Wednesday, March 11, 2015

Anak Sedara Bertunang....



Assalamualaikum....


Pernah baca entry eynda bertarikh 13/12/2013?



Yang tu entry wedding Ainaa... anak kepada sepupu eynda.... kali ni nak citer pasal majlis pertunangan Fatin... adik Ainaa...

21/2/2015 yg lepas, sesudah subuh kami bertolak ke Ipoh... sempat le singgah Jusco Ipoh tu kejap sebelum ke majlis..majlis berlangsung selepas solat Zohor...




Sampai je rumah kak yong (sepupu), jumpa sanak sedara duluuuu... salam salam cium pipi kiri kanan... tetiba teringat kat baby comel ni... tak pernah jumpa sejak Ainaa kawin dulu... ni la baby Ainaa...comel betoi... macam mama dia kecik2 dulu...Eynda dah dapat pangkat "toklong" le... sebelah mama eynda ni... sebelah hubby pulak eynda dah dapat pangkat "tokti" (sebab anak sedara panggil eynda aunty).





Hannah & the gang...





Pelamin utk upacara sarung cincin & hantaran pihak perempuan.... 





Dalam 2pm tiba la rombongan pihak lelaki... dari KL... eynda pun jadi tukang sambut hehe... senyum2 je :-p





Alhamdulillah majlis berjalan lancar...





Eynda jumpa mak esah kat situ.... dulu masa kecik umur 5-6 tahun, eynda rapat dgn keluarga mak esah... mak esah jiran depan rumah masa eynda tinggal di Felda dulu... selalu kalau hilang je mesti mama cari eynda kat rumah mak esah hehe... punya rapat sampai anak2 mak esah pun ada yg kawin dgn sepupu2 eynda... jarang dapat jumpa mak esah ... 




Alhamdulillah...dah jadi tunangan orang... InsyaAllah wedding hujung tahun nanti...





Eynda & kak yong, mak Fatin... walaupun sepupu, tapi dah macam kakak eynda sendiri... muka pun iras nak sama dah kan... 





Habis je majlis bertunang, si comel ni la jadi tumpuan... berkerumun semua dok ambik gambar dia... baik je dia duduk kat situ... 




Comel sangat!!! Nak bawak balik Shah Alam mama dia tak bagi huhu...





Bergambar dgn anak2 sedara...duluuuu... eynda dukung diaorg macam dukung si comel atas riba tu je.... sekarang yg dua orang dah ada anak... sorang bakal jadi isteri... dua lagi si kembar tu pun dah anak dara.... 





Posing dgn Fatin... try wefie, handphone eynda ntah apa-apa takleh buat setting timer... ada le gambar candid timer tak menjadi...tengok sendiri pun nak tergelak :-p


Majlis berjalan lancar hingga ke petang... Alhamdulillah... lepas Asar eynda bertolak balik ke Shah Alam... tak sabar nak tunggu wedding day Fatin nanti... InsyaAllah....

Oleh kerana 21hb tu sambung cuti panjang chinese new year...highway jammed teruk hari tuuuu.... pukul 5pm bertolak dari Ipoh... 10.30pm baru sampai Shah Alam! Dapat singgah RNR Tapah utk solat Maghrib...tu pun susahnyaaaa dapat parking... apa-apa pun Alhamdulillah sampai rumah dgn selamat....






8 comments:

Kakcik Nur said...

Majlis bertunang sekarang meriahnya macam majlis kahwin juga... :)

eynda said...

Kakcik Nur...haah kan... janji ikut kemampuan... kekadang preparation simple je... tapi meriah sebab sanak sedara :-)

Mrs Little Voice said...

meriah...dan cantik sekali...hehehe

Khai♥Rin : anies said...

yg mn yg bertunang ni? si ticit tu ke?

jgn lupa jemput kami bla mkn nasi myk nnt ;-)

mamabeauty said...

alahai comelnya cucu tu hehehe.. nenek muda lagi haa..

izzeyda said...

dulu majlis tunang simple2 jer.. sekarang siap ada mini pelamin lagi..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak eynda,
waaaaaaaaaaaaa
nooooooooomeeeeei betoi la baby tuuuuuuu
tahniah yer kat si manis yang bertunang :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails