Wednesday, March 10, 2010

Cepat Cari Febreze!

~googled~
Pepagi buta eynda dah macam ni...




Pagi tadi lepas hubby keluar hantar Adam ke sekolah, pas tu dia terus gi jogging...dalam 8am tu balik la dia...sementara tunggu dia balik rumah eynda pun landing atas katil...Hannah masih tido ada can eynda baring2 jap kan...tetiba kringgg....kringgg...kringgg.... (lupa la ringtone hubby bunyi cemana)....eynda nampak naik nama MAK....owh...ibu mertuaku call pepagi ni naper ye...

MIL kata nak datang shah alam esok...haaaaa??? Terkejut ada...tak sangka ada...gementar ada...suka pun ada...sebab eynda tak kisah kalau ada tetamu....cuma rumah semak la eheh...nasib baik dia call awal2 kan...buatnyer datang mengejut tak ke haru :-D

Rajinkan MIL eynda datang rumah kami....sebab SIL yg kat Kedah tu ada anak2 yg keje/belajar kat sini....beli pulak apartment dekat2 sini jugak so kekadang turun KL kena sign itu ini utk proses jual beli....kekadang SIL saje datang nak shopping2...cool je SIL eynda ni...kedah-shah alam dah dekat jarak bagi dia...

So pepaham aje la bila eynda cakap nak kena cari Febreze kan haha....mana la eynda letak...dah beli hari tu...macam tak sempat2 eynda ni...esok baru MIL nak sampai...nasib baik dia kata nak tido rumah biras kat sini dulu sebab takmo ganggu Adam tengah exam....ye sebab Adam tengah exam jugak la eynda kekurangan idea nak berblog...sebab dok teringat pasal adam kat sekolah tu je...semoga Adam boleh buat yg terbaek la...mama & ayah terima seadaanyer...tapi kalau dapat semua A pun bagus gak haha..

Seperti biasa la kan...takleh hidup tanpa internet....sambil kemas rumah sambil ngadap komputer.....itu sudah pasti ... janji semua keje & tanggunjawab beres...:-D




46 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

MIL sis leh bg idea nak wat entri lak pagi² nie...
hehehehe...
good...
xder la sis i nie blur lagi...
hehehehe..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

1st komenter...
hehehehe...

sisdee said...

hahahhahah..cari jgn tak cari heheheh

same le kita eynda..klu anak exam kita yg tak senang duduk .. hehehheheh

good luck kat adam ek :D

Nana said...

hahah..nana ingat tadi cari febreze kat rabbit tu...semangat nana tgk gambar rabbit before bace entry ni...kekek. rupe2 nye mil nak dtg ye...penat nye nak kemas umah bagi tade habuk.

LiAnA said...

teringat iklan febreze tu hihi... rajin MIL eynda dtg.. org tuakan kalau ada yg membawaknya mmg rajin dia jalan...

fabulous.farah said...

hehehe..sama la kite. ade orang nak datang baru kecoh nak polish rumah.hahaha

Queen said...

owh...no wonder la takd eidea..adam tgh exam...gud luck to adam...

zarin said...

rajin MIL eynda turun sini ye!anyway gud luck utk adam :)
heheh baru semalam i cerita pasal kemaas mengemas ye! nampaknya ada tamu nk dtg rumah eynda :D

Azmiezas said...

Kekadang elok jugak ada org datang sekali-sekala, pasal tetiba jer kita akan jadi ringan tulang tuk mengemas umah...betul tak??..hihihi..(pengalaman sendiri lah ni..)

honeylanz said...

mcm dlm iklan kt tv ;)

Ayu said...

comelnya gmbr entry ni..hihi, cmtulah menantu klu mil dtg..ayu xde mil dh so x rasa cmne perasaan tu..;-)

mrs.ecam said...

hahahhah febrezze ek...tingat iklan yg MIL die nk dtg abes die sembur sume umh ngah febreze 2 ek...mmg membantu tol ferbreze neh...keh3

ratna said...

adam pasti bole buat yg terbaik..!!!

|| NaFiRaa || said...

hahahahahha.. sama!! kalo ade org nak datang kecoh mengemas!! nak2 bilik no 2 tuh!!! kalah kapal pecah!!maklumlah.. kerja~~muahahahaha

NeenaAnuar said...

hihihi.. perkara biasa biler ade org nak terjah umah kite.. nak2 lak Family In Laws.. harus lintak pukang dibuatnyer! :D

Mr PenyuBiru said...

tentu situasinya sama cam iklan febreze masa mak mertua dtg.hehe

Just Call Me Bitt said...

muhehehhe kite pon same...
good luck erk adam!

MommyCT said...

haaa..dah siap kemas belum?? =P

Mrs. Zuki said...

Hehehehehe.........good luck eynda...takde febreeze pun mak mentua suke punye kat menantu dia.

yangyuyu said...

dasyat doa ibu, kalau ibu sentiasa doakan insyaalah berjaya

fizamior said...

hehehehehe.... klakar la akak nih... ni dh mcm iklan febreze tu jekk

vee said...

haha..kelam kabut cari febreze eh..My MIL lg best, xde calling2..tetiba je smpi umah v..nak wat camne kan..terima je la..sebab v la satu2nya menantu yg x keje..huhu..

eynda said...

meniti senja...tu la kan...dapat gak idea bila MIL call :-D

eynda said...

meniti senja...1st ke?? seri kot...tengok kat chatbox pukul 9.57am kekekeke...

eynda said...

sisdee...Adam ni suka main2...tu pasal risau kat dia...lagi satu dia cepat panik bila dapat kertas exam...padahal nanti2 bagi balik soklan tu senang je dia jawab...

eynda said...

Nana...takleh jadi perfect la..akak sorang je kemas2 ni...buang habuk2 yg nampak jelas di mata je la haha...

eynda said...

liana...ha'ah kalau ada org bawakan memang dia rajin...tapi takleh lama2 mesti dia teringatkan rumah sendiri..

eynda said...

farah...suka buat keje last minute kan :-D

eynda said...

Nik...jiwa saparuh kacau sebab anak tengah exam hehe..tq..

eynda said...

zarin...tu la dah eynda cakap kat komen tu kan...weekend je memang kena standby rumah kasi bersih...

eynda said...

Azmiezas...betul tu...ayat gitu hubby selalu cakap...bagus la orang nak datang...rumah meti nampak kemas kekekeke....bini dia penyegan la tu :-p

eynda said...

honeylanz....tu la teringat pulak kat iklan tu...memang tak sangka pagi tadi dpt call dari MIL tu...dari ngantuk terus terjojol mata ni ha :-p

eynda said...

Ayu...MIL dah meninggal ek...tapi akak ni sape2 nak datang pun mesti nerves :-D

eynda said...

mrs ecam...haaa dah sembur pun tadi...hari2 nak kena sembur :-D

eynda said...

ratna...tq..insyaallah ..

eynda said...

Nafira....yg tak keje ni pun kekadang rumah macam tongkang pecah :-p

eynda said...

Neena....jadi lintang pukang kan :-D

eynda said...

Mr.Penyubiru....MIL eynda tak check2 macam dlm iklan tu...tapi boleh tau mata dia tengok setiap sudut dlm rumah ni hahaha

eynda said...

Bitt...serupa je ek :-D TQ...

eynda said...

Mommtct...rasanyer baru 50% hehe...banyak mengelamun je eynda ni... :-D

eynda said...

Ili....harap macam tu la tapi MIL akak ni cool jugak la :-D

eynda said...

yangyuyu...insyaallah.....

eynda said...

fizamior....hampir2 nak jadi macam iklan tu dah :-D

eynda said...

vee...kena makesure rumah sentiasa kemas la cam tu...mesti rumah vee cun sentiasa kan...macam eynda ni kat sini 3 menantu MIL termasuk eynda tak keje...kekadang rasa tergugat gak kalau kita malas2 kan...bagus gak...atleast ada dorongan nak buat yg terbaek kat rumah ni...tapi tak aci gak sebab dua2 biras anak2 dah besar...dah remaja...tak suka semak2 macam yg ada anak kecik ni.. hihi..

KASIH said...

cari febreze.. wahh ct klau ada tetamu nak tido rumah..siap mop lantai tukar langsir..dapur sinki..periuk.. belanga.. toilet..kena bagi bekilat..lap tingkap.. dan macam-macam.. huhhh nampak sangat la takut tetamu yang datang kata rumah tak bersih.. kang kalau tak bersih tetamu kata kita ni penyigan pulak kan..
sebetulnya kadang tu penyigan jugak!! :p

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hehehehe...
so kredit to ur MIL...
hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails