Wednesday, March 10, 2010

Dah Dinner??



Eynda baru nak dinner...lewat kan!

Pas tu dok komplen gemuks adehhh...sendiri cari pasal :-p Takpe...sementara sihat boleh makan kita makan...nanti kalau ditakdirkan sakit, takde selera nak makan...nangis pun tak guna...hidup perlu enjoy :-D (Unpredictable punya perempuan...kejap bising gemuk...kejap bising makan-makan :-p)



Daging goreng kunyit cara eynda....tak ikut resepi mana2...hentam guna saje apa yg ada....perap daging dgn bawang putih & halia + serbuk lada hitam skit + garam + gula......tumis bawang besar, masukkan daging yg perap tu....tambah daun kari + cili hijau + cili merah...rasa garam gula kalau perlu lagi letak la...siappp....macam tak bersistematik kan :-D



Kangkung goreng biasa....actually nak buat kangkung goreng belacan tapi cari belacan takde pulak...rasa2 macam beli kat kampung dulu...mana pegi ek?? So goreng biasa aje la...resepi takyah la ye...semua orang tau masak kangkung cam ni kan :-D


Jom makan...lewat pun lewat la...janji hepi :-p



** Berazam hari2 nak masak lauk berbeza...kekadang rasa macam lauk yg sama ulang berpuluh kali dalam sebulan haha...kesian keluargaku :-p

** Nasib baik masak...ada gak bahan nak dibuat entry kan muahahahaa....ehh nak makan la..bye...











24 comments:

yangyuyu said...

nampak sedap..nasib sy tak makan daging kalau tak nak mintak sikit...hehe

detox@nyah toksin

Tihara said...

sangat teruja tengok menu ni..pic menarik..manaikan selera :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

betullah kak eynda...bukan senang nak memasak ni...hari2 kena pk menu yg berlainan...kalau hari2 sama...boring lak org yg nak makan tu...

nampak sedap daging tu....nak lagi sedap dan berkuah, kak eynda tambah sos tomato, sos cili, oyster sos dan perah sedikit asam limau....pasti terangkat makan dgn nasi panas2...

p/s: sharing is caring....

Ena said...

Yum yummmy.. sdapnyer menu tu kak eynda.. terase keor lior ena yg x mkan malam nie.. hu3x..

noradzlina.kamdani said...

wah nmpk best kn lauk daging tuh

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dah dinner kul7 td sis...
hehehehe...

dg grg kunyit...???
nampak mcm lembab kan...
hehehehe...

Mrs. Zuki said...

Bestnye azam tu Eynda...nanti tunjuk kat sini ye apa lagi Eynda masak..

zailamohamad said...

sedapnya..zaila suka goreng daging letak halia yang digoreng garing, sedap!! boleh buang angin dalam badan..hehehehee

sisdee said...

kita pun baru pas kacau hubby makan..pdhal tadi ptg da makan hehehhehe..mlampau!!!!

sedap daging tu..heheheheh:D

::i.e.r.a:: said...

eynda, teruja tengok daging goreng tuh.. gulppp.. iera mula nak mkn nasi gak mlm ni tp x jadi lah.. iera masak Olio Seafood Spaghetti. X dan nak amik pic sbb ngappp trus ngan hubby td.. hehheheee...
psstt: Bal ada cikit lg nanti iera amik lah kalau rajin k..

Pak Su said...

nampak sedap....

IxoR@ said...

simple je... tp dah buat sy terus lapar la....

;P

Mia-Ina said...

teringat kat rumah...mak kte pun smpai dh pening nk piki lauk utk keluarga...siap tanya "hari ni nk msk pe ye?esok lak apa?,"

i_sofia said...

waaaa.. sedapnya akak.. betul akak, selagi lalu makan, sila la makan.. cam saya skang ni.. tgh x lalu makan.. huhuhuhuhu..

LiAnA said...

ku ni daging ni suka gak mkn.. tp problemnya tak reti sgt nk potong... kdg silap potong tu yg jd liat...

tp apa pun menu simple tu npk sedap

Lady of Leisure said...

huiiii... kak eynda ni sekali sekala dia masak n keluar resepi, walau simple tapi boleh buat orang terliur tau hehe.. sangat nyum2 kat daging tu la kak.. sedapnya..

ratna said...

sedap2 gak lauk tu kak walaupun simple. naik selera..

fabulous.farah said...

hehehe..sama la farah pon..hari-hari cerita pasal food sebab tak dak modal la=p

NeenaAnuar said...

errmm.. sedapnyer daging goreng kunyit tu kak eynda..

IdzaLia said...

daging msk kunyit tu sedap le.. yumm..yum. mkn dgn nasi panas2.. ermmm... sedapnya..

Ayu said...

menarik..tkpe lauk yg sama..yg pnting air tangan ibu n isteri..rasa puas tau bila masak sndri tp penat la..;-)

vee said...

nanti nak try la daging goreng kunyit resepi eynda tu..nampak sedap...terliur v kat sini..hehehe..
Betulla eynda..masa sihat ni mkn je la..nnti klu dah skt semua dah x lalu nak mkn lg dah..hilang nikmat makan..hehehe..

Just Call Me Bitt said...

yummyy...nak skit...

shabiela said...

Nama daging goreng kunyit tp bahan2 dia byk.. mesti best.. kalo sha buh garam n kunyit jer la.. pemalas kan sha ni.. ekekek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails