Tuesday, August 25, 2009

Cian Savvyku....

Sabtu petang yg lepas hubby guna kete eynda utk pegi jogging...
Dia plan nak ke taman tasik shah alam tapi bila sampai depan stadium dah jammed...
Orang semua pakat nak ke bazaar ramadhan agaknyer...
Dalam sesak2 tu tetiba gedebooommmmm....hubby kata bunyi kuat jugak...savvy tengah brek pun tergerak skit...
Dia tercari-cari kat mana...mamat naik motor lalu tepi dia...cakap "takde apa bang...takde apa...skit jek..." terus mamat tu vrooommm motor dia pegi jauh-jauh...
Tinggal la hubby terpinga-pinga....kebetulan ada u-turn kat situ, hubby patah balik la..dia malas nak tunggu jammed tu takut tak sempat balik berbuka plak....dia parking kete kat basement & jogging dekat2 area kondo je..
Balik rumah dia citer kat eynda....macam nak luruh jantung....eynda ingat kemek teruk la...aduuhh...rasa nak nangis pun ada....
Bila pegi tengok...fuhhh...nasib baik tak kemek teruk....tak obvious.......cuma calar...kalau pegi kedai cuci ok kot kan...
Cian savvy....jadi mangsa orang yg suka cilok2 celah kesesakan :-(
Kita pandu cermat, belum tentu orang lain pun pandu cermat kan....

12 comments:

ME said...

.. hmm biasala pemandu skrg. Lagi tension kalau kita parking kat parking betul diaorg try nak selit parking motor tgh2 .. scratch kena handle & pedal

ibu damia said...

betul tu...paling tension kalau org bawak motor tak berhemah....kita lak takut ngan org bawak motor...bukannya dia nak takut ngan kita...

btw sian savvy u....tak pe nanti gi polish hilanglah tu....

Lady of Leisure said...

org bawak moto ni depa nak cepat main redah jer.. isk isk isk.. selit2 seriau la nak bawak kete..

JiEjAh_DeEn said...

eynda
betul tu , kita berhemah pun belum tentu pemandu lain berhemah.
pernah kene camtu gak , dah la masa tu ber 2 ngan adam yg masih bebi ..mcm nak luruh jantung huhuhu

liana said...

ahad tu hari kat PARAM gak mat motor langgar skit side mirror kater.. time tu tgh jem.. hby sempat jerit suh dia patah balik.. siap taknak ngaku tuu.. sekali bdk tu tgk hby dh start naik angin.. terus mamat tu mintak maaf siap salam kkeke..hby ckp bkn ssh pun nak mintak maafkan..tp mmg ada calar skit huhu

que_zul said...

memang geram kalo kete kite org langgar tp blah mcm tu jerk...

sy penah kena langgar..bumper truk kemeknyer....org yg langgar tu tk bayar apa2 pun...walhal dh janji nk settle lepas raya 06'..hmm..bior kan jerla org mcm tu...sok2, dia lak terkena...

shabiela said...

biasa gitu la, kita punya hati2..org lain redah jer.. sib clr.. rsnya gosok leh ilang tu..

sha kena skali ms br kawin.. nk blk kg hb.. kami bwk elok jer.. mai kancil, leh dia langgar n gesel dr dpn smpai blkg.. x smpt nk elak.. couple muda lak tu.. diorg wt ape ntah smpai trbabas jln.. 3 bln baiki br siap.. fuh..

Ms AiReEn MoHd said...

adoi yai..keter kemek...meh geng keter eryn punsame...tapi da lame...haram tak baiki lagik...pastu cermin crack...muakaka mmg tak hingin nak betoi kan...sampai duit dr langit baru betoi kan...heheheh sgt stylo kemek keter hakue tuh...eynda nyer lum teruk lagik....sebaik tak impka kuat kan....

::i.e.r.a:: said...

Eynda..ciannyer Savvy... nasib baik kemek sikit jer ek.. eynda mesti cedey nih..nih maknanya iklan Savvy kitaorg x betul nih.. heheeeeeee...Dlm iklan x kemek bila kena baling ngan Gergasi.. ilusi betull kan..x per eynda gi hantar basuh & gosok balik k.. elok balik nanti tuh... :)

eynda said...

ME...ikut suka je kan...



Lady...memang seriau kalau motor lalu tepi masa drive...




Jiejah....eynda ni pun fobia bawak kete sejak ada anak..ye la jadi apa-apa kita dgn anak je dlm kete...



liana...terkena jugak ye...yg ni dia terus pecut...penakut betul...




Que...org yg langgar kita dari belakang memang cemana pun akan bersalah...itu pesan arwah abah eynda....coz kete eynda pernah terkena cam tu dulu masa belum kawin...pakcik tu langgar dari belakang pas tu dok marah2 eynda...polis trafik datang terus dia cakap lupakan & blah..rupanyer dia tau dia yg nak kena bayar ganti rugi...huh...



shabiela.....apa la driver tu buat dlm kete sampai teruk camtu langgar kete org ekkk...




eryn...lepas ni nampak kete kemek, cermin crack...haaa tau dah kete sape kekekeke....




iera...tu la...kalau tengok betul2 ada kemek skit...sedih jugak..sebab eynda rasa kete eynda dah tak cantik huhu...takpe la nanti eynda gi buat apa yg patut...dulu dah pernah kene sekali...org belakang jugak nak keluar dari parking...tak reti adjust...pi langgar bumper eynda...masa tu tak sampai sebulan beli tau....rasa macam nak patahkan masa balik jekk... takmo parking depan org tuh..:-(

edelweiss said...

Dik...

akak pun pernah kena...nih bebudak UM. Tapi bukan motor...kete. Kita brek, depa hantam belakang. Akak nak ke tempat partner...depa tuh pulak nak bergegas ke kelas...

bila turun [hujan renyai]...akak tengok plat no dah hilang...depa cakap...memang dah tak ada [ehhh kete kita...kita tau lah ada ker tak ]...carik-2 rupanya dah melayang masuk parit hancur...

gerammmm kan... tapi semua tuh kita amik sebagai iktibar & oengajaran.

Iktibarnya kita kena sabar dan rasional jangan cepat mengamuk.

pengajarannya pulak kita bila memandu mesti berhati-2. Kalau kita dah berhati-2...org pulak yang hantam sama kita...itu dah ditetapkan ...

have a nice day dik

que_zul said...

yer la eynda..memang org tu bersalah...pastu mana lah nak ngaku...tgk pulak pompuan yg bawak..dgn berani2 nyer dia kata kete sy lampu brek rosak...punyalah kurang sopan..kete tu baru jerk kuar masa tu...biarkan dia lah...sy pun malas nk ingat2 lg..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails