ni link netbook tu..eynda dah masukkan jugak dlm entry : http://corp.sony.com.my/vaio/vaio_w.html

Masa eynda beli ni ada less RM200 ;-)

eynda said...

Sal...agak2 mana satu?? Hehe...baby itu kalau ada rezeki yg Allah nak bagi jugak kan...buat masa ni 2 org pun dah syukur :-)

Zur said...

kak eyndaaaaaaaaaaaa....


zu nak benda pink ni dh lama, siap buat entry lagi, nmpaknya rezeki akak dulu lah ye...huhuhuh..

cute nya, secute tuan nya...

huwaaaaa....nak gak !!1

eynda said...

Jiejah...comey macam tuan dia kan hahaha...

eynda said...

nurul...alhamdulillah rezeki akak..insyaallah rezeki nurul pulak nanti ;-)

eynda said...

Rose...celcom ok ek..eynda takut nak subscribe broadband sebab b4 ni ambik maxis...berjanggut tunggu nak upload website...nasib baik boleh pulang balik dlm masa 7 hari...rasanyer tengok coverage jugak kot...

Tu la..ni pun jenuh hati2 dgn anak2 kat rumah hihi..

eynda said...

Zur...insyaallah nanti tiba masa zur pulak...akak sebenarnyer dilemma sama ada henpon atau netbook...tiap minggu pi ziarah kedai jual netbook ni tau hehe...semalam tetiba tengok ada less RM200...terus tarik tangan hubby ajak tengok...dah gaya macam budak kecik mintak menan dah hahaha....nasib baik hubby approve :-p Hubby kata lebih baik dari beli henpon yg mahal dari tu tapi tecit jek hehe...so henpon yg akak berangan tu biar dulu la ...kasi harga runtuh dulu :-p

sLEEping BEauty said...

baru je buat tag ,, nk minta yg ini kt hubby..tgk2 eynda dah dpt dulu...
jeles ai...
huhuuu

pink mmg sgt2 santek hokey!
jaga dier elok2 tau eynda..
hehehe

Shariz said...

jeles...jeles...jeles....hahaha....bestnyer, akhirnya dapat jugak wishlist tu ek...shariz suka kaler netbook tu:)

jom kita pi shopping sama2 beli beg netbook/laptop :)

eynda said...

intan...ye ke hehe...actually kan...tak plan nak dapat semalam...tapi sabtu petang hubby ada cakap..."mula2 beli kamera...lepas ni dia cari netbook pulakkkk...." tak tau kebetulan atau adakah dia baca blog ini? hehehehe....tapi rasanyer memang selalu sembang dgn hubby pasal wishlist ni...macam kamera hari tu la...memang tak plan nak dapat secepat tu... :-p

eynda said...

Shariz...jom...makan angin naik kete "itu" hihi...

IdzaLia said...

cantiklah colour tu kak eynda...
lps ni blh berblog dab FB kat mana2 aja sbb netbook kan kecik blh bwk ke mana2 aja kan.. hihi

eynda said...

Lia...tq..ha'ah boleh le usung ke mana2...makin penuh la handbag doreamon akak tu :-p

Y@D@M said...

sis brape harga VAIO ni???
ni laptop idaman YADAM ni..
hihihi

eynda said...

Yadam...akak ada bagi link kat bawah entry akak tu...harga RM1999 tapi akak beli ada less RM200 :-)

ibuayu said...

tahniah..tumpang seronok..pink lagi..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sweet mcm tuan nye...
ehehehehe...
=)

eynda said...

ibuayu...tq :-)

eynda said...

ceroi...ye ke..terharu akak... :-p

Chik Na said...

wah bestnya dapat lappy baru ..warna feberet chik na plak tuh...jeles tengok ;-)

eynda said...

Chik Na...ramai yg minat pink kan :-)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

betsnyee~ nak jugak!! berapa K akk beli? nak jugak.. kalo pakai yg nih boley la bwk kemana saje..

Softtouch [Hanim] said...

cantinya netbook tu...warna pink..i like....hannah mesti suka...

Y@D@M said...

insyaallah tahun depan baru dpt bli...hihihi
tgu loan dpt dulu :-)

Azmiezas said...

cantek..i like..

Dayung Serian said...

cantik kaler pink:) akhirnya dapat jugak netbook berkat kesabaran.

Nana said...

sukaaa...pink lagiii..i loikke! nak jugak...verangan je lah..heheh

Lady of Leisure said...

kak eynda cantik la pink gitu... cara pilih colour macam tak nak share hehehe lawak tul akak ni...:D

Mia-Ina said...

bestnya dpt labtop baru..

apa dia tu kak eynda..nk dpt ank lagi ke?>hehe..

*..~FaZz@Yna~..* said...

waaaa... shanteknyer.... jeleznyer... nk jgak beli ni... tpi tgh menanbung lgi..biler la tabung ni nk penuh...huhu

Si Kenit said...

waaa
bestnyee dpt vaio
comel =D

LiAnA said...

fuyooo vaioo... request kt hubby takmo dia layan wakakaka...

skang ni ku guna portable hard disk utk simpan gambar sumer tu.. sbb takmo beratkan memory..

tp percayalah eynda... bila ada netbook nafsu nk guna pc biasa mesti jd kurang kikiki

ratna said...

alamak hai.. shocking pink lagi tu.. jeles ni .. jeles...

Si Kenit said...

kak eynda
nak tnaya sikit boleh? heeee
akak beli netbook vaio tu kat mana ek?
kt kL ke? ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails