Wednesday, July 20, 2011

Setelah 10 Tahun....

Setelah 10 tahun hidup bersama....




Cinta itu tetap Merah....






Tak payah bermadah hehehehe....

Nak citer pasal jelly sebenarnyer.... sejak kawin, pecah rekod bulan ni baru eynda berani buat jelly!! Agar2 belum lagi hahahaha....tunggu keberanian utk buat agar2 pulak ye...

Banyak lagi yg eynda tak berani masak... kek... cupcake... kuih-muih... biskut... pie... bla bla bla... yg eynda reti masak masakan harian aje... lagipun kalau eynda masak semua tu takde sape nak habiskan... anak2 kurang makan makanan cam tu... hubby pun takde la nak makan banyak2... takkan eynda nak perabih kan... selalunyer gitu la... jadi waste basket... no no no.... bahaya tu :-) Kalau nak buat kena rajin menjamu orang lain la... mungkin satu hari nanti tiba masa gitu kan... brape tahun lagi mau tunggu tak tau la :-D

Resepi jelly?? Tak payah le... beli bahan buat jelly tu siap ada direction sebijik-sebijik kat belakang kotak tu... nak buat hari tu berdebar-debar tak terkata... macam la susah benar... takut tak menjadi... tapi sambil ikut direction tu ehhhh senang sangat2 la pulak... brape minit je dah siap masuk dlm fridge hehehe.... yg eynda buat ni simple aje la... letak fruits dlm jelly tu... boleh le makan... hubby try satu... adam try satu... ada baki lagi 5... sape perabih tu? Ahahahaha... tak payah jawab! :-p

Lepas ni nak belajar masak apa pulak ye... tapi eynda lebih cenderung ke arah masakan harian sebenarnyer.... sebab eynda ni bukan jenis makan di antara waktu makan... setakat nak makan sikit2 eynda rela beli hehehe... tapi mana tahu minat tu datang satu hari nanti kan.... so tak payah cakap banyak2.... hanya masa yg akan menentukan :-)








14 comments:

sLeepIng beuty said...

Tahniah ! hahaha..
cantik jelly hati merah membara lagi u .. hehe

CT said...

cONGRATS LA eYNDA..KIRA DH HEBAT DARI AKK YA...MUAHAHAA

SYANI said...

Saya pun dah lama tak buat jelly & agar2. Nak buat jugak la hujung minggu ni.

Jiejah @ Iza said...

sama la kita eynda , kuih muih keli meli ni mmg susah sket masuk dapur. sbb nya cuma rajin masak tuk mkn harian jek ...

yangyuyu said...

nice red:)

adarnadzmie said...

jeli love merah mnyala...

♥MAMASYAZA♥ said...

samala cam akak pun. slalu masak utk makanan harian ja. tapi ada gak la skali skala buat puding n agar2 tu. anak2 suka mkn puding

lily lotus said...

merahnya makngahhh :D...sgt tempting tau sis

Rinna said...

Merah menyala jelly tuh Eynda..menarik..sungguh.. :)

Alin Marlini said...

merah itu CINTA :)

|| NaFiRaa || said...

jeli ngan agar2 x sama eh?? hehehehe..
budak2 mesti suka makan bende2 cam tu~

Eye_nee said...

sama la kita sis...masak makanan yg dimakan harian jer..kek2 ...kuih2 muih...biskut2..langsung tak pernah try..cuak jer hati ni kalau nak cuba...

Mia-Ina said...

same la mia kak eynda..cenderung msk lauk pauk dr yg mcm like puding kuih ke..huhu..tp mau kena belajr gak.suami suka

norh said...

kaler mengancam habis..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails