Thursday, October 14, 2010

Lagenda 17 ~ Zainal Abidin Hassan Tokey Nasi Ayam.

Ceritanyer cam ni.....ada satu hari tu eynda nak singgah rumah abang ipar lepas ambik adam kat sekolah....sebelum tu eynda nak singgah mana2 restoran nak beli nasi ayam....teringat la satu restoran yg agak baru dibuka....pernah nampak opening ceremony restoran tu sangat happening...siap ada upacara memotong ribbon ok....so rasa macam nak try la nasi ayam kat situ...masa tu parking betul2 depan restoran hehe...nampak la seseorang depan pintu masuk restoran tersenyum-senyum...serius eynda tak perasan...maklum la eynda bukan peminat bola sepak :-p

Dah masuk dlm restoran....dah order nasi ayam...sambil duduk2 dgn hannah terasa pelik...naper interior restoran ni tema bola sepak ye....tetiba nampak nama Zainal Abidin Hassan kat dinding....terus eynda cari lelaki yg senyum sambut eynda depan restoran tadi...konfirm!! Itu Zainal Abidin Hassan!! Adehhh...cemana eynda tak perasan ye...

Ok la jugak dia...ramah..sembang2 dgn Hannah...bagi Hannah mineral water sementara tunggu nasi ayam dibungkus....so bila ambik adam kat sekolah, eynda citer la...dah hero tu bising hari2 nak ajak pi makan kat situ....

Di satu hari yg lain, eynda pun bawak la adam & hannah makan kat situ....tapi sayang Encik Zainal takde pulak hari yg eynda bawak adam pegi makan tu....kesian adam...tapi ok jugak la adam enjoy makan kat situ sambil tengok interior bertemakan bola sepak tu...Adam kata dia minat sangat kat Zainal Abidin Hassan...kalau ada memang eynda plan nak snap gambar Adam dgn idola dia tu....lain kali ye adam...


Restoran ni lokasinyer di seksyen 13 Shah Alam....

Alamat Restoran :No 85, Jalan Snuker 13/28, Tadisma Business Park, Seksyen 13, 40100 Shah Alam Selangor Darul Ehsan.


Frame ini la yg awalnyer buat eynda sedar eynda berada dlm restoran kepunyaan Zainal Abidin Hassan.. :-D


Ni menu basic...nasi ayam + ayam hainan + sup = RM5.90 tak termasuk minuman ye...

Terlopong Adam sepanjang ada dlm restoran tu....ada satu lagi gambar adam melopong jugak tapi gambar tu blur...malas nak tepek...

Nasi ayam kat situ boleh tahan sedap la...setengah orang lebih suka nasi ayam ala-ala melayu kan...yg ni chinese style so masing2 punya taste tak sama...nak tau sedap atau tidak, kena la pegi makan kat situ....bagi eynda & anak2...kami suka nasi ayam kat situ....definately akan selalu pegi situ...bak kata Hannah setiap kali lalu area tu.. "mama takmau makan nasi ayam bola???" kekekeke.....


Sekian...




14 comments:

sLEEping BEauty said...

intan pun suka nasi ayam ala2 chinese punya sis ...

kelakar tgk muka adam melopong ...hehe

Softtouch [Hanim] said...

ooo kaki bola rupenya adam ni...bagus adam dia minat pemain malaysia..

nasi ayam suka jgk tp ken epastikan kene minta ayam lebih..he he he

eynda said...

intan...akak tak kisah nasi ayam apa pun janji halal & sedap :-D Maklum le hobi makan hehe..

eynda said...

hanim...dia minat bola sejak tengok worldcup...terus dia kenal ramai pemain bola sepak..dlm negara...luar negara... ayam lebih lagi best kan hehe..

Ieda Al-Habsyi said...

sedap tak kak? mau gak cuba kalo dtg sana :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nasi ayam bola???
hehehe...
hannah nak makan nasi aam ke nak makan bola???
hehehe...

Chik Na said...

cutenya ungkapan hannah..nasi ayam bola..
anak-anak chik na pun suka nasi ayam..

shakirah samsudin said...

heee comel je hannah, nasi ayam bola pulak. hehe

sYuFiNaZ SuHAiMiN... said...

wah...kena try nasik ayam bola neh....huhuhuhu

mrs.ecam said...

ooohhh idola adam ghupenyer...mmg ari2 la mkn kt situ ek...heeeeeee

ieda said...

cantik nyer interior rest nie .. citarasa tinggi .. rupenya pemiliknya lagenda bola sepak kita .. welll patutlahh :))

sedap nampak nasi ayam , persediaannya rapi :)

hazeleyed lady said...

nasi ayam bola ???
Ok gak nama nasi ayam tu...
cheerio.

peah @ peps said...

kak eynda...

dia jual nasi ayam saja ke..ke ada menu lain jugak...

Farra Dhelina said...

hihi pndai hana, ns aym bola hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails