Tuesday, March 10, 2015

Kisah Hari Jadi.




Assalamualaikum....


Wahhh...ini entry ke2 utk tahun 2015...syabas eynda! :-D

Rindu betul kat blog ni.... lately suka tengok di handphone gambar2 percutian kami tapi ada yg dah lupa nama tempatnyer.... so masuk Eynda's Diary cari entry percutian... nahhhh... jumpa dah...baru ingat nama tempat tu... see... betapa bergunanya blog utk tuan empunya blog hehe...


1st March 2015 hari tu birthday eynda.... tq...tq... happy belated birthday to me....hampir 4 dekad dah hidup di mukabumi ni... Syukur... Alhamdulillah... 


Oleh kerana 1st March jatuh hari Ahad, dan permintaan eynda nak berehat saje... takmau masak... takmau buat keje rumah... nak cuti dari rutin harian... so hubby bawak eynda & anak2 bermalam di Ascott KL... tq hubbyku.... semoga segala kebaikan utk isterimu ini diberikan pahala berganda-ganda serta dimurahkan lagi rezeki oleh Allah swt...ameeennn...



Di lobi Ascott.... check-in dalam 2pm...





Kesayangan dunia akhirat...





Kali pertama jugak kami bercuti di service apartment.... rasa better dari bilik hotel kot... sesuai utk family... apartment ni ada dua bilik... 





Lepas Asar kami jalan-jalan kat Pavillion.... dinner situ.... takde apa sangat la yg menarik perhatian... ye la.. birthday kan... mesti la hubby dok tanya...nak hadiah apa? hehe... lepas dinner balik ke Ascott aje...lagi best relaks dlm apartment :-p





Malam tu makan kek dgn hubby...ni je kek birthday eynda... tak perlu besar2...dah berumur ni semua nak simple2 aje.... anak2 makan awal...diaorg tido awal.. pendek citer takde la tiup2 lilin atau nyanyi lagu happy birthday coz 12am semua dah nyenyak tido hahaha....





Lepas breakfast pagi esok tu anak2 dah mintak nak mandi pool.... sebelum check-out biar diaorg enjoy dulu...





Sukaaaaa...gambar ni! Sebab landskapnyer yg kena dgn taste eynda :-)





Teman anak2 je la... mama & ayah sembang2 dari hati ke hati wakakaka... bila lagi kan :-p





Check-out @ 12pm.... terus ke KLCC pulak... lunch kat situ.... penat jugak la pikir nak minta apa utk hadiah birthday... actually bagi eynda bawak berehat kat Ascott tu pun dah satu hadiah yg menggembirakan hati... 

Penghargaan dari segi emosi & fizikal lagi penting buat eynda sekarang.... 

Tapi...hubby offer gadjet utk fitness kat eynda.... heart rate monitor yg lama (hadiah birthday gak) dah rosak... dok guna hubby punya je sementara waktu ni... so eynda accept aje... berbaloi la beli alang-alang yg lama dah rosak kan...tq hubby...semoga semakin murah rezeki...


Doa & harapan eynda utk tahun ni.... semoga eynda dipanjangkan usia...supaya dapat memperbaiki diri ke arah yg lebih baik... banyak perkara yg sedang eynda pikir lately... semakin berusia semakin dekat jugak la dgn kematian... eynda sentiasa mohon kepada Allah, mintak hidayah tak putus2 utk eynda berubah... masih banyak yg eynda belum buat utk dunia akhirat...eynda jugak berdoa moga eynda, suami & anak2 bahagia hingga ke Jannah... semakin hari semakin menghargai satu sama lain.... takde yg lebih bahagia bila kita bahagia dgn insan-insan tersayang especially di zaman sekarang yg semakin kurang rasa kasih sayang antara manusia....eynda doakan jugak insan2 sekeliling eynda hidup bahagia, diberkati Allah... sama-sama kita cari redha Allah...ameennn...


Jumpa lagi nanti...InsyaAllah...






10 comments:

erny firdaus said...

Assalamualaikum..Happy Belated Birthday sis..semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan bertambah comel jelita..always... ammmeeennnn.... ;-)

idzwa kamaruddin said...

happy belated besday! :)

izzeyda said...

happy belated birthday kak Eynda.. semoga dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baik, murah rezeki dan berbahagia selalu..

siti suhaila shahbudin said...

happy belated birthday eynda. semoga diberikan yang baik2 saja hari ini, esok dan selamanya.

Ainim Suju said...

happy belated birthday kak....btw, service apartment tu menarik sgt

Khai♥Rin : anies said...

happy belated birthday kak... ;-)

Zaila Mohamad said...

happy belated birthday Eynda..bestnya tempat tu, kalau ada masa dan wang apa salahnya bercuti macam ni kan :)

Z@i Z@mR33 said...

hepi belated besday kak

apartment tu nmpk best

eynda said...

Trima kasih semua :-)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak eynda,
waaaaaaaaaaaaaa
iols uper duper lambat wish niiiiiiiii
happy belated birthday naaaaaaa
semoga bahagia & sentiasa dalam lindungan Allah AMIN

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails