Friday, February 5, 2010

Fish Killer.....

Ingat entry ini tak?? Sekarang ikan-ikan tu dah ada keluarga angkat....baru serah semalam...sungguh sedih tapi nak buat cemana...ada fish killer dlm rumah ni hehe...sape lagi kalau bukan anak dara kecik tu..."hungry fish nak matan (makan)" so dia  letak pizza dlm akuarium....pas tu dia conteng2 meja akuarium dgn crayon...celup tisu dgn air dlm akuarium & tonyoh2 tisu tu kat crayon....koyak2 tisu tu buang dlm akuarium!! Uwaaaaaa....mengamuk la eynda 2-3 hari lepas....kena babap anak dara tu nangis la kejap....memang le dia tak reti bahasa kan...ye ke...macam paham je selalu org cakap jangan itu jangan ini....tapi dia buat jugakkk...

So air dlm akuarium sudah jadi berminyak....kotor....banyak sampah tersangkut kat motor yg cycle oksigen tu...dekat 10 ekor mati tau! Esok tu keadaan air dah macam elok skit...tapi Hannah buat lagiiiiii.....haihhh....terus eynda cedok keluar ikan2 yg masih selamat letak dlm bekas lain....tapi kurang oksigen la...2 ekor lagi mati pulak...tinggal brape ekor ek..10 ekor lebih jugak kot...

Hubby kata nak buang je ikan2 tu...ehhh sayang tau...nanti eynda tanya sape2 yg nak...so sms la jiran tingkat 6 sebab tau diaorg pun ada bela ikan....nasib baik offer diterima...lega eynda sebab ikan2 ni tak dibuang dlm tasik mana2....takkan selamat punya la...kejap je kena ngaappp dgn ikan2 besar....

Masa nak serah tu rasa sebak je tapi nak buat cemana kan...even ikan2 dah takde hannah still dok buang sampah dlm akuarium hhmm...cemana nak buat kolam kat rumah baru...hubby takde masa nak cuci akuarium tu lagi...akuarium tu pun nak sedekah je kat sape2 yg nak....

Kalau nak tengok sape keluarga angkat ikan2 eynda boleh masuk blog jiran tingkat 6 eynda hehe....sayu je tengok ikan2 tu dah jadi hakmilik org lain uhuk uhuk....takpe eynda tahu mereka berada dgn org yg sesuai ;-)







13 comments:

Lady of Leisure said...

ya ampun hehehe... hannah ni buat lawak lak dia hehe.. nak tergelak lady akak kate dia kasi ikan makan pizza ekeke...
patut la tadi terbaca kat blog syariz pasal kisah ikan ni hehehe... sabo jek la...

cikbedahlaser said...

hehehehehhe
dasat nye hannah....
comell jgn d sangka pendiam...
rupe2 nye cerdik...
comellll je bile die buat mcm tu..
dlm pd comel... aduhhh sengsara.. mak die...
lepas ni buat akuarium yg tertutup tu la....
tp mahal la...

dilaOHdila said...

Hannah mesti geram tgok ikan tu nyda...
memang tak leh bela ikan jawabnya mama Hannah ni (he he he)
Hanna yang comel jgn nakal2 erk....

Cik Emi said...

kat rumah pon ada fish killer gak kak! tp ni real punya.. every time mama beli ikan baru.. ikan yang besar skit.. bukan mcm guppy or black/white molly... mesti esok/mlmnya memerang datang attack.. huhu.. penat nak cuci kolam ikan tuh..

ArELeEz said...

bese la.. bebudak nie sker m'cuba. +, mane yg kite kata, 'no!'/'jgn!', yg tu la yg dia akan wat. eh2! kite dolu pon camtu gak kot?! hiks..

NeenaAnuar said...

lorr... hannah OH hannah... lawak tol si chomel lottee tuu.. mauu tak meroyann kak eynda kan?? hehe.. takper lar kan... dia bijak tu cumanyer ikan akak lar yg menjadik mangsanyer... hihihi...

IdzaLia said...

hehe... hannah tak ada geng nak ajak main kot tu yg kwn dgn ika.. niat nak bg makan tu baik tp cara tu tak betoi je.. kartunlah hannah ni...

Shariz said...

hahaha....ikan2 sudah selamat...hannah notty ye :D

rupa2nya ada lagi sekor ikan eynda yg warna mcm merah orange tu...besar jugak ye...dah kawan baik dgn ikan shariz warna biru tu...hehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

doa je ikan itu sentiasa bahgia dengan kehidupannya...
ehehehehe...

Mia-Ina said...

ciannye...ikan tu dh jd milik org lain...mia dh g tgk kat blog shariz...cantiknya akuarium dia..

noradzlina.kamdani said...

ganas gak ank dara akk yek..

adha said...

hiihi sian ikan tu....

touyakaruma said...

Nakal betul si Hannah nie , tapi nasib baik dia bagi makan pizza .Sedap gak tu .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails