Monday, May 10, 2010

Wishlist Pertama ~ Kau Milik Ku!!

Cewaaahhhhh!! Kau milik ku sudahhhh hihi...alhamdulillah hari tu entry Yang Ku Mahu seperti satu doa buat eynda....tak dapat tiga2 pun salah satu eynda dah dapat *winkwink*

TQ hubby sebab bagi green light  kat eynda utk beli kamera ni hehe...agak-agak duit sape?? Teka sendiri.... :-p


 
 


Kamera ni takde la mahal sangat....sebab tu dapat dulu....yg lelain tu nak telan air liur pun tersangkut kat tekak!!

Tak plan pun nak beli...tetiba ternampak kan...tengok pulak macam affordable....rembat aje la...banyak kaler tapi berkenan apple green...

Masih belajar cara nak guna sebab tak brape sama dgn digital kamera eynda yg lama...tapi sebab NIKON jugak eynda tak banyak masalah la :-)

Digital kamera lama tu nak letak mana?? Adam dah terlompat-lompat sengih sampai telinga dok pujuk bagi kamera tu kat dia...sayang le takut rosak pulak....buat masa ni eynda simpan dulu kot2 nak guna jugak...hambekkkk...semua kamera nak guna hikhikhik...

Tunggu D40 yg rosak dulu tu kot2 hubby beli lense extra,boleh pakai lagi.... hakmilik eynda jugak ler lalalalalala.....tamak kan :-p

Actually hubby ada tanya, dia dah belikan NIKON D5000 ganti D40....naper nak beli digital kamera lagi?? Yg lama pun masih elok....eynda kata DSLR wajib ada jugak...utk gambar2 yg formal...yg rasa boleh simpan utk kenangan...yg rasa perlu kan gambaran yg cantik....digital kamera ni utk eynda bawak ke mana aje...nak pegi giant...nak pegi makan kat kedai mamak....nak snap benda2 merapu kat rumah....guna yg compact aje...takkan nak usung DSLR ke hypermarket kan...maybe ada yg buat cam tu tapi eynda ni kan pemaluuu ahaks... 


Lagi 2 wishlist belum dapat....mana satu nak dapat pulak ye hihi...melampau eynda ni!! 






32 comments:

sisdee said...

wah suke kaler dia :)

tahniah eynda...

duit sape?? tak kisah le sbb klu duit hubby pun duit eynda gak :)
duit eynda pun duit hubby gak :P tul tak hehehhehe...gurau jek :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tahniah la sis...
hehehehe...
sabar²...
=.=

fabulous.farah said...

cun jugak hijau kan. kakak farah ade kaler pink..tapi dah rosak

IdzaLia said...

best tu..
senang nak bwk kemana2 kan..
;)

SYANI said...

tahniah.. tahniah.. tercapai jugak impianmu itu...

eynda said...

sisdee...tq..duit sape...duit sape2 aje la :-p

eynda said...

ceroi...tq :-)

eynda said...

Farah...yg ni digital kamera paling latest dlm NIKON...kakak farah beli tapi dah rosak?? Naper ye??

eynda said...

Lia..yg ni lagi ringan dari digital kamera lama akak...pegang pun takut2 je...takut terjatuh hihi..

eynda said...

Syani...thanks :-)

noradzlina.kamdani said...

wah...mesti senyum sampai ke telinga sbb dh dpt apa yg dihajat

Eti said...

Hi!hi! bestnya dpt gadget baru!!! Hmmm mmg betul, DSLR DSLR jugak, compact nie wajib gak kan!!! Wajib bawak kemana2! :-D

iNa said...

kak eynda....
coolpix ina kaler pepel.. :)

Azmiezas said...

Kita pun pakai kamera nikon coolpix jugak,..senang kan..
masuk jer dlm h/bag..sapa pun x tau kita ada bawak kamera..hehehe..(maklum la kita semua ni kan mamarazzi..)..

Some1...somewhere...somehow... said...

best best best...
jgn letak atsa SAVVY...kang x nmpk la mana kameranyer..hehehe


akk nk lense ke..?
amik le saya punya...
payment anytime...
unlimited..ekekeke

nikon lense
18mm~55mm
55mm~200mm

nurulhudaresad said...

kak eynda...reveal la bape harganya.....huhuhu

Willie a.k.a Reptoz said...

Bestnye. Awak dah jadi pengikut Nikon.

TopsyTurvyMum said...

Syoknyer diaaa...cun kaler !

olympus pun ada satu dslr size compact..

hopefully belum lambat..

Happy Mother's day eynda:)

Queen said...

great....tahniah kak eynda...dah terlaksana wish list itu....


setuju..saya selesa dgn kamera handphone yang cuma 3,2 mp tu je setakat nak amik gambar utk blogging ke ape kan.....

kalau nak amik gambar utk formal dn kenangan tu..memang nak kene guna dslr baru ngam-ho...

d5000....waaaaaaa......sokak..sokak...

myranaqi said...

wow...tahniah sis..dh dpt satu..
hhuhuh...

Nana said...

Wah dah dapat...bestnyerrrr!!!!

uncle said...

uncle pun ada jugak hihihihi nikon warna biru..gambar nya memang terang dan sangat bagus..uncle beli tahun lepas masa raya..

ira_kecik said...

bestnyer dapat camera baru.... ira pon guna camera nikon coolpix nie tapi siri lain la..... tapi sedih sebab lens dia tgh ada prob la kuar lens error... nak gi baiki....

Snowwhite Zone said...

baca je n eynda psl camera ni.. awat la anis leh lupa nak pinjam camera bapak anis? aduhhhh.. hp rosak, hidup tanpa camera susah laa

Adlina Husaini said...

wah wah wah kakak kita ni lepas ni jadi mamarazzi la ehhh

sedapnya kaler ijau..tingat epal

yangyuyu said...

saya jeles...huhu...

Lady of Leisure said...

kelasss kak eynda... sama dengan warna kereta kan.. hehe...
nanti akka buat la review pasal kamera ni, dengan hasil tangkapan sekali...
lady hutang kat sapa ntah nak buat review pasal kamera lady tak buat2 lagi ekekekek...

shabiela said...

dh dpt tu amik pic lebih byk lg ye kak.. heheh.. cun arr kaler ijo tu.. nk wt wishlist gak la.. agak2 dpt tak?

NeenaAnuar said...

wahhh!! besttnyer dpt hadiah cameraaaa... suke ngan colour apple green tu!

bspotgurl said...

tahniah dapat jugakk yea :)

Intan Inn said...

cantik kamera..erm yg lama masih elok ker juallah ngan saya..hehehekalau baik hati sedekahlah kat saya....gurau jer

Intan Inn said...

cantik kamera..erm yg lama masih elok ker juallah ngan saya..hehehekalau baik hati sedekahlah kat saya....gurau jer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails