Saturday, August 6, 2011

Safi Rania Gold ~ 2009 - 2011.........

Dah lama eynda tak citer pasal Safi Rania Gold kan...

Ni entry pertama eynda tentang SRG : Safi Rania Gold

Eynda masih pengguna setia produk SRG... sejak 2009 ... Alhamdulillah belum ada keinginan utk tukar produk... cuma eynda ni takde la disiplin sangat bab2 memakai ni... menang membeli kalah memakai... kekadang pakai ikut cara yg betul..kekadang ikut suka hati je... ada jugak datang mood malas tak guna langsung! :-p




Semalam pegi giant, hajat hati nak beli nite cream sebab hampir habis... SA dok promote suruh beli yg pek ni pulak... aiyaaaa... krim mata masih banyak sebab jarang guna... pencuci pun ada lagi... tapi bila tengok harga jimat dekat RM15... beli aje buat stock... pencuci tu kira free gift la...

Eynda dapat tips dari SA tu cara2 nak pakai krim mata dgn betul..maklum la bukan reti sangat, saje buat2 reti.... guna dua2 jari manis...letak krim skit dihujung jari...blend skit krim tu... dari hujung penjuru mata bawah, jangan terlalu rapat ke mata, tap tap dgn lembut sekeliling mata... bila sampai mata sebelah atas, tap2 kan atas skit dari kelopak mata, antara kening mata tu dgn kelopak...tak payah atas kelopak terus... tap2 dgn lembut...jangan tekan kuat2...bila sampai ke penjuru mata hujung semula, urut hujung mata tu naik ke atas...maknanyer kita menegangkan mata kita ke atas la.. paham tak... kalau tak paham sorry, eynda tak reti nak explain betul2...boleh try google maybe ada cara yg betul tentang pemakaian krim mata... eynda dah try... baru 2 kali tapi rasa lain kat bahagian mata... rasa tegang skit... SA pesan buat cam tu siang & malam...

Lagi satu dapat info pasal pencuci muka SRG... ada 2 jenis kan.. satu gel satu lagi krim... yg gel tu sesuai guna waktu pagi ... sebab kita bangun pagi muka tak kotor sangat...gel ni akan kurangkan rasa kulit muka kering... gel jugak tak banyak buih... sebab tu kurang keringkan kulit muka kita.... Krim pulak sesuai guna waktu malam coz ia jugak bertindak sebagai make-up remover... So sekarang eynda guna yg gel waktu pagi, krim waktu malam... selalunyer beli yg gel itu le guna siang malam... beli yg krim, itu le guna siang malam kan hehehe...

Hari tu masa eynda ganti puasa, kulit eynda kering sangat2... termasuk le kulit muka... masa tu eynda memang malas skit guna krim malam... tido gitu je... so dgn aircond lagi... memang la tak bagus utk kulit... kulit muka eynda mengelupas...pedih..gatal2... yg pening lagi, kulit kering tapi naik jerawat atas dahi...atas pipi... bawah dagu....susah hati jugak la...ganti puasa 8 hari pulak tu...so eynda try rajinkan diri pakai krim malam secara disiplin... eynda tambahkan dose... punya la tebal krim malam eynda pakai hehehe... resultnyer dlm 3-4 hari kulit muka eynda dah licin balik...lembut bak kulit baby... owwhh statement sangat TERlampau :-p 

So keyakinan eynda dgn produk SRG makin teguh!




I love u SRG... tak pernah eynda sesetia begini... setiaku di sini ye... ok gambar kat atas ni telah menipukan anda semua... itu kulit yg telah dilicinkan oleh photoscape... I love photoscape! *wink*





Ni baru gambar original.... tapi tipu jugak... sebenarnyer eynda guna concealer... ada parut jerawat bawah dagu...parut yg amat hodoh huk huk huk... I love make-up! Make-up do wonders huh.... & I love my camera! Coz camera eynda sangat suka membodek tuannyer... gambar tak pernah tak cun ahahaha.... kalau yg tak cun tu kita delete aje...teeettt......

Ni gambar lepas jerawat dah hilang...cuma geram masalah jeragat je... macam nak kikis2 dgn pencuci periuk! Actually to be honest kulit eynda takde la hebat sangat... yg selalu jumpa eynda lebih tahu... tapi kalau mekap2 skit nampak ok la... sama jugak macam yg dlm iklan2 kan.. diaorg mekap lagi tebal.. so tak nampak la kulit original diaorg... yg penting SRG memang best!

Untuk kawan2 yg nak try guna SRG, eynda sangat2 rekemen... try beli yg basic dulu...pencuci, toner, krim siang & krim malam.... Insyaallah berkesan... kalau permulaan naik jerawat dun worry... dlm seminggu dua mungkin macam tu sementara skincare tu nak serasi dgn kulit kita.... tapi lain orang lain jenis kulit kan... maybe ada yg rasa takde chemistry dgn SRG selepas guna agak lama... tapi produk ni berbaloi utk dibeli plus harga adalah affordable...haaiihhh bercakap macam le spokesperson SRG kan... nanti marah Rozita Che Wan hihihi.... 

Ok ni cara eynda guna...

Siang : Pencuci ~ toner ~ krim mata ~ krim siang.
Malam : Pencuci ~ toner ~ krim mata ~ serum ~ krim malam.
Seminggu sekali guna scrub.

Krim kecantikan eynda jarang guna & kalau guna pun kena letak skit2 je kat muka coz ia agak berminyak bagi eynda.... krim kecantikan ni ala-ala BB Cream jugak... tapi eynda prefer BB Cream Maybelline ;-)

Ok harap eynda dah banyak berkongsi info pasal SRG... nanti kalau ada citer lagi eynda share dgn kawan2 ye...

Dgn SRG... usia bukan lagi rahsia hehehe....










20 comments:

illa said...

tQ kak kongsi info..saya pun dah lama pakai SRG nie..tp krim malam jer tak pakai..sb selalu jer lupa nak pakai..terus jer tido..haha

ummi nia said...

sy pn bru guna produk nie start jun ari tue..alhamdulillah..nmpk byk jgk perubahan dia..krim mata sy guna mlm jer..rupanya kena pakai siang mlm ehh..pas nie nk try cuba pakai siang mlm..cuma xphm part akak explain cara pakai tue..

zailamohamad said...

zaila pon pakai SRG ni & memang puas hati dengan hasilnya, zaila pon pernah buat entry juga pasal SRG ni..hehehehe

produk ni memang bagus cuma zaila je yang kadang rajin kadang malas nak pakai..heheheh

EnY YuSniZaR said...

bertambah muda ler kak eynda ni.. hehehehehhe..
rasa nk tukar kat Safi gak la.. hehehe

Lia said...

wahhh.. berseri2 kak eynda... :)

cik iman said...

padanlaa makin gorjes akak enyda ni..
tp mmg safi rania bkesan ek??

Ya ALya said...

ya pun tahun lepas baru pakai SRG ni......masih setia lagi,tapi sllau krim malam memang terbabas nak pakai....lupa.....

GnieSyazni said...

Gnie baru 2 minggu pakai =) best..tapi krim kecantikan mmg gnie tak boleh pakai..pakai sekali je..muka naik hitam2 mcm jeragat..so tak berani pakai dah..buat hiasan je la krim tu =)

FaRah Baharom said...

baru nak cube pakai. tapi pakai serum aje..tk pakai complete set :)

Ct Lalola said...

eynda pakai pe2 pon elok je muke he3.... ct pernah nmpk life.... cun je...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

akak ceroi memang dah cun...
hehehe...

♥MAMASYAZA♥ said...

memang betul keberkesanannya. akak tgk ramai kengkwn akak menggunakannya, memang berseri

ratusiput said...

ratu ske pakai yg gel tu k.eynda sbb muke lembab2 je pas cuci sampai ke petang.bila dh suggest cmni kena bli utk mlmnye lak la...skang ni bru pakai pencuci n toner je dlu...sbb yg lelain still pakai olay white rediant.pasni plan nk bli serum SRG lak..

ibh said...

Tq kak 4 the info..Sue pun dah pakai SRG juga sekarang ni..sebab promoter tu kata..utk org yg 30an elok pakai SRG ni....heeee

Lovely Kitchen said...

Salam ramadhan eynda...

nak share link cara sapu eye cream

http://www.youtube.com/watch?v=8c4jrLitMC0&feature=related

Lovely Kitchen said...

minit 1.13

Alin Marlini said...

Alin pun gunakannya..tapi tak menyempat nak buat entry lagik..bestkan kak eynda...

iNa said...

ina pun pengguna setia SRG.. :)sejak 2009 jgk.....

YaNie said...

kak eynda, pencuci muka tu mmg kena pakai dua2 ke atau salah satu je pun boleh. Saya ni jenis kulit berminyak, dua2 pun boleh pakai ek?

syafisyifa' said...

Kak eynda, sekarang ni masih pakai srg ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails