Saturday, January 23, 2010

Bila Semua Dia Punya....

"Bukan beskal Adam....ni beskal Hannah!!"





"Bukan biyek mama...ni biyek Hannah!!"
biyek = bilik






"Bukan meynan Adam...ni meynan Hannah!!"
meynan = mainan




"Bukan TV Adam ... ni TV Hannah!!"





Bila semua jadi hakmilik dia.. ini la akibatnyer.....


"Ni TV Hannah!!"

Uikkksss....citer apa nih?? :-D





TV tu berkhidmat sejak 2004 kalau tak silap....masih boleh tengok siaran TV atau DVD....cuma jadi belang2 hitam lak masa  TV tengah on. Sebelum ni boleh gak eynda sambil baring2 nyusukan Hannah dlm bilik tido, tengok la siaran kegemaran kat tv tu....sejak Hannah dah pandai tengok tv payah skit.....Sekarang utk Hannah & adam tengok cartoon/dvd je....tapi bila sudah comot macam tu takde sape teringin nak guna kecuali Hannah hehe....pening woohhhh nak tengok tv dgn sticker penuh atas screen....dia pun bukan tengok tv sangat....suka tukar2 channel/dvd....pas tu pi buat benda lain....jenuh bayar duit letrik...

Teringat kisah sedih baby girl yg meninggal sebab terhempap tv tu kan....kesian dia...eynda pun jadi seram sejuk sebab selalu jugak hannah tengok tv sorang2 dlm bilik kalau eynda buat keje kat dapur...dulu dia suka panjat2 cabinet tv kecik ni...selalu kena marah dgn eynda....now dia tak kacau dah cabinet tu....pindah nanti tak guna dah tv ni kot....semua jenis LCD pas tu gantung terus kat dinding....






32 comments:

Ashikin said...

ahahahahaha bukan main lg tv supermodel ni. kalo anak pompuan cenggini la penyakitnya kan kak. nk mekap sana sini.

yup lcd gantung terus ka tdinding lg selamat. sera mdgr cite budak tu. sian dia. innalillah.. mintak dijauhkan la dr kita sume.

Lady of Leisure said...

ya ampun.. hannah dah make up tv tu ek hehe..
memang seram, sedih n takut pasal berita budak kene hempap ngan tv tu ka.. bahaya ada dimana2 skrg ni walau dalam rumah sekalipun..
huhu

Cik Emi said...

hannah creative... jangan sampai dia tepek kat dinding umah baru udah!

TK said...

Ye la.. kreatif ape tampal2 camtu.Teringat gak pasal budak yg dihempap Tv tu.. Kesian kan?. We ,as parents memang x boleh careless. A lesson to learn for all parents..

LiAnA said...

hahaha sama sepesen dgn Aqil.. apa2 sticker sumer letak kat screen tv.. botol bedak sumer susun depan tv..
sudahnya kami laki bini nk tgk apa :D..

dulu ada letak tv dlm bilik since aqil pandai manjat kami terus simpan tv tu sbb takut kena rangkuh dahler guna kabinet kecik jerrr..

zailamohamad said...

Eynda, samerlah ngan anak2 zaila ni, asyik berkelahi berebutkan barangan, xkisahlah makanan ke, mainan ke, tv ke..semua nak berebut..si abang ni masih kecil lagi so suka nanges kena buli ngan adik dia;p
TV rumah zaila pun macam tu ah, diorang tampal sticker Upin Ipinlah, memang cadang nak beli plasma & hang kat dinding je nanti, kalau diorang boleh panjat juga xtahulah nak buat macamana lagi!!

Tihara said...

alaa..cute nye tv ade mcm2 sticker..

kesian kan kat budak yg kena hempap tv tu..katanya,dia minat menari kan.mesti dia jenis yang lincah..apa2 pun kawal lah anak-anak kecil..jgn biar bersendirian..dalam rumah pun lom tentu selamt,inikan pula di luar rumah.

Mrs. Zuki said...

Haah Eynda..takut betul dengar cite budak mati kene hempap tv tu...
Bestnye nak pakai lcd belaka nanti...kalau pakai lcd tv baru la rumah nampak lebih moden..

Farra Dhelina said...

wahhhh tv pun dia pya!! sonok kan kak bila tringt kerenah ank2 nih hihi..

tringt kat bdak pmpn yg meninggal kene hempap tv tuh..kesian btul..

shabiela said...

sib baik berebut ngn abg adam.. abg leh ngalah.. ekekek.. tgk tv nmpk sticker je la.. gmbar dh terlindung.. ekekek..

sesemutku said...

sedih kan baby gurl tu...tringat la dua ank dara kat umah nie...pg td ada gak diskas2 ngan hubby..since tv kotak ni dh nk kiok...rasanya leh etgo kot...

sue said...

Ha..haa..hannah ni byk betul kerenah nya yg kelakar bila dilihat...
Sib baik adam tuh dah beso kan..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

btol tue sis...
kene tgk kan hannah tue...
kang die kate tv die,
die peluk lak...
hehehehe...

dilaOHdila said...

ha ha ha, semua Hannah punya erk
mesti comel bila gaduh ngan abang adam tuh
wah banyaknya sticker tu......

comey_lote said...

hahaha...rasanya ramai budak2 yg mcm hannah kot, semua dia punya..ada sorg ank buah saya pun camnih..
tp lama2 xde la semua dia punya. bila besar sikit hilang la perangai ginih kan? kak eynda kene tunjuk gambar ni kat hannah bila dia besar nnt hahaha

ira_kecik said...

kak eynda, ira tgk jer tv tu terus tergelak, camner nak tgk tv tu kalau dah penuh sticker.....hehehe

Wan said...

cam comel jer stickers kat tv tuh kan.. hehehe

rosma said...

abeh die punyer sume yer...layann je la...hati2 lau hanna de dpn tv..

Queen said...

alamak...redha jerla kak eynda..ekekekke....

Azmiezas said...

Ye lah eynda, gara2 suka sangat tgk tv,..sampai mati kena hempap tv akhirnya..kesiankan budak tu..

Hai..Hannah dah start buat art kat tv pulak, rajinnya dia..mesti poning kepala mama hannah kan??..

iNa said...

penuh dgn sticker...hehehe..
Nabila pun suke tampal2 sticker ni kak....
Tp die suke buh kt botol bedak die... :) ..

aha kak..
betul..pakai LCD je.gantung kan...
cian tgk budak chinese yg meninggal tu.......3 thn kan??sebaya Nabila n lebey kurang Hannah je.. :(

eynda said...

Sery...tu la...anak lelaki lain gaya...anak perempuan lain gaya pulak :-p

eynda said...

Lady...actually sticker penuh satu screen tapi dah buang skit...sampai tak nampak apa dlm tv tu... :-p

eynda said...

Emi...melalak la mama & ayah dia kalau ditampal kat dinding rumah baru tu :-D

eynda said...

TK...pernah ajar dia tepek kat buku tapi tak cool kot haha...ye la kita kena hati2...risiko bahaya utk anak2 banyak kat rumah...cuma kekadang kita tak perasan sesuatu tu boleh jadi bahaya...

eynda said...

Liana...dah tengok aqil buat keje tabur bedak....panjat grill...memang boleh geng la dgn hannah :-p

eynda said...

zaila...anak2 lelaki lasak kan...kalau panjat gak dinding letak lcd tu boleh la jadi spiderman :-D

eynda said...

Tihara....kreatif tak bertempat hehe...nanti ajar dia buat frame gambar la...letak sticker tepi2 frame tu :-D

eynda said...

mrs zuki...nampak moden kan :-)

eynda said...

Farra....tu la semua dia punya...ngada2 :-D

NeenaAnuar said...

hahaha... terusss jadik cute TV tu kak... sekali pandang kalau org tengok confirm org kata tu.. TV tu adelah hak milik si 'gugurl'.. hik.. hikkss..

yg part budak kene himpap TV tu.. ishh.. nauzubilah.. memang ngeri lah kan!

IdzaLia said...

kreatiflah anak dara kak eynda tu.. abis tempek sticker kat tv tu..
kecian kan kisah budak kena hempap tv tu.. takut dgr.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails