Thursday, October 14, 2010

Open House Aidilfitri Surau Cahaya SPK 2010.


Adehhhh...terima kasih sebab jenguk blog eynda pagi ni...ini adalah entry bulan syawal ye...baru nak boleh publishkan...tunggang langgang dah entry2 eynda....
Ingat tak entry Open House Raya Ana Suzana 2010 ... kalau tak ingat sila klik kat link tu ye... hari yg sama eynda ada invitation ke 3 open house termasuk rumah Ana.... lepas balik dari rumah Ana, rehat2 jap kat rumah...terus pegi Open House Aidil Fitri Surau Cahaya SPK....dipermudahkan lagi pemahaman, komuniti Cahaya SPK buat open house ye....

Mula2 nak pegi tu berdebar jugak sebab tak ramai yg eynda kenal lagi especially yg stay kat phase lain....tapi terjah aje....nak berkawan tak susah kan...start dgn senyuman, jangan sombong...Insyaallah hidup senang....tapi eynda ni pun pemalu jugak...takdenyer nak tegur semua orang...setakat senyum2, sembang sikit2 tu boleh la...tapi lain kali kalau jumpa lagi Insyaallah dah tak rasa janggal lagi :-)

Tak banyak gambar yg eynda snap...eynda tak nampak orang lain keluarkan kamera pun ahahaha....eynda sorang je ke yg kaki menangkap gambar time tu?? Ada la 2-3 orang bawak kamera DSLR...buat eynda segan...eynda guna compact je hehe....


Banyak makanan dihidangkan....semua masakan penduduk Cahaya SPK aka ajk2 surau/muslimah....sebab dah kenyang makan nasi kat rumah Ana, eynda sempat makan roti jala & nasi arab sesenduk je...balik rumah dah kempunan tak dapat makan laksa...nasi soto...etc...


Nasib baik Hannah mood ok...senang eynda mengasuh...abang Adam dah hilang sebab jumpa kawan2...sibuk main je la...tinggal Hannah sorang2 dgn eynda...nasib baik share meja dgn jiran selorong...ada anak sebaya Hannah tapi boy le...boleh gak diaorg sembang2 cara diaorg :-D

AJK Surau yg sorang tu sibuk aje la....hubby eynda AJK Surau...sibuk attend meeting2 utk menjayakan open house ni hari tu....tugas dia adalah mengemas lepas habis open house tu hehe...rakan setugas pun orang depan rumah je...so dua2 gigih basuh periuk sampai lencun :-p


Hannah dah kenyang...takmo duduk diam...hantar kat ayah dia suruh ngasuh jap sementara eynda nak sembang2 dgn jiran2....Hannah dapat ramai kawan...lari sana sini kat surau tu...lega mama & ayah kan...takyah nak kepung Hannah....main le sampai letih....


Dah petang....ramai yg dah balik....tapi hubby kata ada jiran2 yg eynda kenal datang lewat so tak dapat la eynda jumpa...

Seronok bila buat acara macam ni...baru nampak komuniti2 Cahaya SPK yg tak pernah eynda kenal/lihat....tapi rasanyer tak semua hadir...tahun depan buat la lagi...buat tiap2 tahun memang best....

Dengar citer Aidil Adha ni nak buat korban lembu kat surau....

Malamnyer pulak lepas Maghrib eynda pegi open house jiran selorong....takde gambar sebab tak sempat nak snap2....

Eynda tak sempat nak buat open house kat rumah sendiri le...sebab boleh dikatakan setiap minggu ada je kawan2 buat open house...sempat buat family gathering je tu pun sebab MIL ada kat sini :-D

Akhir sudah citer Aidil Fitri 2010...semoga bertemu syawal di tahun depan..Insyaallah...




** Tengok balik gambar2 ni rasa sayang nak letgo nikon coolpix tu ...





9 comments:

sLEEping BEauty said...

syok tgk suasana mcm nie ... sesekali berkumpul kan ..

alahaiii.. tak pyg le letgo .. simpan wat kenangan sis ... hehe

Rozita said...

nmpk simple but meriah ghiteww

nasazfrog... said...

salam kenal sis.... :)

Softtouch [Hanim] said...

kwsan baru tapi ikatan kejiranan sgt kuat yer kak eynda..baguslah mcm tu..nnti lama2 lagi byk aktiviti yg dibuatkan...hannah dh pndai berkwn..senanglah kak eynda nk borak2 n berkenalan ngan kwn2 baru..

eynda said...

intan..tu la ingat nak simpan dulu kamera tu....best sekali sekala berkumpul cam ni..yg best tak ambik caterer...masak berjemaah :-)

eynda said...

rozita..alhamdulillah...walaupun mula2 ajk2 surau risau jugak tak dapat sambutan.... :-)

eynda said...

nasazfrog...salam kenal :-)

eynda said...

Hanim..alhamdulillah kat sini mana yg kenal2 tu memang rapat macam dah kenal lama la pulak...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

best nye...
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails