Friday, February 5, 2010

Monsters Inside Me.


Pernah tak terpikir dlm badan kita ada ulat?? Eeuuwwwww...apa eynda ni pagi2 dah buat entry yg menggelikan...dan menggerunkan!!
Sape tengah breakfast sila jangan baca dulu hehe...

Last night eynda & hubby tengok channel Animal Planet jam 10pm-11pm...
Citer pasal cemana ulat2 ni boleh ada dalam badan seseorang....

Kes pertama baby umur setahun lebih ada ulat dlm otak dia...bila dikaji ianyer disebabkan oleh haiwan yg jadi pembawa ulat  ni...bila baby merangkak atas tanah/rumput, baby sudah terpegang cth najis haiwan...then baby tu masukkan tangan dlm mulut....kat tangan dia dah ada ulat ni of cos la dgn mata kasar tak nampak kan...dan bila ulat ni ada dlm badan...dia serang bahagian otak...alhamdulillah dlm dunia serba moden ni ulat2 tu berjaya dihapus terus dari otak baby tu....dah besar pun dia sekarang....


Kes ke2 ada sorang lelaki kena gigit nyamuk....dia dapat malaria...pas tu malaria tu sembuh...tapi tetiba betis dia mula swollen...last2 jadi bengkak kuning2 gitu....bila check kat doktor rupanyer dulu bukan saje nyamuk pembawa malaria yg gigit dia...ada sejenis nyamuk lagi yg gigit sama-sama dan bawa sejenis ulat....ulat2 tu sudah serang bahagian bawah kaki dia...


Kesudahannyer...

*




*



*




*




*




*




*





*


Tetiba je dah 11pm.....eynda tertido daaaaaa...tengok2 hubby pun dah berdengkur kekekek....tak sempat la tengok sampai habis....ni la akibatnyer kalau tengok TV sambil baring2 atas sofa yg empuk :-p



Kalau korang nak tengok lebih lanjut boleh masuk website ni..pastikan betul2 berani & kalau belum makan jangan tengok :-D







** Pernah dapat email gambar seorang lelaki tua yg selalu migrain sampai kena buat pembedahan otak...rupanyer dlm otak dia banyak ulat!! Adakah email itu kisah benar atau sudah di edit utk penipuan...wallahualam....tapi Allah Maha Berkuasa kan...apa-apa pun tak mustahil kalau ianyer dari Dia....


38 comments:

sisdee said...

ish tah2 mcm2 dlm badan kita kan eynda..kita pun tak tau uwaaaaaaaaaaaa:(

adianiez AIDA said...

wah eynda. info berguna ni.

Uda said...

hiss.. suspen betul.. ingatkan scroll kat bawah nampak gambar ulat.. berdebar2 jugak dibuatnya..

yangyuyu said...

aduss...

naya2..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sis nie...
baru nak tahu...
hehehehehe...

cikbedahlaser said...

erkkkk

takut nye... gerun...

Willie a.k.a Reptoz said...

Geli gelaman aku membacanya

NeenaAnuar said...

hihihii.. kak eynda sama lar ngan neena nyer habit! tak leh dok baring kat sofa empuk... confirm kesudahanannyer en. teman yg tengok TV sengsorang... hehehee..

tapi memang geli lah tengok ulat2 tuu.. uuuuuuuhhhhhh!!!

bulanbintangkejora said...

hai kak eynda...ni link baru blog nona.
link blog lame dh berkubur dh.=)

Queen said...

ala kak eynda..tengah makan scramble egg same brokoli..terbayang plak ade ulat2...ekekeke....waluapun takde gambar..imaginasi mengalahkan hape....

Shariz said...

pernah jugak dengar citer ulat dalam badan...takut kan...nasib baik hidup zaman moden canggih alat2 nak bunuh ulat2 ni....

honeylanz said...

has x de keberanian nk bukak link tu..serammm

sue said...

Ya la kak..ngeri kan..sue pun penah dapat emaik gak pasal benda2 mcm nih..Eii..takutnyer lah ya..tak bleh imagine dlm badan kita nih ada ulat...yerk!...

IdzaLia said...

mmg ngeri kan.. tapi lia suka baca dgn tgk citer pasal ulat2 yg boleh menyebabkan penyakit pada kita.. kak eynda klu ada story lagi share ye..

Chik Na said...

harapnya dalam badan Chik Na nih takde la makhluk makhluk yg tak sepaptut nih...


tak berani nak click url yang rynda bagi tuh :-)

LiAnA said...

eee ku tak berani tgk.. penah dpt email kalau shopping bra pastikan basuh b4 pakai.. dah org ni tak basuh terus pakai.. pastu kat breast dia penuh ulat.. siap berlubang2.. tak tau tu kisah benar atau apa...

tapi lepas tgk emai tu ku susah nk tido mlm sbb rasa geli sgt wakakaka..

rash said...

eeh geli geleman memikirkn psl ulat2 nih..
yg psl breast tu pn rash ade bc..
yerk!! teringat lg nih..

babyluv_ayang said...

nasib baik fara tak leh bukak....heheheheh....kalo tak mau tak larat nak tgk mee ker aper...heheheh...tapi fara ni pun bukan jenis pengeli sgt...tapi suka berangan kalo ulat2 tu ada dalam pewot....mcmana ler rasanyer...uishhhh....mintak simpang.....mintak dijauhkan ler...

eynda said...

sisdee...mintak simpanggggg :-D

eynda said...

Aida.....ye mungkin ada yg belum tahu kan...

eynda said...

Uda...tak gamak akak nak letak gambar2 ulat tu....sebab tu letak link website kat bawah :-D

eynda said...

yangyuyu....hehe...

eynda said...

meniti senja...akak tau citer2 macam ni lama dah...cuma tak pernah tengok yg diaorg buat kajian...selalu asyik dari email je...tak pernah cari kesahihan.... :-D

eynda said...

cikbedahlaser...malam tadi tengok pun macam geli2 skit...gerun pun ada!

eynda said...

willie....sudah tengok yg dlm website kat bawah tu...lagiiiii geli geleman :-D

eynda said...

neena....hubby akak selalu jeles sebab akak ni senang sangat tertido...tapi malam tadi dia pun tertido sama hihi....takut kan bila pikir pasal ulat2 ni..

eynda said...

Nona....ok noted ;-)

eynda said...

Nik...bagus nih...kuat berangan haha...

eynda said...

shariz...kalau betul ada kita kena pikir cara nak elakkan kan...kalau dah terkena takut la...teringat dulu2 org kata kalau termakan telur lalat nanti jadi ulat dlm perut...eeeiiii...

eynda said...

has...tak berani jangan bukak...nanti hilang selera makan hihi...

eynda said...

sue...ngeri kan...banyak gak email pasal ni dulu2..tapi akak dah delete la sebab ingat orang main2 jek...

eynda said...

Lia...ok kalau ada citer lagi akak story :-D

eynda said...

Chik Na...harap2 takde la dlm badan kita or sesape...kesian kan...

eynda said...

Liana...yg tu pun eynda pernah dapat dulu....memang berhari-hari eynda meloya teringat gambar tu haha...

eynda said...

rash...geli kan :-p

eynda said...

Fara...fara macam eynda la...eynda boleh tengok apa saje tapi kelemahan eynda, eynda suka membayangkan benda2 yg eynda tengok tu hehe...pas tu dok pikir benda negatif...duhhh...

Lady of Leisure said...

alamak tak sanggup nak bukak website tu dari tadi dok menung nak bukak ke idak.. nak bukak ke idak... dah la tengah migrain ni
:-(

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sis dapat tahu nanti sis citer k...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails