Monday, August 23, 2010

Berbuka Puasa Di Sahara Tent Restaurant....


Ramadhan hanya sebulan....berbuka puasa di luar hanya sekali....beli makanan di bazaar seminggu 2 kali kalau boleh hehe....hari-hari isnin-jumaat masak sendiri :-D

Last saturday turn kami berbuka puasa kat luar....eynda yg buat pilihan nak makan kat mana....eynda pilih makanan arab sebab eynda di rumah hari2 masak utk berbuka menunyer masakan melayu kan....macam dah bosan la pulak....alang2 berbuka kat luar biar ada kelainan...ye tak? Tapi terpulang pada masing2 la nak makan apa pun...sibuk je eynda ni :-p

Penat pikir kat mana ada hidangan masakan arab....tanya geng2 kat facebook dapat la beberapa tempat...yg pasti bukan hotel....kami pikir biar jimat ... makanan berbaloi janji kenyang dan di kawasan yg ada kemudahan surau...so pilih Sahara Tent Restaurant di Plaza Shah Alam, seksyen 9....



Deco dlm restoran sangat cantik...nama pun restoran makanan arab kan so deco pun berkonsepkan arab la....ada khemah2 besar utk pelanggan yg datang berkumpulan.....eynda & family makan kat meja biasa je sebab 4 orang je kan...tapi tempat duduk kami sofa...cantik jugak..kira dlm khemah kecil la...rasa bertuah jugak sebab yg lain2 ada jugak makan di meja kerusi macam restoran biasa...janji boleh berbuka kan :-D



Hannah makan nasi arab tanpa lauk....sedap katanyer...selalu beli nasi arab kat bukit jelutong dia takmau makan pun...agaknyer berselera sebab makan kat restoran hehe...


Berbaloi-baloi bawak adam makan buffet kat luar sekarang....dia dah pandai makan macam2...nasi arab 2 pinggan dgn lauk ayam....buah tembikai berulang gi tambah....dah kira ok tu utk perut kanak-kanak kan...kat belakang adam nampak tak kasut2 kat lantai...tu khemah besar la tu...kerusi dia lain skit...


1st time makan kat sini...selama ni dengar orang citer je...teringin lama dah tapi selalu tak berkesempatan....lepas ni boleh pegi lagi sebab makanan boleh tahan sedap...

Harga utk dewasa RM45nett..... kanak2 12 tahun ke bawah RM22.50....baby free....Hannah makan free...alaaa...brape banyak sangat dia makan kan... nasi arab semangkuk bersize mangkuk sup tu aje dah buat dia kenyang...tapi nak balik tapau fries pulak :-p

Sila buat reservation kalau nak berbuka kat Sahara Tent ye...sebab kalau walk-in mungkin tak sempat sebab full house la during weekend...kalau weekdays maybe tak ramai customer... call this number utk reservation : 03-55118310.

Sorry takde gambar makanan sebab semua orang sibuk berbuka sampai takde sape keluarkan kamera depan mata eynda so agak segan nak snap2.....dah selesai makan baru le nampak beberapa family bergambar....






** Rindu pulak makanan lebanese kat Al-Marjan KLCC.....




20 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

hannah pon dah nampak cam anak arab, ieda masak sniri je, kalo mkn kat hotel tu tunggu org blanje je, hhhahahah!

makdara TERDIVA said...

memang kalau hari2 masak pun jemu..hari2 beli kat luar pun jemu..jadi selang2 seli adalah jalan yg terbaik..cewah!!

*pandai sicomel tu bergambar :)

sLEEping BEauty said...

tempat tu nmpk best la ...
ok jugak sekali sekali berbuka kt luar kan ... ;)

Adlina Husaini said...

cantiknya tmpat tu..so comel tu pun cute ^_^

-iLLa- said...

kak eynda, illa slalu pg kedai arab ar rawsha kt jalan ampang tuh.....suka ayam mandy ngn kebab dia..ekeke..

neh sahara neh mcm best..nk try laa

Zana said...

zana pun baru je pi sblm posa hrtu...
smenjak mkn kat al-diafah asyik dok tercari2 ja nasik arab..heheheh
kalo mkn kat booth tu ada curtain kan k.eynda...
sbb nnt kamo mak2 arab yg pakai purdah mai mkn dia akan tutup curtai tu, nak bukak purdah nk mkn.
nasik mendy dia sedap kan??..

zana pun snap gambaq tisu sebijik camtu gak..heheheh

Queen said...

sedapnya...bila la yabang nak bawak pi makan luar.hari tu ada equest..dia bawak gi makan damansara uptown..ala..macam food court je...makan pun chicken + lamb + beef steak.... teringin nak makan arab macam kak eynda pegi.tapi nak mintak tak reti.... diam jela..ahahha

Alin Marlini said...

sedapnyer....

chugie said...

saya tak pernah ke restoran arab lagi.. nampak mcm sedap je menu2 nye tu..

ummi said...

sila cuba al-diafah (tp kt sri petaling)... sedap jugak.

reena said...

Teringin nak makanan makanan Arab. Yang tau kebab je. Hehe.

dey said...

salam kak eynda..cantik laaaa hannah ni.. cheeky btol.

Lady of Leisure said...

nampak unik la sahara tent ni kan.. eh comel la hannah posing gitu.. :)

Mia-Ina said...

hehe.tertungggu mia gmbr makanan di situ..aduhai

eynda said...

ieda...hidung hannah tak mancung macam anak org arab :-p btw thanks ye...hehe....alaa eynda pun masak weekdays...tapi kena makan kat luar gak kekadang...nanti hilang semangat nak memasak kat rumah :-D

eynda said...

mak dara terdiva...tq...betul tu...sekali sekala kena rasa air tangan org jugak kan :-D

eynda said...

intan...haah sekali sekala :-)

eynda said...

Adlina..thanks...haah cantik...kalerpool...diiringi lagu2 arab :-)

eynda said...

iLLa....hari tu Me ada cakap...maybe lepas raya bila2 boleh la try :-)

HOn3YB33 said...

Ya Allah kak...tersangat lar comey Hannah tu...macam anak arab sudah..abang dia pun machoooo....hmmm..bertuah akak...anak2 akak semua comey2...sama macam akak....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails