Monday, May 24, 2010

Nak Pindah Dah....

Bila??


Cuti sekolah nanti ye...jadi jugak ye pindah masuk Cahaya SPK cuti sekolah bagai dirancang awal2 dulu...sebab ingatkan nak delay ke bulan July...hubby pulak kat ofis tu....bulan 6 adalah bulan yg amat sibuk sekali...

Tapi...


Sabtu pagi lepas, tuan rumah unit kondo kami ni call...bapanyer kena stroke...so kalau boleh nak kami kosongkan rumah end of june la...dia plan nak bapanyer pindah duduk kat kondo awal july....maybe senang dia nak datang jumpa bapa dia kot...dekat....


Perasaan??

Masa dengar hubby kata nak kena pack2 barang mulai sekarang terus rasa panik!! Mana nak start dulu...padahal memang tau nak pindah kan...cuma masih berpoya-poya lagi...satu apa pun belum buat...now padan mukaku :-p


Hari ini...

Nak start kemas2 bahagian dapur dulu....apa yg tak guna sila buang...apa yg masih boleh guna tapi takmo bawak sila sedekah kat orang...apa yg nak guna sendiri sila pack2 la kan....rasa macam tak mampu nak buat sorang2....nak kena panggil bibik yg datang seminggu sekali cuci rumah...cepat sikit keje mengemas....saya bukan superwoman hihi...so weekend ni dah ada barang yg boleh dibawa ke Cahaya SPK...


Buat kawan2 yg tinggalkan komen/jejak...eynda try balas ye...buat yg follow eynda harap sabar...nanti eynda follow jugak....yg linkkan eynda thanks banyak2....nanti eynda update kat bloglist eynda jugak...kalau eynda masih tak follow walaupun difollow lama dah please let me know & bagi ur link...sebab ada setengah tu eynda tak dapat jejak link so takleh nak follow....begitu jugak yg linkkan blog eynda...kalau eynda masih belum linkkan ur blog kat bloglist eynda, let me know jugak...insyaallah semua eynda akan update cuma tak tau cepat atau lambat...


Nampak gaya macam nak bz la lepas ni...tapi kalau nampak blog ni sentiasa meriah dgn entry, layan aje k....eynda try bahagi kan masa...


Sekian....





23 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

buat mane penting dulu sis...
hehehe...
=)

honeylanz said...

huhuhu..letih nye berpindah ni... tp x pe..sbb seronok masuk rmh baru ;)

sLEEping BEauty said...

wauuu.. akhirnya eynda ke cahaya spk...

mmg letih berpindah randah... kan...

nurulhudaresad said...

bersedia la utk berpenat lelah kak..hehhehe...tahniah dah blh pindah umah baru:-)

lydzar said...

hari tu lalu depan entance cahaya spk, time nk g rumah kawan kt belakang uitm puncak perdana..teringat kak eynda :)

congrates pindah umah baru..selamat mengemas yer

mrs.ecam said...

yeyyy nk msk umh br dh...msti best kn...tp yg x besttnyer bab ngemas la...sbln lom tentu siap...ayokkkk heeeeeeee sje bg akak lg gelabah...x baik btol la kn...ahaks

Queen said...

boleh juga start dgn kain baju....sebab baju kita boleh agak mana yang nak pakai the most..tinggalka sikit je....yang lain boleh hantar ke cahaya SPK... =)

NeenaAnuar said...

bestttttt nyerr akak dah nak pindah! biler lar my turn nie! huhuhu... btw... happy packing kak eynda! :D

Dayung Serian said...

bestnyer nak pindah umah dah...jgn stress kan diri nak packing..kalau tak larat mintak tolong bibik. penat woooo nak pack nanti unpack lagi...
**teringat masa transfer balik ke hometown tahun lepas ;( terus demam.

IdzaLia said...

kejap aja masa tu berjln kan. dah nak masuk umah baru.. umah baru mood pun baru.. yipiee... ^__^

Me said...

sgt paham keadaan biler nak pindah, sbb dha byk kali pindah!!, setiap kali tu juga la, rasa cam tak habis2 kemas smpi last minit, pastu slalu lupa mana simpan barang ..hehe, slamat berkemas2 ya kak eynda ;)

zealvia said...

kalo zea kemas hal dulu...sana byk benda tak perlu..ekekeke

adha said...

seronoknye nk pindah....... tp tak seronok nk kemas..

selamat masuk umah baru....

Shariz said...

sedihnyer !!! huhuhu....nanti Shariz dah takde teman nak meluahkan perasaan atau saje nak sembang2....Adam A pun dah takde geng nak main dengan dia :(

Tapi mesti eynda best dapat duduk rumah sendiri yang lagi besar, cantik dan selesa :) Shariz tumpang happy jugak :) Boleh ler Shariz pi jenguk2 eynda kat rumah baru ye....

gonna miss you :(

ena said...

nak pack tak penat mana kak.. nak unpack tu nnti.. huwaaa... nanges 18kali pon tak siap2 kak.. hahaha

happy packing.. :-)

iLLa said...

best2 nk pindah....dpt angin baru pulak yerr. kakk..

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

takpe...start packing slow2...jgn stress nt silap packing meraban carik bile dah pindah nanti ;)

fatin hanani said...

slow2 ok :D
nnt pos entry umah bawu tau :D hehe
msti cntik :D

Lady of Leisure said...

take yr time kak eynda, buat mana yg openting dulu... pindah rumah mmg penat tapi kepenatan tu akhirnya berbaloi nanti..
:)

Mia-Ina said...

selamat berkms kak eynda..set brg2x yg ptg k..

x sbr wait suasana rumah baru nie

fabulous.farah said...

huhuhu...selamat bekerja keras kak eynda

hooney said...

nk kemas mengemas ni yg penat lagi2 bila nk unpack, eynda, jgn lupa ye pesanan akak h.bag guess tu kalau x nak jgn buang tau, jual sama saya, nnt gi repair the zip
thanks
selamat mengemas

Si Kenit said...

selamat mengemas kak eynda
ahak =p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails