Friday, January 8, 2010

Early Dinner.....


Dinner eynda....Wantan Mee Soup....



Seawal 6pm tadi eynda dah dinner siap2.....sebab kelaparan :-p
Sungguh terkejut sebab hari ni setiap 2 jam eynda kena makan sebab kalau tak makan eynda akan pening kepala pas tu perut rasa penuh dgn angin....gitu ke pengalaman orang yg ada gastrik??
Kekadang rasa nyesal pulak apa yg eynda dah buat kat diri eynda....susah kan bila dah sakit....tapi takpe...eynda terima sebagai ujian hidup....orang lain ada yg kuat semangat hadapi dugaan kesakitan yg lagi teruk kan....
2 jam sekali hhmmm....nanti bila dah sihat skit ok jugak 2 jam sekali kalau nak makan....sebab nanti nak start exercise semula so perlu makan kerap tapi kuantiti sedikit2.....aiyarrkkk...belum sihat betul dah pikir pasal diet & workout...tu la eynda ni ...degil!! :-p



8pm-9pm nanti sure kelaparan pulak hihihi...sabar je la :-p









35 comments:

NJ said...

salam eynda..
ermm tu la kan..diet ni mmg menduga kita pun sebenarnya..tapi semangat kena kental..tapi kena jaga kesihatan tu penting..kalau dah sampai sakit or x sihat kira x ok la tu dah kan...sian badan kita ni..
sis doakan eynda makin sihat lepas ni dgn diet seimbang dan drop weight nti..

Cik Emi said...

hehe kak.. jgn sampai perut tuh berulang gastrik/ sakit lagi..

once perut dah luka.. susah mau makan yg best lepas ni..

byk kena pantang.. silap skit mesti sakit...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

agak² apakah dinner selepas 2jam ini eh???
hehehehe...

Lady of Leisure said...

sedap nampak wantan tu..
takpe kak.. masa sakit ni lupakan seketika diet... makan takpe.. yang penting akak sihat...
take care..
:)

zarin said...

mkn byk kali tkpe...yg penting badan kita sihat..kalau sakit, susah pulak nk buat segala aktiviti..

Nana said...

makan kerap bagus kan untuk meningkatkan metabolisme badan..heheh. sedap la nampak wantan mee tu!

comey_lote said...

bestnyaaaaaa..saya ni mmg suka yg soupy2 nih!!slurppppp..

takpe kak eynda,nnt bila dah betul2 sihat boleh sambung diet dan workout...tp nnt kak eynda dah tau la mcmana supaya tak sakit lagi..get well soon!!

LiAnA said...

sedapnya wantan mee tu.. nk mkn byk kali boleh je tp portion skit2.. nk cepat kenyang mkn buah dulu b4 amik mkanan berat.. so takder ler nafsu besarkan hehe.. tp betullah org gastrik elok minum soyabean kerap...

zailamohamad said...

makan sikit2 takpe..Eynda take care ya..jangan lupa makan ubat tau;)

KV said...

Nampak Nya problem kita sama lah eynda. Diet giler2 pastu kena gastrik teruk. Now kv ambik makanan berat Cuma kurangkan qtty dan bersenam. Sedih sbb tak kurus2 tp dpt penyakit lain lak. Moga cepat sembuh yer.

Mia-Ina said...

tabahkan hati kak...ujian Allah untuk kte sbg insan...be positive k...makan kerap, tp sedikit2x...insyaAllah ok...mcm adik lelaki sy yg gastrik, itulah yg dia kena amalkan...

razmanta said...

takpela eynda pelan2..tgh sakit ni baik lupakan dulu diet n workout tu..esok2 dah sihat kite startla balik..ok babehhh...

Shariz said...

wantan mee tu beli atau buat sendiri? nampak sedap ! kalau beli, kat mana? kalau buat sendiri, mai la hantaq sikit....hehehe


eynda take care byk2....dah ok nanti baru sambung balik diet dan workout ... jgn start diet lagi....tu dah start pikir nak diet dah tu...hahaha

IdzaLia said...

sedap tengok wantan ni le.. kak eynda sihat dah ye.. take care tau..

sisdee said...

sedapnya tgk eynda punya dinner..heheheheh..

jaga makan ek eynda :)

Ena said...

Sedap pulak nampak wantan sup tu.. :)
Nampaknyer akak bebetul kena jg makan la kannn..

shabiela said...

sedapnya mee wantan sup tu...

eynda said...

Sis NJ...thanks...eynda dok rasa bukan sebab diet tapi sebab makan tak menentu....dulu eynda diet makan kerap gap 3 jam sekali takde masalah pun walaupun kuantiti yg makan tu sikit jek...ni mesti sebab eynda sibuk sejak adam sekolah sampai time makan pun jadi lewat 2-3 jam dari yg sepatutnyer....pas tu hanya 3 kali sehari je...angin masuk dlm badan la :-D Pengajaran utk eynda ....

eynda said...

Emi...insyaallah lepas ni akak lebih prihatin kat keperluan perut hehe...

eynda said...

meniti senja....owwhhh...malam tadi akak makan aiskrim conetto haha....tapi eskrem tu separuh dapat kat hannah...akak dapat yg dlm cone tu aje :-p

eynda said...

Lady...tu la biar sihat dulu pas tu tengok la cemana kan :-)

eynda said...

zarin...betul...bila dah boleh buat rutin harian balik rasa heaven sekali :-)

eynda said...

Nana...ha'ah salah satu cara nak naikkan metabolisme :-)

eynda said...

mrs...sama geng la kita suka yg soupy2 :-) Ha'ah la nanti nak start balik diet & workout akak akan lebih berhati-hati la sebab dah ada pengalaman macam ni :-)

eynda said...

Liana....eynda suka buah tapi malas nak makan buah...teruk kan :-D

eynda said...

zaila...thanks :-)

eynda said...

KV...ye ke...hhmm takpe la nak buat cemana kan....kita buat je la cara yg sesuai dgn kita ni...

eynda said...

Mia...adik mia pun gastrik ek...thanks yer...akak akan lebih beringat lepas ni :-)

eynda said...

razmanta...yeaahh babeh...dah sihat nanti kita start balik...tadi dok tengok TBL asia macam rindu je nak jogging2...kayuh2 ellip tuh :-D

eynda said...

Shariz...mee wantan yg raw tu beli...masaknyer eynda ler hehe....dah habis daaaa.... :-p Senang je nak buat...sup tu tak tumis pun....eynda ni kan obsess bab2 diet nih...kena berubat baru dok diam2 kot :-D

eynda said...

Lia...alhamdulillah dah sihat sikit....cuma takleh lewat2 kan masa makan je...

eynda said...

sisdee...jaga makan hehe...insyaallah...thanks ye :-)

eynda said...

Ena....ha'ah buat masa ni akak kurangkan makanan pedas & tak minum kopi...

eynda said...

shabiela...try la buat simple je :-)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tak pe sis...
yg last tue yg heaven..
hehehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails