Friday, July 22, 2011

Taman Burung Kuala Lumpur...

Hujung minggu selalunyer hari memenuhi permintaan anak-anak.... kali ni Hannah nak pergi Tmn Burung...sekali lagi... ye last kami pegi bulan november tahun lepas :-D

Kenapa Hannah nak pegi Tmn Burung?? Sebab Hannah nak tengok ANGRY BIRD & PEACOCK SHEN :-D





Peacock Shen takde la Hannah... kat sini semua peacock kaler blue... kaler white takde... ni gara-gara tengok peacock shen dlm Kungfu Panda 2 ye... :-)



Mula2 ingat peacock ni dah arwah... terbaring kaku... pas tu nampak ehh  mata dia berkedip-kedip... tak tahu la naper dia terbaring gitu...




Pegi tmn burung pun bawak toys....




Ini la Angry Birdsnyer... actually gambar ni disnap bulan november lepas... masa kami pegi last week burung2 ni dah besar....dah jadi pemalu... penjaga panggil minum susu semua tak nak turun... semua bergayut kat kain net atas... tetiba bila satu rombongan kanak2 tadika masuk kawasan tu burung2 ni jadi panik kot... semua terbang rendah atas kepala kami... terbang dlm satu group sambil bunyi bising2... dari pintu masuk terbang ke pintu nak keluar... terbang ke sana ke mari..kami semua kena tunduk squat sebab diaorg ni terbang rendah sangat macam nak menyerang kami semua... Haaaa memang la Angry Bird betoi hahahah.... nak keluar dari area tu pun cepat2... scary wohhh.. kena serang dgn burung! :-D

Kami le create kat anak-anak yg ini adalah Angry Bird.. usik2 anak2... haaa jadi betoi kekekeke...





Pas tu kebetulan ada bird show.... lepak2 dulu...




Burung ni terbang betoi2 stop depan eynda selang satu tempat duduk...kelam kabut snap hahahah....




Dah habis show main kat playground kejap....




Peace No War bebeh....



Masuk area incubator... selama dok pegi ini 1st time nampak anak ayam menetas depan mata... sangat cute!




Eynda pegang rubber ducky... ehhh yg hidup okeh hehehe... tak geli pulak pegang anak itik ni... hari tu pegang baby turtle geli hihi... comel sangat!!




Berehat sebentar kat area kolam ikan....




Ohhhhh...my feveret burung! Kalau boleh bela burung, nak bela owl boleh? Masa pegi last november ada snap gambar dgn owl... sekor atas bahu eynda, sekor lagi atas lengan eynda... puas hati! :-)




Sebelum balik singgah jumpa member ni yg sentiasa murah dgn senyuman... cuba tengok betul2... muka diaorg ni manis aje... sentiasa tersenyum hehe... senyum... tak perlu kata apa-apa.... :-)


Ramai jugak pegi Tmn Burung last week.... especially tourists dari arab...

Dan seperti biasa... baru kejap tadi Hannah tanya... "kita nak pegi tmn burung lagi ke mama?"...

Mama jawab "ok" aje adehhhh....





** Semalam Hannah nampak gambar patung emas giant kat Batu Caves dlm satu kalendar... terjerit-jerit dia bagitahu eynda ... "mama...batu caves! batu caves!" Terus rasa berbaloi bawak anak-anak berjalan melawat tempat2 dlm Malaysia ni... diaorg dah belajar sesuatu rupanyer.... bukan setakat bergumbira bersama keluarga aje kan :-)








10 comments:

keyman said...

best nyer..tapi tiket nak amsuk tu cm naik ek..
niat nak pi sebb anak2 giler main angry bird gak..heheheh

yangyuyu said...

great photos...:)

akiratoriza said...

taun lepas penah g sn, memang sonok bwk anak2 tgk burung. penat jugak jln dlm tu kan..

Lia said...

pic last sekali tu burung apa ek.. kelakar lak dia senyum tu. hehee

GnieSyazni said...

comelnye rubber ducky tu =)

Lee-Yan-Naa said...

hehehehe..aahla kak,Pic yang last tu macam tengah senyum kan..eh tapi bila tenung lama2 mata dia scary jugak kak..tajam sungguh renungan dia hehe

Alin Marlini said...

Kak Eynda...tiket nak masuk brp RM?

CIK JATT said...

eynda, cantiknya gambar-gambar nih!rasa macam hidup

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

wah bestnya...
dilla baru nak pi outing esok kat sini nyda....

miss Fyqa said...

cantik gambar2 tu, :)

seronok anak2. kanak2 mmg suka meneroka sesuatu yg baru :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails