Tuesday, August 25, 2009

Menu Berbuka/Sahur Ramadhan Ke-3

Update menu berbuka malam tadi plus sahur jugak.
1) Sambal tumis paru berkerisik.
2) Kerabu telur masin.
3) Ayam goreng *
4) Ikan bilis microwave *
5) Papedom *
6) cucur udang (cicah sos cili/sos thai je hehe)
7) buah tembikai
8) air sirap dgn chopped tembikai.
* Adam punya menu, dia request sendiri.
Tu je nak citer hik hik....

12 comments:

shabiela said...

adam request yg grg2 jer.. kak, nk resepi kerabu telur masin.. xpernah tgk lg ni.. ni first time.. nmpk sedap jer..

MuMMy 2 Haqq said...

err..beli ke buat ni..?

Willie said...

Sedapnyer...

::i.e.r.a:: said...

"yummy yummy... sedapnya..."
eynda.. trus perut iera bunyik kriuk kriuk, dah nyanyi 4 lagu dah nih.. heheeee.... esp bila tengok kerabu telur masin.. trus teringat bubur nasi kat Kg Baru.. ya ampun sedapnya..kerabu telur masin tuh yg pembuka selera tuh..

eynda said...

shabiela...nanti akak buat entry ye :-)




arni....eynda masak :-) start dari tengahari lepak kat dapur hihi...



Willie....thanks :-)




iera...betul kerabu tu la pembuka selera :-)

vee said...

sedap2nya...esp.kerabu tu..adehh..kecur la.. Ikan bilis microwave tu cmne ek?

eynda said...

Vee..ikan bilis tu eynda ambik kurang dari segenggam...lepas cuci letak dlm pinggan yg boleh masuk dlm microwave....masak 2 minit, suhu paling tinggi...rapuh macam keropok & tak guna minyak langsung...

Azmiezas said...

kita pun nak try la ikan bilis microvawe tu..x penah buat seumur hidup....tq..Eynda for sharing the resepi..

eynda said...

Azmiezas...nanti try adjust dgn suhu microwave awak tau....

mama idzareef said...

huhu..hari2 pening kepala nak masak ape..nak masak ape utk bbuka..

Nana said...

Wah3...bukan men background lagu, lagu raya dah :D

ikan bilis microwave tuh..keras sgt tak?next boleh cuba kalau tak keras bebenor :D

kerabu telur masin tak pernah gak makan, ade resepi ke :)

Softtouch [Hanim] said...

mcm sedap je sambal paru berkerisik...meriah juadah berbuka sis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails