Friday, January 29, 2010

Kisah Mentol.

Kalau kita tengok citer katun selalunyer bila dapat idea mesti timbul mentol bercahaya atas kepala kan....jom kita lihat ada mentol tak atas kepala eynda hehe...

Bersambung dari kisah bilik mandi romantik....pagi2 semalam bersiap dgn Hannah pegi giant nak beli barang rumah....siap bawak sample mentol dlm handbag sebab eynda takut tersilap beli...

Bila dah penuh troli, kat kaunter pembayaran seluk la handbag nak ambik purse...laaaa lupa beli mentol...malas dah nak masuk dlm giant....nak beli barang lain lagi kat luar giant....takkan nak letak barang2 yg penuh troli ni dlm kete pas tu masuk giant balik....bila dah malas tu mula la banyak alasan kan....lagipun tunggu masa je nak pi ambik adam kat sekolah...nak makan cendol lagi...takut tak sempat....sanggup tu :-p

Terus buat keputusan...ok la jap lagi lepas ambik adam terus pi pasaraya HERO cari mentol....kalau kat HERO cepat skit membelinyer....so singgah la HERO dlm keadaan kelam kabut...handbag eynda letak kat bonet kete utk keselamatan masa parking kat sekolah adam...ada purse aje dgn eynda....sample mentol dlm handbag....alasan malas lagi nak bukak bonet ambik mentol coz kat tepi jalan nanti org nampak handbag kena ragut pulak....

Terus terjah HERO cari bahagian mentol...adaaaa!! 5 watt punya mentol...ambik 2 kotak....terus bayar & blah balik rumah....



Ni mentol yg terbakar tu....bila dah petang skit baru teringat nak pasang....actually tak pernah pasang sendiri...tunggu hubby...tapi dah gelap nak mandi malas pasang lilin *malas lagik* belajar le pasang sendiri mentol tu.....sekali....tak boleh muat!! Aikkk.....



Alaaaa....silap beli......nampak tak yg baru ni cam gemuk skit tempat nak skru pasang tu...sepatutnyer beli yg lagi kecik....hhmmm....cemana nak buat....frust jugak...padan muka sape suruh malas check sample mentol betul2....tetiba dapat idea....curi mentol bilik mandi hubby dulu hahahaha....sementara nak pi beli lain kan...biar hubby mandi dgn satu mentol yg agak romantik jugak la cahayanyer hehe....kenapa hubby konker bilik mandi luar tu?? Naper anak2 mandi dlm bilik mandi utama?? Sebab hubby eynda perokok la...so paham2 je la kan...sebab tu dia takmo kasi anak2 share bilik mandi dgn dia...lagipun bilik mandi hubby kan takde heater...takde sape nak share dgn dia la :-p


Bila hubby balik malam tadi eynda tersengih-sengih la citer pasal mentol...bagitau eynda curi mentol bilik mandi dia sebijik....tau la dia geram kat eynda haha tapi dia takleh buat apa la kat bini dia yg kekadang tak brape betul ni :-p

Tetiba ....

hubby : laaaaa...ni bukan yg jenis kecik ka??

eynda : bukan....saya beli 2 kotak tapi silap beli la...(cakap je tapi tak check)

hubby : ni??? kan kat gambar ni mentol jenis skru kecik tu....(sambil tunjuk kotak satu lagi yg belum  bukak....dok banding2 dgn kotak yg eynda dah bukak)

eynda : uikkss...ha'ah laaa.....lorrrr....maknanyer betul la saya beli...tak tengok pun kotak...pakai beli je sebab dah nampak tulis 5 watt tu...ingat semua sama size la....takpa...awak pi pasang kat bilik air awak la...(cehhh senang je kan ngarah suami :-p)



Ni haaa kotak2 mentol tu....sekotak cool daylight...sekotak lagi warm white...memang pakai ambik je hehe....padahal kalau tengok gambar kat kotak betul2 atau check dua2 kotak takde la eynda susah payah panjat kerusi bukak lampu bilik air hubby utk ambik mentol pas tu skru tutup balik.....pi panjat pulak kerusi kat bilik air eynda dlm gelap utk pasang mentol...pas tu skru balik....takde keje cari keje kan...


Tapi atleast lepas ni eynda pandai dah le cara nak tukar mentol lampu bilik air kannnn ;-)

Nampak tak mentol bercahaya atas kepala eynda?? kikiki....










36 comments:

Alya said...

suami lya selalu cakap lya selalu buat silap la tak bace betul2 la,bukan kiter wat silap kan kak,cume kite ni nak cepat siap sb banyak keje2 umah...tak sempat nak teliti betul2..huhuhu...alasan je....

zarin said...

kikiki...tk pe eynda...belajar dari kesilapan...chewah..pandai je i ckp..i pun slalu jd mcm ni, nk cepat punya pasal, main ambik je, pastu silap :)

dilaOHdila said...

GELAK KIKIK BACA DIARY ENYDA ARINIH
SONOK LAK ERK....
bila duk umah mesti ada benda na k kena buat
so blogging ni salah satu cara nak hilangkan stress...
keepirup!!!!

Ena said...

He3x.. kelakar pon ader.. biaser la tu kan kak.. sesekali wat kijer samer 2,3 kali ok gak.. heh3x..

Willie a.k.a Reptoz said...

KIsah mentol? Dulu saya tak pandai beli mentol gak. Sekarang ni dah kira boleh ler.

Queen said...

ehehehe...saya kalau bab nak memanjat nieyh hobi. jadi pasang lampu takde masalah...tapi selalu peningbile bab size muntot lampu tu... ade macam2..skru la..tekan pusing la..haih..tak paham..ekekeke

honeyza borhan said...

hehe.. lawak pun ada baca citer ni but sangatlah realitinya cerita ni.. suke baca entry ni sampai sudah..

ana said...

nnt pindah rumah baru senang bilik air sorang satu kan?...tak sabar nak tgk progress rumah eynda yg tengah direnovate tu....:-)

sLEEping BEauty said...

sy lagi tak reti langsung bab2 nieh. syabas eynda... syok baca entry eynda kali nie...!

Chik Na said...

ingatkan diri sendiri..lain kali nak beli mentol kena baca label kat kotak tu betul betul dan bawak sample

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nampak...
nampak ade cahaya mentol 50w atas pale sis...
hehehehe...

m@ said...

hehehhe....
n3 ni pun sweet lah.
dh kalut2 gtu mmg x leh pkir ape dh..amik je mane yg nmpk..
tp tulah lucky kn...dpt juga yg sama.

uMMisYa said...

hahaha..gelak sya baca..dah lah baca kat ofis..org perati mcm org tak betul lak ...
mcmni pun boleh ekk eynda..hehehe
tak pe lah atleast u learn a new lesson..
adik2,kaka2..hari ini kita belajar beli mentol & tukar mentol ye..
Tak paham tanya eynda,dia pakar ..hehehe

illa said...

akak nie kelakar ler..

Rajin apa akak turun naik kerusi..hihik..kalu sy mesti tgu hubby pasang hahaha..

illa said...

akak nie kelakar ler..

Rajin apa akak turun naik kerusi..hihik..kalu sy mesti tgu hubby pasang hahaha..

tifa said...

Lepas baca entry lampu , rumah tifa pulak yang jadi kes yang sama :)

Azmiezas said...

Cute la eynda ni..ada jer pasal nak usik Mr.hubby..kikiki..

eynda said...

alya...ha'ah kan banyak sangat benda nak kena pikir & buat so selalu jadi kelam kabut tak bertempat hehe...

eynda said...

zarin...alah bisa tegal biasa kan :-p

eynda said...

dila...betulllllll....blog ni salah satu cara eynda hilangkan stress ehe...

eynda said...

Ena....kalau tak try buat sampai bila tak tau kan...banyak benda lagi yg akak kena belajar...asyik harap kat hubby jek :-p

eynda said...

Willie...aha sama la dgn my hubby....dia dulu2 pun tak brape reti...asyik salah beli jugak hehe...

eynda said...

Nik...akak ni ala-ala lemah lembut gitu...nak panjat kerusi pun bersopan santun hehe...memang bab beli lampu ni kena tengok betul2...banyak sangat designnyer....

eynda said...

honeyza....mesti ada bila yg baca rasa ehhh kita serupa la hehe...

eynda said...

neisya...sorang satu tapi jenuh la eynda nak cuci semua bilik air :-p Lepas raya cina baru nak start reno :-)

eynda said...

sleeping beauty...ni sebab terpaksa...kalau tidak, eynda pun tak tahu jugak :-p

eynda said...

Chik Na...yessss...lepas ni kita sama2 belajar kan :-)

eynda said...

meniti senja...fuiyooo...sampai 50 watt...cahaya aura ke apa tuh?? :-D

eynda said...

Ma...hehe...akak kelam kabut sebab letih dari pagi kat giant...pas tu tunggu adam...pi hero...pas tu tak bawak troli hannah tu pegang tangan saje...tu yg kelam kabut nak beli...bayar...balik rumah....nasib baik sebijik tu betul :-D

eynda said...

ummisya...sabar je la...hehe...orang lain agaknyer dah terrer bab2 mentol ni...eynda je jadi haru biru cam ni:-p

eynda said...

illa...bilik mandi akak ni siang2 pun gelap...tersorok ke dalam...nak tak nak dah malas pasang lilin kena la pasang mentol sendiri hehe...boleh je mandi bilik satu lagi tapi nak jugak bilik mandi utama :-D

eynda said...

tifa..uikkss...berjangkit ke? :-D

eynda said...

Azmiezas....suka2 usik hubby sebab syok tengok muka dia bila geram kat eynda haha...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lampu 5w je..
lagi 45w muka sis yg bercahaya...
hehehehe...

noradzlina.kamdani said...

hmmm x g tuka blk ke?

NeenaAnuar said...

hihihi... takpe... lepas ni akak dah tau la kann.,.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails