Tuesday, March 8, 2011

BBQ Potluck Cahaya SPK Mac 2011.

Ini kali kedua BBQ Potluck di Cahaya SPK... entry potluck yg pertama  BBQ @ Cahaya SPK .....dari 8pm-11pm....kali ni lagi meriah sebab dah ramai yg pindah masuk...ye...citer makan-makan lagi kekekek....bulan Mac ni bulan makan-makan agaknyer...nasib baik Gym dah bukak....boleh jugak bakar kalori kat sana :-p




Jiran eynda perap lamb...tumpang fridge kat rumah...pas tu eynda perap chicken wings... order trifle 3 bekas dari Maria .... sedap tau trifle dia...tak terlampau manis....kek utk bahagian bawah tu dia baked sendiri!! Rajin kan :-)

Maria...trifle Maria dalam sejam dah habissss *wink*



Bahagian dessert....




Bahagian BBQ....sape nak makan lamb kena pi beratur sebab sangat laku hehe...



Bahagian bakar membakar....kali ni siap berbelon-belon :-D




Adam makan nasi goreng....awat mata macam tu? :-D




Eynda lega sangat dgn Hannah malam tu...actually agak risau nak hadir ke bbq party tu...coz last time eynda habis masa melayan dia kat playground je...sempat makan chicken wings seketul & air sirap 200ml :-p 

Kali ni Hannah dah cerdik...dia kat playground pun tak merayau merata...boleh nampak dia sentiasa ada kat playground so tak risau...maklum la waktu malam kan...lagipun kali ni dia dah kenal ramai kawan especially dari kindy dia...so terkawal la cara dia bermain....dan mama dia boleh makan bertukar 3 pinggan hahaha....adakah itu berita gumbira??? :-D Hannah pun makan jugak pizza & kek...last time dia tak makan langsung...nak lepak playground aje...



See....booth UNIFI dekat dgn playground so tak la sunyi area playground....



Lepas Isyak penduduk dah semakin ramai hadir....




Booth DeBella pun ada hehehe...sempat le ditarik tangan oleh jiran ke booth itu coz yg konsultant tu abang ipar dia...elok la...dah makan bertambah 3 pinggan baru pi timbang berat :-p




Bila balik rumah baru terasa ..alaaaa...tak sempat nak hello hello kat semua orang....ramai lagi yg eynda belum kenal kat SPK ni...maklum la ramai yg baru pindah....tapi eynda suka sangat dgn neigbourhood kat sini.... tambah2 sejak kejadian buruk yg menimpa sesetengah jiran kat sini ... ada hikmahnyer... masing2 saling caring...bantu membantu.....sharing infos...jadi "owl" sama-sama hehehe....yg tahu citer tu tahu la kan....yg tak tahu takpe la tak nak citer panjang lebar kat sini...ada kaitan dgn security penduduk kat sini....


Lepas ni ada lagi kan Potluck BBQ? Hehehe...bagus...eynda sokong...walaupun penat asyik makan je kan sejak pindah SPK ahahaha.....Alhamdulillah itu rezeki kan....syukur.... :-)


Semoga dgn adanyer acara macam ni dapat eratkan lagi persahabatan antara kami jiran2 kat sini....kalau boleh kita tak nak kawasan kejiranan yg tak kenal langsung sape jiran sebelah....taknak yg suka2 masam muka...yg suka cari gaduh...yg berhasad dengki....kita satu komuniti...satu family...cewaahhhh!!!!










22 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

owh i mish potluck masa zaman keje2 dlu..buat potluck kat opis time boss pegi meeting hahaha heaven!

tp smua tggal kenangan =(
hukhukhuk..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

owh i mish potluck masa zaman keje2 dlu..buat potluck kat opis time boss pegi meeting hahaha heaven!

tp smua tggal kenangan =(
hukhukhuk..

Shu Shinju said...

bestkan camni...baru la ikatan silaturrahim tu berkekalan.... suke sgt....

terliur tgk makanan yg ada tu...nyumm...nyumm...

zailamohamad said...

bagusnya ada kejiranan macam ni..i loike it..mesti akan merapatkan lg tali silaturrahim kan

Chik Na said...

wah meriahnya ...macam jamuan raya pulak :)

ratusiput said...

mmg patut n elok kalau buat cmni slaliu k.eynda..ble kenal2 ngn jiran.sok kalau ade pape sng leh mntk tlg jiran..

Ginger said...

Best ada bbq mcm ni.. mmg meriah kan?

Ginger said...

Best ada bbq mcm ni.. mmg meriah kan?

Ginger said...

Best ada bbq mcm ni.. mmg meriah kan?

Ginger said...

Best ada bbq mcm ni.. mmg meriah kan?

Ginger said...

Best ada bbq mcm ni.. mmg meriah kan?

Ginger said...

Best ada bbq mcm ni.. mmg meriah kan?

Nur Hanani said...

Memang best lah buat bbq potluck ni.. :)

Entri Terkini: Pia Toscano bakal bintang American Idol

norh said...

meriahnya kak eynda :).. best!

Cik Firus said...

bestnyer...nak join jugak boleh =)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kenali jiran kite yew...
hehehe...

ieda said...

wah2 seronoknya mcm nie .. kalau di tempat ieda ada mcm nie sure leh bertambah mesra sesama jiran kan :)

siap ada BBQ layie :))

Emma said...

happy nya baca review trifle..x update lg kat blog ..tq eynda ye..best kan buat pot luck bbq camni kat taman..anak2 main..mak mak ngan ayah2 gosip..taman sini ada juga buat cuma dah x sekerap dulu.

Zareene Saifuddin said...

syoknye bat BBQ Potluck nih.. and bagus ada potluck gathering nih.. dpt merapatkan silaturrahim antara jiran... and alhamdulillah.. hannah pon gud girl malam tu.. dapat mama dia menikmati makananan..

Liza Hashim said...

meriahnya.. best gitu.. apapun kak eynda nampak sgt comel dan lebih muda ekekek.. (bukan nk bodek..kenyataan yek..)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

beshnyerrr de komuniti cenggitu..sini non hadoo cam gitu kak!! besh2!!


Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

cikbedahlaser said...

waaaa seronok nye tgk kejiranan akak ni... x taw la klu sy leh tak jd cam akak.. sbb g keje pg..mlm baru blk.. wiken.. dok dlm umh je.. owhh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails