Sunday, August 7, 2011

Iftar Di Sahara Tent.


Last nite berbuka puasa di Sahara Tent, Plaza Masalam, Shah Alam... macam tahun lepas jugak...pepagi seawal 10am eynda call utk buat reservation, takut takde meja...

Dalam 7pm kami sampai kat situ... sementara nak berbuka, nak jalan2 cuci mata tapi terdetik hati nak pi konfirm reservation... alamak... nama eynda takde... nasib baik bulan puasa & nasib baik eynda penyabar...eynda cakap la dah call pagi tadi... nasib baik jugak ada meja kosong so dapat la berbuka kat situ... kalau takde, jenuh nak cari tempat berbuka... paling senang Pelita Nasi Kandar la hehe...eynda tak sedap hati sebab pagi tu masa call buat reservation, staff dia just ambik nama eynda je... phone number dia tak ambik... nasib baik pi check kan...Alhamdulillah kenyang last nite... sorry eynda tak snap gambar makanan....low profile tak bertempat kekadang hehe...tapi....




Eynda ada ambik gambar ni utk tatapan kawan2 hehehe... ni gara2 nak snap gambar senyap2... kononnyer takmau orang nampak...hambekkk... cantik punya view kan :-p

Lupa pulak nak snap suasana dlm shopping kompleks last nite... banyaknyer orang jual baju kurung utk raya... meriah!




Ada rumah kampung kat level paling bawah... apalagi.. Hannah tak payah disuruh... dia pulak suruh mama dia snapkan gambar dia... nak masuk dlm facebook katanyer ahahaha....ikut perangai sape ni? :-D





Ada motor vespa ler... Adam teringin nak duduk atas tu... so ambik gambar kenangan utk dia... nak masuk dlm facebook tak? Kalau nak nanti mama tag ye hehehe... Alhamdulillah tahun ni Adam puasa penuh sejak 1 Ramadhan... eynda & hubby susah hati hari tu... sebab lately Adam berselera kalau bab makan... setiap sejam dua mesti lapar... so cemana la nak puasa kan... Alhamdulillah dia tak merungut banyak masa puasa... nampak dia relaks je..tak nampak letih pun...

Lepas jalan2 kami balik terus.... sebelum tu singgah Pelita Nasi Kandar tapau utk sahur...













11 comments:

EnY YuSniZaR said...

gambar food tkde tkpe.. janji gambar hannah ada hehehehehe.. cute!!

mrs.spicy said...

nampak cantik dia punya interior

♥MAMASYAZA♥ said...

belum berpeluang berbuka kat luar, selalunya minggu terakhir, hari2 berbuka kat luar

::Mama Annaufal♥Aunie:: said...

amboi sonoknyer adam dan hannah yer...

Lee-Yan-Naa said...

hehehe..comel je je Hannah cakap camtu..tk pernah lagi iftar kat luar kak..malas sungguh nak kuar

alyyani said...

nasib gak takde gmbr food. bukak blog tgh2 hari ni terliur lak nanti :p amboi hannah, kemain lg tu posing. ikut sape eh? :p

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hannah..
kemana tumpah kuah dal jika tak ke roti canai...

RedBerry said...

Eynda....

Selamat berpuasa laling... Mmg best ke food kat Sahara Tent? Hahaha baru nak tgk gambar food... sekali gambar ceiling daaaaa.... :D

ieda said...

lama x mai umah eynda .. sihat ke :))

ieda pun x berpeluang layie berbuka di luar .. insyaallahh minggu2 seterusnya .. suami lebih suka berbuka di rumah .. :))

zailamohamad said...

ala Eynda ni, lain kali snap r gambar makanan, he3..erm..mahal x makanan kat sini?? reviewlah makanan dia lenkali ek, zaila suka jg makanan dr timur tengah ni

Mia-Ina said...

wah hannah pn dh pndai ber FB..esok2x dh leh buat blog lak nie.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails