Monday, August 23, 2010

Menu Berbuka Jumaat Lepas...

Jumaat lepas hubby buat permintaan, nak berbuka dgn sambal tumis udang & petai....ikan goreng yg kecik2...lepas ambik adam kat sekolah eynda singgah Mydin Bukit Jelutong utk beli bahan....dari 2 lauk jadi berlauk-lauk jugak le :-p




Plan nak goreng biasa aje tempe ni...perap garam kunyit....tetiba terlebih rajin jadi le menu dlm gambar tu :-D



Oleh kerana hubby paham eynda tak makan petai, dia suruh asingkan maknanyer petai direbus asing....gambar petai eynda lupa snap...tak snap pun takpe kan :-D

Yg sadisnyer takde udang besar2 kat Mydin tu....yg ada cuma udang putih kecik molek jual dah siap packed....jangan harap eynda nak patah balik pi Giant atau Hero hanya utk beli udang....beli jugak le...dah janji nak masak kan...hubby makan tersenyum-senyum je tengok udang tu....kalau dapat udang besar baru syiok...takpe rezeki jugak....



Ayam masak lemak cili padi utk adam....



Anak selar kuning...tapi ni pun agak besar jugak...kalau kat Giant lagi kecik...



Masa kat Mydin teringin pulak nak buat serawa pisang so beli bahan sekali....hubby makan lepas terawih & waktu sahur....cukup la satu makanan manis..banyak2 takde sape nak makan...



Sekian melaporkan berita yg dah basi :-D







15 comments:

Kancilbiru said...

mak aii sedapnyaaaaa....

Softtouch [Hanim] said...

sgt menyelerakan...mmg kene lauk2 tu antara satu sama lain

MRS. K said...

bulan ramadhan la tempat nak asah bakat memasak... hehhe.. coz slalu memang tak masak.. huhuhu

HOn3YB33 said...

kak eynda...terliurnyerrr..conpem shodappppp kan?? tapau lar skit lenkali..bleh??!!~~

Yan said...

kitarang satu family suka sgt dgn ikan selar kecik tu..Habis sampai ke tulang2nya..hee

Arifah said...

sedapnye serawa pisang tu..nak resipi.. :)

tempe tu nampak sedap, tapi, sayangnya, saya tak leh nak makan. tekak tak leh terima. dah la my hubby sukeeeee sangat tempe tu.. sian....

Zareene Saifuddin said...

sedapnye eynda.. terliur zareene tengok sumer menu iftar tuh... esp. tempe goreng & ayam lemak cili padi tu... eynda, udang putih yang kecik tu sedap jugak kalo dicampur dalam cucur jagung... alamak aiii.. terliur lagik...

Bunga Binti Nordin said...

uwaaa jelesnya

Farra Dhelina said...

wlupon cite dh basi..ttp menarik tekak saya kak eynda!!

Sidratul Muntaha said...

uish..
meriah sungguh..
huuuuuuuu..
pisang tu mmg menusuk kalbu!
hmm...
ngences!

m.q said...

sodapnyo......
best best

sLEEping BEauty said...

suka sgt kacang buncis tu , nmpk menyelerakan sis... hehee

Wana said...

eynda: kalo cahaya SPK tu.. Econsave lah paling dekat.. kalo nak beli barang dapur.. econsave tu belok kiri dari simpang 3 tu.. pastu dekat depat tu traffic light monterez belok kanan.. terus jekk.. pastu nampak kanan ada econsave.. kalo hari cuti toksah lah gi.. ramai gile..

Lady of Leisure said...

sedapnya menu kak eynda complete dengan pencuci mulut lagi.. sambal udang petai tu bestnya, lady hantu petai hehe

Mia-Ina said...

yg ptg air tangan masakan kak eynda...bertuah sungguh hannah & adam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails