Wednesday, October 13, 2010

Tetamu Di Petang Hari....


Last Friday... lepas ambik adam kat sekolah, singgah lunch kat satu restoran...tetiba dapat sms...ada kawan nak datang rumah...memandangkan time nak datang tu petang, eynda beli goreng pisang & ubi goreng je...plus jus jambu asam boi...

Balik rumah sempat la mengemas skit hehe..maklum la rumah asyik semak je dgn toys anak2...dlm 3.30pm tetamu pun sampai.... dia ialah Ana Suzana & anak2....rumah dekat2...jiran taman perumahan sebelah aje...boring2 dia datang rumah eynda....nanti eynda pulak pegi rumah dia :-)

Mula2 sekali masuk dlm rumah disambut dgn hannah melalak...sebab dia nampak Ain pakai spek mata barbie...hannah pun ada spek mata barbie tapi tak tau letak kat mana....melalak la suruh mama & abang Adam cari...nasib baik jumpa jugak...nak tengok spek mata apa...nanti klik kat link ni : Ain & Hannah.

Sembang2 pun tak lama....tak puas rasanyer sebab masing2 lebih kelam kabut melayan anak2 hehehe....adam & hannah aje dah rasa macam 10 orang :-p

Hannah & Ain....agaknyer diaorg ni boleh jadi bestfriend sampai besar nanti kan...


Ana & Alisya...comel je anak dara kecik tu pakai baju kurung...

Ni dlm guest room yg dah bertukar jadi office hubby ataupun bilik komputer....diaorg tengah tengok dvd Barbie yg pasang kat komputer....


Ampun la Ana...layanan tak seberapa sebab kena layan karenah adam & hannah tu....harap tak serik datang lagi :-D

Nanti2 akak pegi rumah Ana pulak ye :-)

23 comments:

Queen said...

wow..bestnya ada guest room kan....hee...

eynda said...

Nik...guest room tapi guest takleh tido pun hehe...nak tido kena pinjam bilik Hannah :-p

-iLLa- said...

kak eynda,sedapnyaa air hijau tuhh...

eynda said...

iLLa...jus jambu asam boi hehe...menyegarkan ;-)

ratusiput said...

ehem2...dh mengaplikasikan kamera baru nampak..ehehe...jeles ni..!~

eynda said...

ratu...dah guna utk banyak occasion cewahhh...tapi belum mahir la walaupun camera digital biasa je...gambar ada jugak yg blur2 kalau silap setting....belum terrer snap gambar yg gelap2 macam malam hari :-D

Adekniza said...

best nye umah dekat2.. nak join jauh sgt.. ekekeke..lgpun malu nk jumpa korang.. yg penah jumpa i, diana jek.. :)

Amy Syaquena said...

salam...

terliurnya tengok air hijau tue, nak sikit boleh...

jom join baby contest..
http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/cutest-baby-contest-bersama-sinar.html

Ena said...

sama la kak.. anak 2 org rasa mcm 10org.. kucar kacir semuanya.. kalo tak de kanggg sunyi pulak.. mrmmm

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

comel kalau kecik2 dah pakai baju kurung...
hehehe...

aNa SuZaNa said...

ada gak gmbr ana kat sini.. kekeke. kak eynda, ana cilok gambar2 ni tau.. hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehehe..mmg haru bila budak2 nak barang dia time2 jugak..if tak jumpe mmg melakak..teringat anak buah sy..camtula..wekkeke..adeh, budak2..camtula kn..mcm2 kerenah

sonotla..umah dekat2..:-)

eynda said...

adek...alaa takyah malu2 nak jumpa...rasanyer sape yg jumpa mesti rasa macam dah lama kenal :-)

eynda said...

Amy...salam...dah habis daaa :-)

eynda said...

Ena...hehe tu la kan...geram2 pun kalau diaorg takde sunyi aje :-)

eynda said...

ceroi...haah...alisya tu baru boleh berjalan...lagi comel masa dia berjalan tu :-)

eynda said...

Ana...hehe orait...

eynda said...

Rose...betul tu...time tu pujuk cemana pun tak menjadi...tapi nasib baik last2 hannah paham jugak benda tu tak jumpa...tetiba aiikkk depan mata je spek tu hahaha....penat stress tak pasal2 :-p

sLEEping BEauty said...

layan kerenah anak2 je byk ...
tapi ok la happening ...

Lady of Leisure said...

dua org meriah dah ek hehehe....

Lia said...

amboi...syoknya berjumpa2..bersembang2... meriah gitu,.dh guna kamera baru ek.. :)

Cikgu ILi said...

Depa duorang memang boleh jadi besfren...sama-sama suke pose.

Kak Eynda...jom..saya pun nak join misi pulang ke pangkuan jalan..sejak raya jalan saya dah berliku-liku..menariknye...hadiah anniversary yang paling bermakna la Adam tu.

ArELeEz said...

menggiurkan owh.. air tu.. slurrp2!

p/s: anda dpt award. amik kat blog leez, ek?! pukul 8 a.m (14 oct 10)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails