Monday, November 8, 2010

BBQ @ Cahaya SPK.

Last week kat Cahaya SPK ada buat BBQ Party....anjuran Muslimah kat sini....lepas Isyak kami pegi ...kami contribute buah-buahan & koktel sosej....kira portluck la...semua pakat2 bawak something....meriah jugak...ramai yg hadir....buat dekat area playground....budak2 suka la....



Pemandangan dari playground.....macam2 makanan ada....tapi eynda sempat makan ayam bakar 2 ketul...chicken wing 1 & air oren 25ml hehehehe...hajat hati nak makan2 lagi tak tak sempat....kenapa?? Baca citer seterusnyer ye....




AJK surau yg sorang ni sibuk la sangat malam tu.....belajar cara memanggang lamb :-D 





Anak dara ni moody la malam tu....mula2 sampai dia sibuk nak pi main kat playground....kata kat dia kita makan2 dulu...takmau...melalak nak main kat playground....suruh abang adam ngasuh jap....sempat le mama makan skit....tetiba datang melalak pulak...terjatuh....nampak dia jatuh...sikit je....tapi melalak jugak...pujuk2.....pegi main pulak.....tetiba melalak lagi...nak ajak balik rumah!! Lorrrr baru je sampai....tak sempat nak kenal2 jiran yg lain....nak balik dah anak dara ni....pujuk2....ok sambung gi main....pas tu datang lagi kat mama...nak minum....alamak!! Diaorg tak provide air masak la...Hannah ni tak minum air manis2 kecuali susu dutch lady kotak tu....offer soya bean kotak pun dia takmo....melalak lagi sebab dahaga...kesian pulak....nasib baik ada jiran yg rumah dekat2 situ balik ambik air masak sebotol....dapat le hannah minum....




Pas tu dia sambung main lagi dan lagi dan lagi....abang adam dah hilang...dapat geng...dok sibuk main bolasepak kat tempat jauh skit....ayah pulak sibuk memanggang lamb....mamanyer kena la tunggu Hannah kat playground tu...lepak sorang2 kat tempat duduk tepi tu....kena tunggu dia main2 coz mana boleh biar dia sorang2 kan....playground tu tepi jalan...budak2 lain pun hepi2 mana nak ambik tau pasal Hannah....diaorg pun tak brape kenal Hannah....plus ada jugak la yg notty2 nak buli Hannah so mama Hannah kena jadi mak guard di situ heheheh....dah le gelap...eeeeiiii tak boleh la biar dia sorang2....pandang tempat lain kejap je dah tercari-cari dia...dah tak nampak...bahayaaaa...

Terpaksa la berkorban...takleh nak sembang2 dgn jiran2....harap diaorg paham le tengok keadaan Hannah malam tu...brape kali sesi melalak hehehe....

Sejak pindah sini asyik makan...makan...makan....makan....dan makan lagi hihi.....alhamdulillah....bagus jugak berkumpul selalu....kenal each other....komuniti pun jadi kuat...kan :-)





21 comments:

feenaz's world said...

bestnya kak enyda.....hujung minggu taman pnaz lak yg buat mkn2....

Alin Marlini said...

Kak Eynda..umh Kak Eynda ada BBQ tak?

..:: WiRdA ::.. said...

oh ini yg missed ni, pegi umah sedara pulak. T_T

Ena said...

bestnyer..

yerla kan kak mana leh biarkan sorang2 memalam. bahaya..

mamaaerish@eb said...

semuer yg ader ank pasti paham... :)

Farra Dhelina said...

bestnya bbq...bakar2..suka..santai kan

anie,Nagoya said...

makan..makan..makan....leps mkn perah lemak tu..hihihi..mesti le jd mama guard...ilang anak tu hiru biru, hijau kuning nnt..hahaha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kuat kan ikatan kejiranan...

Ratu Ma'ajun said...

time ni lah nak kenal jiran kan...seronoknya...

Rinna said...

Baguslaa gitu..leh kenal2 jirankan..:)

ieda said...

waa seronoknya BBQ ramai2 nieh .. eratkan silaturrahim kan ..
tmn di perumahan ieda punn ada jugak buat .. selalu mereka buat ujung minggu sokmo ieda x leh joint sbb balik kg huhuh

reena said...

Bagus ada aktiviti camni. Kawasan umah sewa Reena pun slalu buat gak esp time festive season.

Cikgu ILi said...

Bestnye dk Cahaya SPK.
Ada tak jiran2 kat situ yg kenal Eynda dlm blog dulu pstu tibe2 jd jiran?

eyndayusoff said...

feenaz....enjoy ;-)



Alin...ada chicken wings & lamb grilled ;-)



wirda....patut le tak nampak malam tu :-)



ena...haah...sebab jadi apa-apa pun anak kita...nyesal tak berguna nanti...

eyndayusoff said...

eb...haah kan...



farra...haah santai jek :-)



anie...takut lemak2 tu tersimpan la pulak hehe....



ceroi...ye...

eyndayusoff said...

Ratu Ma'ajun...ye betul :-)



Rinna...haah tapi malam tu tak sempat kenal2 sangat...layan hannah je lebih... :-D



ieda....macam kami kampung jauh hehe...setakat keluar shopping2 aje weekend so kalau ada gathering tak lepas peluang la :-)

eyndayusoff said...

reena...bagus tu :-)



ili....rasa macam takde....tapi mula kenal2 masa awal contruction rumah dulu...masing2 pakat google cahaya spk & masing2 terjumpa masing2 hehehe...

Ein Auzai'y said...

Hello...

nice picture...wah dah lama tak ber BBQ....this month kena buat....

ComeyBelako said...

bagusnya ukhuwah taman ni. bertuah eynda.

Yan said...

Salam Eynda,

housing area akak ni dah almost 5 years buat Open House lah. Tp sedih sgt. Kitarang tak kenal rapat sgt kecuali beberapa family. Cuma kalau Open House ni yg tau depa makan je.. then lepas tu tak de apa2 dah. Next year, makan lagi. So, kat mane silaturahim nya tu.. Sedih kan...

Queen of Pirus said...

bestnya Eynda..harap2 bila dah duduk sana..komuniti aktiviti tetap rancak macam ni jugak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails