Tuesday, April 22, 2014

Yoga Stretches Untuk Back Pain Relief.


Assalamualaikum.....


Tadi lepas hantar anak2 ke sekolah eynda plan lepas zohor nak ke gym.... tapi sebenarnya eynda rasa sedap tak hati nak ke gym. Untuk yg belum tahu eynda pernah disahkan oleh pakar neuro ada masalah bulging discs... L3,L4 & L5...tak tahu apa itu L L sekelian boleh la google ye... dah pernah buat fisio 6 sesi ...mula2 lega la tapi nampak gaya betul la pakar kata sakit ni seumur hidup...cuma jangan buat benda2 yg trigger dia datang balik cth angkat benda berat... buat aktiviti yg ada hentakan kat badan etc.... lately memang terasa sakit sebab ada pantang larang yg eynda terpaksa lupakan.... so nak ke gym agak berat hati sebab terasa tak selesa kat tempat tertentu...takut balik dari gym lagi rasa teruk...sebab eynda kalau pegi gym selalu lupa diri...mesti nak lari pecut...

Tetiba teringat kat youtube...eynda search yoga utk backpain relief... eynda jumpa 3 video ni yg eynda nak share dgn u all... sesape yg selalu lenguh2 belakang badan...atau sakit macam eynda...boleh try... 1st time buat ni... rasa nak nangis... bukan sebab sakit... tapi sebab hilang rasa sakit! Alhamdulillah... eynda dah buat playlist kat akaun youtube... nak try buat hari2...InsyaAllah...

Feeling dia kan... masa buat strecthing ni... rasa macam tengah dimassage kat pusat rawatan SPA dgn iringan lagu2 yg menenangkan.... serius... tak caya sila buat... lagi berkesan tanpa gangguan sape2.... 

Instructor pun sangat sexy ahaks....




























Terbukti merelakskan betoi.... eynda terus terlelap lepas habis yoga ni.... bangun2 terus buat teh hijau ni ...masa tu energy refresh!!

Yg eynda perasan lepas buat yoga ni badan rasa ringan... melayang je berjalan... body tak "keras" sebab b4 ni kan urat2/saluran darah semua tak elok... rasa macam robot dah jadi manusia sekarang hahaha... ni baru sekali buat... buat hari2 bagus niiiii.... 


Posture badan pun rasa diperbetulkan... takde dah membongkok huhu....

Buat dulu hari2... Sabtu pagi nanti ada appointment dgn chiropractor pulak...




7 comments:

izzeyda said...

bagus la mcm tuh..kak Eynda kena rajin buat laa..mn nak tau dgn cara nih sakit kak Eynda, slow2 baik sepenuhnya..

Mrs Little Voice said...
This comment has been removed by the author.
Mrs Little Voice said...

nak try jugakj sebab badan pun dah lemau ni...hehehe

dalila said...

tq kak eynda..nnti nk sarankan kt beras plak yga ade slip disc..skang dia kate makin sakit plk..sian tgk..

Bitt (double IS) said...

dari dulu memang cousin ajak beryoga tapi tu la sampai sekarang ni belum ada masa sesuai langsung...hope ada vid kak eynda boleh buat takutnya buka youtube asik tersangkut kat vevo je..aekekekeke

Bitt (double IS) said...

lupa nak wish...semoga cepat sembuh ya kak...

Marjiana Sani said...

Semoga cepat sembuh... InsyaAllah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails