Sunday, January 24, 2010

Pagi Ni Rajin :-D

Sebab hubby request malam tadi....pagi ahad nak makan nasi goreng sardin....
Sekali harung dgn lunch....
Bangun pagi ni rasa alaaaaa...macam malas nak masak....nak pegi beli nasi lemak je la kat cafe...
Tapi teringat semalam diaorg dah makan nasi lemak...takkan nasi lemak lagi pagi ni...
Teringat lagi punya la lama eynda tak buat nasi goreng gara2 contest 99htn :-p

Akhirnyer dapur berasap jugak pagi ni....rasa puas hati sebab boleh bagi servis yg terbaek utk family :-D





Nasi goreng sardin....lettuce tu letak last sekali bila dah tutup api...so masa makan mesti crunchy :-)
Adam tambah nasi 3 mangkuk....hubby tambah 2 pinggan muahahaha....




Ni utk eynda....cicah dgn roti gardenia ....hannah pun makan roti pagi ni...





Sekian laporan masakan di pagi ahad....bukan senang nak masak utk family di hari minggu...sebab asyik jalan sana sini...mana sempat masak....eynda bukan superwoman hokey :-p





30 comments:

Ayu said...

wah,sedapnya nmpak w/pun simple je kan..memasak sndri yg terbaik utk family..hihi tp kena ikut mood gak kn...at least siap tmbah2 lg tu makan..

Tihara said...

okeh la tu eynda..yg penting sedap dimakan ;)

TopsyTurvy Mum said...

wahh sardin..my fav!!

Baru ada mood visit blog kengkawan..terpegun tgk gambo eynda kat atas sekali tu...Gojes!!

peah @ peps said...

..wah..mmg sangat rajin..siap dah update kat blog...nak curi idea masak jap lagi la..boleh ye..

hari ini tak gi cahaya spk? tak sabar nak tgk update on rumah eynda...

Alya said...

nasitu memang sedap,tp lya sama la mcm akak pantang nasi gak...

dianaibrahimali said...

diana x pernah pun bt ns grg sardin nih....blh try la lps nih.... pg nih bf omelette jer......

aina said...

terliur nengok nasi goreng sardin tu...yumyumyum

NeenaAnuar said...

memang meng-chongkam tol nasik goreng sardin akak tu tawww... adoiiyaii.. teruss lapor nak carik nasik skg jugak! huhuhu...

zailamohamad said...

first time zaila dengar nasi goreng sardin tapi nampak macam sedap aje, harus ku try juga ni..hermm..dah lama tak makan sardin!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang terbaek la sis punye masakan...
good²...

ABH said...

tak penah lak try nasi goreng sardin, sedap ye? nak try le nanti...hehehe
i semlam baru je masak sambal sardin...tak sempat cecah roti, dah abis kena bedal ngan Jon :)

Liyana said...

baru pertama kali dengar makan nasi goreng dengan saqrdin..jakunya saya

LiAnA said...

hehehe nasi goreng sardin ni ler perkara paling senang nk buat kalau mood malas masak sampai.. nk beli kat luar pun malas.. so bukak jelah tin sardin.. :p

shabiela said...

sedapkan ns grg sardin.. slalu dh xde lauk mak buat ns grg sardin ni.. mak buat tau, bukan sha.. eekekek...

IxoR@ said...

sardin tu....faveret sy!!!

selalu dengar org masak nasi goreng sardin...tp sy lum penah cuba.

makan dengan roti pun layan juga sis...silap haribulan...makan-makan sampai habis roti satu bungkus!

:P

Ms Pearl said...

Dah-ling! You dah kira superwoman dah hehehhhheheehe

me masak on sunday morning? arghhhh satu satu nya perkara yang paling sukar untuk dilakukan :D

Cik Emi said...

nasi goreng sardin.. simple but nice.. fav jugak ni..

Lady of Leisure said...

tabik spring ngan kak eynda sbb masak di hari minggu..
lady kalau hari minggu dapur mmg tak berasap, bukan kata masak nasi, masak air pun tidak ekeke..
sedap nampak nasi goreng sardine tuh.. fav lady..

Mia-Ina said...

dah setahun x amik sardin sejak sakit ni..tetapi mmg sedap jika sesekali merasa dgn family...

Salina Ahmad said...

sal suka masak sambal sardin, lepas tu hancurkan nye. Makan ngan capati...panas2...memang sodapppp

pak long said...

salam...
naper tak lampirkan cara membuatnya sekali kat entri tu....boleh jugak buat rujukan

MAKCIK REHAN said...

i like sardin!

hancur2kan buh dlm nasik goreng ekk...uhh sedap. tiba2 terliur [org kuat mkn mmg begitu]

kuat semangat betoi cik kak ni. kalau saya la.... menda dh depan mata, org lain belum ngap, aku ngap dulu. kekeke..pastu buat pengakuan ala2 tak bersalah kat zalia. kekeke

Idida Aziz said...

sedapnya eynda...bole la ida try nanti...kdg2 kita buntu gak nk buat bekpes apa...so bila jln2 ke blog org lain dpt gak idea

zealvia said...

syukornya kalo pagi2 bangun dah ada sarapan kan...tp skang tak merasa lah..tukang buat sarapan adalah..

eynda said...

Ayu...simple janji family suka..kita masak memang ikut mood...selalunyer weekend macam dah set dlm otak...malas masak...lagi suka makan kat luar...tukang masak ni nak jugak merasa air tangan org sekali sekala :-p

eynda said...

Tihara...yg penting keluarga kenyang :-)

eynda said...

Rox...gambar header tu menipu mata semua org :-p

eynda said...

peps....minggu ni tak pegi cahaya spk...tak tau bila pulak nak pegi...lepas chinese new year kot...

d.a.m.i.q.u.l.a said...

patutla lame tak cite eksesais,sorok ellip ropenye keh keh keh.dami kalo sorok,alamak sampai bertahun la tak eksesais

IdzaLia said...

sedap ni nasi goreng sardin.. tergoda tgk nasi goreng ni... Lia pun kalau pagi malas nak masak melainkan Mok request nak suruh masak apa2.. klu tak roti jelah..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails