Sunday, May 23, 2010

Bila Eynda Bertudung Syria Hihi...

Salam Ahad semua :-)

Pagi ni kita citer pasal tudung syria ye....Sebelum ni eynda memang dah pernah pakai syria....tapi syria yg eynda beli selalunyer boleh bentuk kat awning tu keras skit...tak melekat kat kepala....kali ni eynda berkenan syria kat satu blogshop...beli punya la banyak kikiki...tamak kannn :-p Bila pakai, anak tudungnyer jenis melekat kat kepala rupanyer.....hhmmm...try pakai & posing....



Tak kuasa nak tukar baju lawa2 masa nak snap gambar ni.... :-p Dari tepi ok jugak kan.....tengok kat kepala...melekat! :-D




Dari depan....alamak...nampak bolat tak muka??



Eynda beli 7 pasang hokey...hijau lumut + pink +biru turqoise + pepel + hitam + merah + coklat gelap. Sehelai RM15 je....sape yg suka pakai syria plain macam ni boleh le jenguk blogshop ni :


http://safuralifestyle.blogspot.com/



Tengok org pakai syria dgn sunglass macam vouge je kan....nak kena beli sunglass sebijik la...percaya tak at the moment eynda takde sebijik pun spek mata itam??? :-D







35 comments:

kak mas said...

org lawa pakai apa pun lawa.. :) ok jer eynda. tkde bulat pun muka tu..

Arifah said...

ehhh, tak lah..mana ada bulat pownn..cumel je saya tengok..kak eynda muka bujur, tak jadik bulat pon pakai tudung tu..kak eynda pakai ape pon comey tau! :P Lain la kalo saya yang pakai, boleh tertukar dengan DORAEMON.. hihih...

sweets said...

eynda ok tuh...x kira la mula bulat,bersegi ke...janji kita memcuba.
trend dh skarang syria...
bg sweet x perlu nmpk perfect janji kita suka..mmg vass!!

bnyk eynda beli jelouse..harga pun bole tahan..nk beli jugak bebnyk!!

Cik Emi said...

cantik2 kaler tudung tuh... haih.. akak lawa pakai ja apa2 pon... ngam saja!

IdzaLia said...

manis le nmpk akak pakai.. lia tak elok le pakai tudung sbb nmpk pipi yg sgt tembam ni.. hehe...

Eti said...

Eynda, you pakai apa pun tetap cun!!:-)
I pun tengah giler pakai and beli tudung Syria nie dari Hajaba sampai ke Masjid India semua I suka. The thing is, nak pakai senang(tak payah brooch), nak jaga pun senang (basuh, gantung, lipat). Really fuss free!

Loving it! Tudung awning sume dah simpan!he!he!

honey amour said...

pheewwiitt..jadi syria woman lak..bila la kau nak pakai tudung nih...huhu~!

Mimie Fazira said...

akak ...since u dah ada byk tudung syria ... nanti beli inner die je pulak ... beli yg berkale2 ye .. 2 stripes or three ... lagi meletop .. belive me ...

beli sunglass esok pilih yang besar2 tau mcm mata lalat tu ... confirm cunn gilozzzz ... saya pon suke pakai mcm tuu ... hehehe

mJ said...

eynda, serius lawaaaaaa eynda pakai syria...blh la kita geng ekkkk hehehe sbb saya mmg skrg pakai syria jek, bulat ke jendol ke lantakkk arr...janji nmpk different sket...

ehhh, baru teringan nk masuk blog safura tu rupanyer eynda pun ke situ juga...nmpk link tu kt fb ari tuuu...

jom ber syria ! :D

Lynnda Hosni said...

WOW Eynda.. you look so so beautiful... way too sweet... I love it... Gorgeous beb... serious...you are way too pretty...xx

ONFARISHA said...

Cantik je kak eynda pakai.. sha kalau pakai mmg nampak pelik sbb muka jenis besar.. erkss.. bukan.. kepala jenis besar... dah la temuk..a haks..

akak, sha letak blog akak kat friends list.. kalau sudi addla blog sha kat list akak jugak eiks.. thanks akak..

Me said...

dun worry kak eynda, akak pakai peer pong comeii je ..heheh
p/s thanks follow blog sy ..;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xbulat la...
nice je la sis...
=)

ERMAYUM said...

cun muka enyda ok tak nampak bulat :) tak semua leh pakai - i am one of them :)

fatin hanani said...

ok ja kak eynda...
x bult sgt pn..sbb muka kak eynda x bult :D
ok ja 2

NeenaAnuar said...

akak chantek! pakai apa pun confirm chantek! :D

ratna said...

kak eynda.. mana ada bulat.. sedang elok jer tu. lagi satu kan..saya ada baca satu blog ni..budak ni pun jual inner tudung syria. pastu dia bagi tips mcm mana kalau nak pakai tudung syria ni tak melekat kat kepala dia punya anak tu. kita kena tetaskan sikit benang kat anak tudung. kira koyakkan sikit kat bawah tu.. baru ler pakai ada bucu sikit. akak paham tak? hik hik..

Softtouch [Hanim] said...

mana ada muka kak eynda bulat...cantiklah..mcm yg tv9 punya host tu..kan jenis pakai tudung2 mcm nie...

p/s:sy dah jwb tag akak tau..TQ

.WatiE.IdayU. said...

ok jek kak eynda.. cantikkk.. skrg fesyen tudung mcm ni kan.. teringin nak beli.. tp muka x sesuai la.. hehehe..

TopsyTurvyMum said...

cunn..yg 1st tu nampak cam hannah :)

senang pakai, senang jaga tudung ni..

mommy otai said...

tgk org pakai syria tu cun je..tp farah nk try pakai takott...sbb dahi kite luas cm pdg golf..muahahhaaa..
tp farah ade jgk beli selai..kwn jahit sndirik..scarf die wt pesen tk lekat ke dahi..farah request cmtu..
tp farah beli yg printed..nnt nk pakai tnjuk kate eynda la jgk..hihii...tk secomel eynda la tp..

Nana said...

eh! cantek jek. tadak bulat pon. lps ni harus pakai ye, a'ah nana pon perasan org pakai inner melekat ni kalau pakai spek cun saja. hihihi

TK said...

Wow pompuan Syria mana tu?? Have to get onelah..sbb takde lagi. Lipstick Eynda matching betul dgn tudung:)

Dayung Serian said...

cantik eynda pakai tudung tu ;)

Ena said...

hehehe..

kak eynda, akak kan cantik.. pakai apa tetap cantek.. dan sememangnya sentiasa nampak anggun!!..

Alida Ali said...

Saya mcm tak sesuai je pakai syria ni...cfrm lagi nampak bulat...

Ayu said...

akak pkai ok je sbb bntuk muka akak x nmpk bulat tp ayu tgk org muka bulat pn selamba je pkai..yg pnting kita yakin, tu je..;-)

Lady of Leisure said...

cantik akak pakai tudung syria ni,nampak anggun lelebih lagi kalau pakai spek hitam kan heheh mana ada nampak bulat muka, nampak bujur elok jer.. lady terigin nak pakai, lagi satu nampak kemas kan...

Ashikin said...

kak eynda, comeiiiiii la!!! hah beli cpt sunglass. ngah sale ni. yg besar, yg kecik, yg kelabu memcm pattern la skang ni. sy pon nk kene beli sunglass coz sunglass yg ada tu skru dh tercabut gi kedai spec merata xde spare part nya.. haihhh

tiefazatie said...

cumil je kak..=)

Mia-Ina said...

mia tgk akak & org lain pakai nmpak lawa..tp mia klu pakai, mia takut ..sbb muke mia ni ada lelaki komen jenis bulat...siap ckp g kat mia

"awk ni boleh krs.tp muke tu ttp nampak tembamnya.,"

nak nangis kte...huhu

Mimy Hamid said...

akak nnt leh la tabah inner je dalam je ...kita ada jual macam2 color...2 for RM20 je..hehehe tudung syria ni lawa laaa..i like

AyuArjuna BiGoshh said...

lawalah tudung ni...tak tahulak ini tudung syria...punyaah I kolot..thanks eynda....for sharing the info

Cikgu ILi said...

Perghhhh sampai 7 lai tu..
Berbaloi-baloi la beli sebab mmg cun Kak Eynda pakai.
Psl sunglasses tu..yeahhh cepat dapatkan satu atau 7...sebab pakai syria dengan glasses sangat stylo.

Intan Inn said...

cantiklah kak pakai tudung tue..still cun tau...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails