Friday, August 7, 2009

Takde Tajuk

Today salah satu rutin hidup...
Beli barang dapur....paling dekat Giant la...
Eynda ni rasa berbelah bagi nak bawak anak2 keluar kat tempat orang ramai...
Dalam seminggu ni banyak kes H1N1 yg eynda dengar berlaku kat persekitaran kami...
Fobia....
1) Salah sebuah sekolah swasta kat sini ditutup sebab seorang dari pelajarnyer + H1N1.
2) Salah seorang mak sedara member didapati + H1N1.
3) Sebuah sekolah berdekatan jugak ditutup sebab kes H1N1.
4) Sebuah kolej berdekatan kononnyer kehilangan seorang pelajarnyer akibat menghidap H1N1...tapi kolej tu tak ditutup dgn alasan takut kerugian...boley gitu??
Boleh bayangkan virus tu ada di mana-mana sahaja sekarang....isskk....tawakal je la...moga keluarga & kenalan dilindungi Allah.....
Hari ni beli barang keperluan rumah punya la banyak.....
Harap2 bertahan utk 2 minggu ni....
Malas la nak snap gambar barang2 tu hehe...
Singgah MPH sebab dari luar ternampak satu buku...
Tapi b4 tu ada tax utk anak2 :-D
 
Utk Hannah....
 
Utk Adam....
 
Buku ni la yg eynda nampak dari luar MPH tu.....terus masuk rembat satu....punya la rakus nak bayar cepat...balik rumah baru perasan cover buku tu macam terguris skit...takpe yg penting isi kandungan kat dalam tu kan :-)
Yg eynda suka sebab ada menu utk 2 minggu.....
Sayang eynda dah beli barang keperluan rumah, baru terjumpa buku ni...kalau tak boleh beli ikut bahan yg perlu guna mengikut buku tu kan :-)
Macam le boleh disiplin...buku diet dah berlambak.....tak jugak kurus kekekeke....
Pas tu jalan2 jumpa gerai jual kerongsang...katanyer kerongsang korea tapi dipinkan di kilang Malaysia....sebab tu murah.... 2 bijik RM25 jek....takde kotak sebab dia akan caj RM2 utk 1 kotak...eynda kedekut :-D
Cuaca kat luar amat la tak bersih....eynda boleh rasa habuk2 bila bernafas....rasa kotoran melekat kat baju & badan....bila sampai rumah terus mandikan Hannah....suruh adam mandi b4 dia ke kelas mengaji....eynda pun mandi gak...baru la rasa bebas dari kotoran....eeiii....macam takmo keluar rumah rasanyer.....tapi nak buat cemana....terpaksa jugak keluar....moga dilindungi Allah....aminn...

16 comments:

m@ said...

sekarang ni kne jaga2 dh bnyk kes h1n1 ni ,buku resepi tu bgus lah sbb ikut darah..ma darah B..nanti nk p crik gak:)
jelebu kan..cuaca x menentu..:(

azmiezas said...

kite pun dah sminggu dah tak kuar kat tempat2 org ramai cam 2, bukannya apa, cam eynda gak la dok risau pasal tutt....jd takut pulak nak sebut sbb ari2 ada kes baru......Semoga dijauhkan la, ahli keluarga kita dari penyakit2 cam ni.....Aminn....

Layla said...

eynda,

buku tu best la...lela pun darah B jugak...kat MPH ek....

eynda said...

Ma....macam2 situasi sekarang ni...kena berjaga-jaga la kan...cari jangan tak cari :-)



azmiezas.....hari tu holiday kat genting tak terpikir pun benda ni...dah balik rumah baru dengar macam2 citer...terus jadi fobia....



layla...ha'ah kat MPH...harga RM29.90 :-) Menu 2 minggu tu siap dgn resepi :-)

Mia-Ina said...

mcm best je nk tahu isi kandungan buku2...eei,jaga2 H1n1 kak..jgn suke keluar sgt2..sekarang bkn ms terbaik..wp nk holiday d tempat awm..menkautkan kak

azmiezas said...

kita ada gak terlintas nak informed enyda ari 2 tp x jadi....n dr gambar2 eynda kita nampak mcm x ramai kan.....sbb..masa kita g sana 2 bulan lepas....ramai.....//D

E-Marlin said...

Rajin btulla sis eynda ni beli buku diet2... menjadik ke kak?

Softtouch [Hanim] said...

tulah kan nk kuar mana2 pun takut...hanya boleh tawakal jer..semoga kita semua dijauhkan dari pnyakit itu

Nana said...

bukak je blog cs, irdina dah start tunjuk nak buku barbie itew...hehehe..

brooch yg first tu lain dari yang lain la cs..

Lady of Leisure said...

kak eynda, skrg nak gi memana mmg kitorang pakai mask, orang tgk smcam jer, tapi lantak lah.. hehee.. apa yg kita leh wat untuk lngkah pencegahan h1n1 ni kite wat je la..kan?

eynda said...

Mia.....kami tak holiday kat mana-mana dah kot...tunggu tahun depan pulak :-D



azmiezas....actually tahu pasal H1N1 b4 pegi genting.....tapi terjah pegi jugak sebab dah lama tak holiday hehe.....try utk tak ingat pasal benda tu kat sana....tapi bila tengok ramai tourist ada gak gelabah & cuak....cuma berdoa je takde apa-apa berlaku :-)




Erna...meman rajin membeli...menjadi ke tak..sila tengok akak ler...takde perubahan pun haha...sebab tak ikut punnnn :-p



Hanim...itu je boleh kita buat...takleh la terkurung terus dlm rumah kan....kalau nak jadi kat mana-mana pun boleh jadi...tepis cemana pun tak berjaya...semua dah tertulis... :-)



Nana...majalah tu beli kat MPH...RM5.90 jek....nak langgan pun boleh :-) Brooch kat gerai tu lawa2....nana gi tengok la....baru bukak je gerai tu...tak silap depan butik anakku :-)



Lady....akak tak pakai pun mask :-p Tapi adam pakai masa gi skool.....dia lagi terdedah kat luar....patutnyer pakai kan... :-D

shabiela said...

tkut nk kuar umah skang.. tp trpaksa.. harap sume sihat walafiat.. kak, lawo brooch..:D

Dilla said...

ishk..rajin nyer.....elok ler kan musim H1N1..makanan kat luar tu kureng kualiti kebersihan..menakutkan...baik masak kat umah....cuma tak larat lap dapoq la plak.hihihihi...kdilla pun baru lepas masak...mengganas kat dapo harini....

eynda said...

sha...betul...hidup perlu diteruskan macam biasa....cuma berhati-hati...jaga kebersihan....




kak dilla....seboleh-boleh nak kurangkan keluar dari rumah tapi tiap2 hari jugak wajib keluar gi ambik adam kat skool kan :-p Dapoq tu normal la.....dah cara masak pun tumis2...of coz la minyak sana sini hehe....kena la rajin skit kan :-)

que_zul said...

menatiknyer buku tu...nanti nk try cari la...dh lama tk beli majalah...majalah2 kat umah ni bau kasi clear..bibik angkut..pi jual la tu kot....

eynda said...

Que....try la cari buku tu...banyak resepi tapi eynda tengok macam pelik2 pulak resepinyer :-p Majalah2 lama eynda pun dah buang tapi kat tempat yg elok dlm bilik sampah tu...pas tu tengok dah licin..ada irg ambik jual la tu :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails