Saturday, August 8, 2009

Pagi Yang Tenang

Salam Sabtu :-)
Pagi yg tenang....sebab takyah kelam kabut bersiap keluar breakfast atau keluar tapau breakfast....
Pagi ni eynda berkungfu kat dapur.....buat kueteow goreng...
Serius nerves nak masak kueteow ni sebab eynda tak reti hehe...
Alhamdulillah menjadi jugak...tuang tu, tuang ni, tambah itu ini....jadi la kueteow goreng eynda :-p
 
Goreng pulak telur mata....tabur serbuk lada hitam (memang habit eynda)
Pas tu dapat brochure ni.....
Nak jenguk jugak la petang esok...apa yg dijual....mana tahu boleh perabih duit kat situ :-D
 
Belum ada plan nak ke mana-mana....
Hubby kena buat keje ofis kat rumah.....
Petang skit tengok la cemana....
Teringin nak tengok pesta floria kat putrajaya.....ok ke ek....best tak??
Takut2 pun masih ada hati nak gi jalan-jalan....*sigh*

14 comments:

~ Shariz ~ said...

Shariz tak dpt pun brochure tu...kat mana dpt? lama tak chk post box...hehehe...

amboi....syioknya nak pi putrajaya...jgn lupa pakai mask....nih sure tak pakai punya...hahaha...shariz pun kdg2x malu nak pakai especially bila semua org kat tempat yg shariz pi tu tak pakai...hehehe...

Tapi pagi ni mmg tenang dgn angin sepoi-sepoi...mentang2x ler shariz dok kat tepi air terjun...hehehe....

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya kuew teow tu..bak sikit?he he he..ape lah sis nk borong tu yer?he he he

azmiezas said...

sedapp....nye..akakk x bleh tengok kuey teow sebenarnya...peminat no 1.....//

ratna said...

telur mata tu nampak enakkk sgt.. lg2 tabur lada hitam yerkk .. fuhhh

shabiela said...

sedapnya kuewtiow grg.. tmbah2 telur mata tu.. hu hu..

Mia-Ina said...

alahai..dh 5 bln x sentuh keow teow grg..huhu....tiap kali keluar je..kwn2 dh warning

"mia.,.ko kan diet,"

aduhai..mengalahlah aku kerana smgt & kata2 kwn..hehe

Lady of Leisure said...

baru jer makan kuehteow goreng tadi..ehheheh..

Abrahyn said...

nmpk sedap la...

eynda said...

Shariz...ada dlm mailbox tu :-)



Hanim...ntah le ada apa esok kat situ :-)



Azmiezas.....eynda pun sukaaaa kueteow goreng....actually apa saje masakan yg guna kueteow :-)




ratna....ha'ah kalau buat telur mata suka tabur lada hitam :-p



sha...kalau dekat akak dah pass skit... :-)



Mia....ciannyer...bagus la disiplin sampai gitu....akak kalau diet makan jugak sekali sekala apa yg teringin....actually boleh makan dlm kuantiti sikit kalau nak :-)



Lady....serupa la kita :-) Akak lunch pun dgn kueteow goreng tu sebab buat banyak......dinner je tak masak :-)

Mrs LVoe said...

menarik tu kuehtiaw.. kuehtiaw nie kena mkn panas2 baru dia sedap.

neezareef said...

sedap lak tgk telur ngn blackpeppar

eynda said...

Sha (Mrs LVoe)....betul...makan panas2 sedap :-) Thanks yer sudi singgah blog eynda :-)





neeza.....ada rasa pedas2 la skit hihi...ntah apa-apa eynda ni :-D

que_zul said...

sedpnyer..tmbh pulak telo mata tu..lama dh tak makan kueyteow...hubby kurang suka kueyteow..jd, jarang ler masak kueyteow kat umah...

eynda said...

Que....kat rumah ni semua makan kueteow kecuali hannah...senang masak banyak2 :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails