Saturday, July 24, 2010

Dapur Berasap.....

Salam sabtu semua....

Sebelum eynda citer pasal dapur yg berasap eynda nak mintak maaf kat blogger2 lain yg rajin jenguk blog eynda walaupun takde update apa-apa pun....kalau yg tau situasi eynda kat rumah baru mesti paham kan....eynda jarang online guna netbook sebab line kat sini semput...pc lagi le takleh dapat coverage langsung....actually tengah tunggu kot2 streamyx masuk area sini....setia menunggu huhu....

Khas buat mum to be...sorry sebab tak jawab2 lagi soalan pasal kamera....ye memang eynda aktif kat fb buat masa ni sebab guna internet mobile...line lebih laju berbanding guna netbook kat rumah...so apa2 pun eynda update kat fb buat masa ni...utk gambar sesumpah @ kok ke tu eynda guna DSLR Nikon D5000.....utk gambar hannah yg latest & gambar makanan ni eynda guna Nikon Coolpix S3000....eynda adalah pencinta Nikon hihi....



Ok...back to citer dapur berasap....dapur eynda berasap pepagi hujung minggu sekarang...tapi asap disedut oleh hood kikiki...so takde la terbatuk-batuk sebab asap kan....

Nak dijadikan citer...kat area sini takde restoran makanan buat masa ni....ada le kat kawasan perumahan berdekatan tapi masalahnyer nak bangun bersiap nak keluar menapau sarapan adalah sangat malas....dah malas keluar beli makanan kena la rajin masak kan...so bangun le pepagi yg indah utk tido lebih lama tu....masuk dapur berkungfu dgn periuk belanga sediakan sarapan utk keluarga terchenta....

Tadaaaaa....pagi ni punya sarapan....simple aje....eynda kan suka yg simple2 hehe....mee sanggul goreng....nampak bahan lain tak? Kalau tak nampak buat2 nampak je la ye...apa yg ada je humban dlm mee tu kikiki...sayur...fishcake...tu je...sarapan je....takyah berat2 sangat....tapi buat lebih skit utk lunch coz tak ke mana-mana tengahari ni...dijangka ada orang nak datang buat semburan serangga & tikus tengahari ni kat rumah....

Resepi?? Takyah kot sebab eynda bukan terrer masak goreng2 ni....basic2 punya bahan je...korang masak lagi sedap!!

Ok la selamat berhujung minggu.....jumpa lagi di lain entry....daaaa....





28 comments:

ratusiput said...

isk...tgk gambo tu pn dh menyelerakan.apa lagi bila menjamahnye utk org yg mls masak cam ratu ni.ehehe...k.eyda...uplodla gambo dapur k.eynda nk tgk... :)

Farra Dhelina said...

a'a la kakk..kasi lah up pic dapo akk ;p

ibh said...

Hahhah..dah tak gantung kuali la ya kak..

Mia-Ina said...

hi kak eynda...lama x nampak akak update....singah2x di sini baca entry akak

yangyuyu said...

kak semut2 semua dah hilang ke lepas sembur...asben sy puji2 umah akak

Willie a.k.a Reptoz said...

Lama tak jenguk sini.

Lady of Leisure said...

kak eynda, dapur cantik mesti semangat nak memasak kan.. hehe.. lama tak nampak kak eynda..
:)

Yan said...

tahniah ya eynda kerana rajin ke dapur..Akak now very the malas...

eynda said...

ratu...insyallah nanti akak tunjuk dapur akak...kecik je :-p

eynda said...

farra....insyaallah...

eynda said...

sue...haah kuali semua takleh goyang kaki dah kekekeke...

eynda said...

mia...hi...thanks ye...akak dah lama tak blogwalking ni...rinduuuu tapi susah la sekarang :-(

eynda said...

yangyuyu..alhamdulillah takde semut dah cuma kat luar ada lagi yg dlm2 tanah tu...nanti bulan depan buat lagi...rumah akak semak la masa mr bam datang tu hihi...maluuu...

eynda said...

willie..hi..eynda pun lama dah tak jenguk ur blog....

eynda said...

lady...sekarang dapur sendiri..pas tu lokasi pun best..tak gelap bila memasak kekeke...senang pulak nak menten sebab kecik...tu yg best hehe...

eynda said...

kak yan...eynda kena rajinkan diri kak...keadaan kat rumah baru ni agak darurat hihi...bagus gak kan...tapi weekdays eynda selalu gak tapau lauk sebab letih dgn tugas harian...

mJ said...

wahhh dah start berasap dapo ni...harus dah siap ngemas rumah nih hehehe...

zatil said...

Salam kak, kita dah lama follow blog akak..:) n dok kat nusarhu..mmg area ni agak susah utk cari good food..slalu tapau dari bukit jelutong..sume ader..latest kfc pon dah bukak...

eynda said...

aida...belum habis ngemas hihi...rasa macam tak cukup tempat nak keluarkan barang2 dlm kotak tu....kena beli perabot lagi :-p

eynda said...

zatil...thanks ye sudi baca blog akak....akak baru je balik dari dinner kat kfc bukit jelutong hehe...area kita macam takde kan...ada gerai2 area uitm tu...tak pernah try...

kisahwanida said...

suka jln2 kat sini. entry eynda best2.....

Cantik betul umah eynda.....suka tgk

(berapa byj suka daaaa.....?)

Zana said...

sedapnya nampak...
tak penah guna lg mee sanggul ni, sedap tak? rasa cemana ek? mcm pasta ke?
sure bersemangat masak skarang kak eynda...semua serba baru...

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

gambar aje buat akak rasa kenyang dah

ibu 2AZ said...

camni pun dah sedap eynda..samalah kite...hehehe

ieda said...

salam eynda .. lama tul x mai .. heheh lost ur id thats why x jenjalan .. haaa nieh baru jumpa di umah posh .. huhuhu

well simple2 punn sedap kan .. kalau anak2 ieda memang x suka banyak2 bahan .. lagi simple lagilah cepat habissss :))

ieda said...

oh yaaa alal ada taq contest mata menawan buat akak .. buat erkk sbb ieda rasa mata akak cantekkkk :))

peah @ peps said...

eyna..sodap mato memandang..sodap lagi..mulut yg menelan....

Ya ALya said...

sodapnyer la ye....nak datang terjah umah kak eynda la...hehhehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails