Thursday, March 11, 2010

Nak Beli Salmon??



Sape-sape yg tinggal berdekatan Shah Alam, kalau nak order salmon fillet , boleh order kat Ammi . Harga sekarang boleh dapat RM30 sekilo...lepas ni naik harga dah, RM35 sekilo. Besar tau satu pack...potong2 boleh dapat dlm 10 ketul...eynda dah pernah buat entry pasal salmon dulu kan....saje nak tolong dia promote...mana tau ada yg cari salmon tapi tak tau nak beli kat mana kan...hari tu eynda beli 2 packs....masih ada satu pack belum bukak :-D

Nak tengok rupa salmon lepas dipotong2 klik kat sini . Eynda dah buat macam2 masakan dgn salmon...western sudah...melayu sudah...sedap sangat isi salmon...so far salmon yg beli dari Ammi ni takde bau hanyir....eynda cuci salmon pun dgn rendaman air asam jawa je...bekukan brape lama pun bila masak isi tetap rasa fresh tau...so tak rugi kalau beli...sebelum ni eynda beli kat Giant, satu pack 200gm je fillet dah harga RM11.00!!!

Kalau nak beli masuk blog Ammi tu ye.... :-)


14 comments:

yangyuyu said...

percaya tak sy tak penah mkn ikan salmon...may be lepas baca blog akak ni rasa tergerak hati lak...

hehe

ammi said...

ohh, terharunya Kak eynda sudi promote salmon untuk Ammi..thanks yer!

adha said...

eynda
ari tu ada belek salmon kat tesco tp cam was2 nk beli. sebb tak penah mkn.. hihi


** jauh tol nk scroll ke bwah br jumpa entry baru. hihihi

eynda said...

yangyuyu...try la...sedap tau :-)

eynda said...

ammi...sharing is caring ;-)

eynda said...

adha...ada 2 jenis yg jual tu...satu fillet macam ammi jual takde tulang...satu lagi jenis block macam ikan tenggiri tu jenuh buang tulang hehe...pernah makan kat restoran, order salmon dapat yg block tu...nak makan pun tak enjoy sebab sibuk dok buang tulang :-p

Lagi seminggu semua entry naik atas balik...ni bagi laluan kat contest ;-)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bagus la sis...
pahala tul bantu org....
sis i nie memang terbaek la...
hehehehe,...

ArELeEz said...

alaa.. shah alam jer ke.. bkk la branch kat sini plak.. huu..

MY HEART said...

Kak,

satu pack tu berapa harga??

eynda said...

meniti_senja...saje tolong member...hehe..

eynda said...

Areleez.....kena tanya tokey tu hihi..

eynda said...

My Heart...sepeket tu dalam RM35-RM40 ...yg akak pernah beli la...ikut berat isi ikan tu :-) Untung tau sebab boleh potong dlm 10 keping!

Alya said...

lya pun tak pernah lg makan salmon ni....memang sedap yer....nak beli tp jauh la....

cikbedahlaser said...

uihh sedap nih salmon....
nti nk try la bli kt akak ammi tu....
dr aritu tgk kt blog kak eynda...
tq la sharing

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails