Tuesday, August 24, 2010

Citer Pagi Ahad Lepas.....


Sebelum bercerita kisah pagi ahad, mari kita tengok gambar halaman eynda di bawah ni.....ni gambar petang ahad..masih ingat citer sesumpah ? Tak habis2 eynda dgn citer binatang eksotik ni kan hehe...ada yg boring ke?? :-p



Petang ahad hubby eynda dah cantas pokok daun hijau merah yg eynda panggil "pokok rambutan" .... saje panggil gitu sebab nampak cam pokok rambutan le....situ le tempat lepak sesumpah jugak...banyak semut hitam...banyak serangga suka singgah situ....banyak makanan utk sesumpah.....


Pagi ahad kan....eynda nak basuh 2 helai jeans...nasib baik 2 helai aje.....kalau selonggok baju eynda humban dlm washing machine habis laaaa.....nak tahu naper?? Bila eynda humban jeans dlm washing machine eynda nampak benda bergerak!! Pas tu ternampak ekor halusssss....arrgghhh sudah....eynda jenguk lagi....nampak kaki!! Uwaaaaaa.....sesumpah dlm washing machine eynda!! Baru teringat hari jumaat basuh baju ...lepas habis keluarkan baju2 yg dibasuh, lupa tutup penutup washing machine...selalu memang tutup coz takmau apa-apa masuk dlm tub WM kan....nak jadi citer bila terlupa ada je benda yg nak jadi.....

Jeng jeng jeng.....scroll dgn perlahan...tahan debaran anda...


*



*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


Ehhhh...cukup la tu....


*


okkkk.....

Are U ready??


Tadaaaaaa......


Geli tak?? Eeeiii...eynda dah tahap geli geleman hari tu...ni korang tengok dlm gambar...depan mata lagi geli!! Baby lagi ni...halusss jek....ntah cemana boleh masuk dlm WM....nak keluar dah tak boleh coz dinding WM licin....hubby pakai sarung tangan....pegang towel kecik...tangkap dia...susah jugak coz hubby kata sesumpah ni kecik & lasak...lompat tinggi plak tu...gerun eynda dengar....sebab geli!!


Pas tu sesi tangkapan sesumpah yg comel hari tu pulak....kat "pokok rambutan" tu la... memang susah jugak nak tangkap....dia lari sana sini tapi tak keluar dari pokok tu...kejap kaler coklat...kejap kaler hijau...kejap nak merah2 macam kaler daun...serba boleh sungguh....last2 hubby dapat tangkap ekor dia....gotcha!! See....snap gambar dia sebelum pi buang...sempat lagi posing macho kan hahaha....

Dua2 ekor hubby pi buang kat jalan besar cross perumahan kami....kat situ masih hutan berbukit bukau....cari le makanan kat situ...pandai-pandai la ye....mereka ni muncul lepas sebulan hubby buang yg besar skit dulu....owwhhh...jangan la datang lagi...penat nak menghalau :-p




** Semalam on the way pegi ambik adam nampak sesumpah nak melintas jalan besar (kalau sape yg tahu tulisan CAHAYA SPK yg gergasi kat bukit tu kan)...agak2 berjaya tak dia melintas...dgn kete2 yg laju...lori2 besar...hhmm...nak ke mana tu???





22 comments:

Prettylady-ATuL said...

eeee takut+geli...

Sue Lynnda said...

ishh...geli geliman saya tgk kak.
tapi kiut jugak errkk tapii..lagi geli!!...larikkkk

tifa said...

tak geli pun comey ada :)

Zareene Saifuddin said...

eiiii... geli & takut la tgk sesumpah tu...

Ena said...

geli kak!!

jiran sebelah ena siap bela lagi.. color ijo.. cantik! tapi ena tetap geli.. geli geleman.. besar pulak tu.. pernah masuk sekali lam umah ena.. dah tau cik puan umah tu penggeli saje je dier datang jalan2.. ;D

Eye_nee said...

Yg melintas tu agak2 nyer nak dtg umah eynda tak....hihihi

NONIE ABDUL AZIZ said...

hahahaha...kalau saya eynda harusla aku menjerit terlolong-lolong menahan geli + takut...patutla lately ni kat area bukit yang ada Cahaya SPK tu memanjang jam..mesti benda alah ni tgh berusaha keras nak melintas jalan la tu hahahaha

Mia-Ina said...

eei gelinya...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jeles nye...
nape sesumpah tue slim sgt...
hahahaha...
klakar la...
;)

ratusiput said...

dia suke lepak kat laman k.eynda tu sbb cantik..ehehe...

Adekniza said...

meremang bulo roma.. eyyy..

It's Me said...

yang tu ok lagi eynda.....kena cam saya ni duduk kat hutan....macam2 datang....semut jer ada 4 ke 5 jenis...plak tu jenis yang keras kepala degil2....dengan lotong...monyet....biawak....ayam hutan....kucing hutan....burung macam2 kaler...ular sawa....hurmmm dah macam zoo dah....

sib bek takder kamera....

Intan Inn said...

erm kak eynda dah dua kali kan benda nie dtg umah akak...erm geli intan tgk...panjang nyer badan dia kan

Farra Dhelina said...

ramainya eksotik ni kat umh akk..kena ht tu kak..takot masuk dlm blk je

dey said...

eeeei geeeliiiiinyeeeer kaaaaak..da mcm anak alien da

zeta said...

betul la kak..smbl baca pon rasa geli..

Anne said...

eeuuwww geli nyer eynda!! Anne tengok cicak yg kecik tu geli, ni kan yang besar.

cikbedahlaser said...

jual la kak.... leh wat duit nih... hahahaha

Alin Marlini said...

tak takut ker??

IxoR@ said...

Mmg NervOus Ohh Nak tenGok GamBar seSumPah ni !!!

MacHo GiLer... Tp SaYe Geli kak...

Ish Ish Ish....

HOn3YB33 said...

euww!!~~ gelikkkkk!! eeee..macam cicak pun adooo....akak kena simpan sekor tuhhh...jadikan kenangan..pasal binatang eksotik tuh...euww!!~~larikkkkkkksss

Tihara said...

eh bukan ke sesumpah ni yg harga ribu riban tu..kalau tk silap la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails