Sunday, August 9, 2009

Makan Pagi Makan Tengahari......

Today menunyer nasik lemak...
Tapi tak seimbang sebab takde timun hihi....
Jadi ler...kenyang jugak kan...alhamdulillah....
Sarapan nasik lemak....lunch nasik lemak....ambikkkk....simpan lemak banyak2.....
Malam nanti tak masak....order apa-apa delivery je....
Pas tu hari ni hari duduk kat rumah.....tak pegi mana.....
Hannah tengah tengok Tinkerbell kat astro playhouse disney.....adam tido....hubby sambung keje ofis....eynda kejap online...kejap tengok tv...kejap buat keje rumah....tu je laaaa....boring2 tido :-p

12 comments:

neezareef said...

salunye klu weekend msk n.lemak ni bwk ke ptg la jwbnyye

Nana said...

samalah dgn kite. kalau masak nasi lemak time cuti mmg dah tak masak dah, siap petang pon mkn nasi lemak...hehehe.

Azmiezas said...

kalau cam tu semua ibu2 se Malaya pun same lah nampaknye...kalau dah mkn nasi lemak pagi sampai ke ptg x yah masak dah....tu la yg malas nak makan n.lemak ni....nanti c hby x nak g mane2......malas katanye.........//

ira_kecik said...

nampak menyelerakan la sambal udang kak eynda.......

IxoR@ said...

Selalunya...MEMANG bila weekend masak nasi lemak...jawapannya makan nasi lemak hingga ke petang.

Nasi lemak tak betul2 kenyang cam kita makan nasi putih...sudahnya mkn berulang kali....

Happy Weekend Sis Eynda..

sweets said...

bestnye nasi lemak sambal udang,
hari ni sweet layan alisya tengok tinkerball,semlm peter pan hehehe...
alisya siap berangan nk terbang sama.

Mia-Ina said...

tu yg kdg2 takut ble nampak nasi lemak..cepat2 isghtifar...

"mia, mkn semangkuk..nasi sikit je tau...,"

x kuat smgt jd nye..lauk tu menambha kalori g.huhu

Lady of Leisure said...

Nasi lemak ni bukan takat tengahari jer, malam pun layannnnn... best oo pekena nasi lemak sehari suntuk.. hehe..

MoMMy 2 Haqq said...

uii..lemak abiss..

eynda said...

Neeza....normal la tu kan :-)



Nana...bukan takat nasi lemak....nasi apa pun..nasi tomato ker...briyani ker...selalunyer masak utk 2 kali makan....senang pas tu rehat2 jek :-)



Azmiezas.....memang makan nasi lemak ni jadi slow skit sebab santan kan hehe...macam today memang tak plan pegi mana-mana...sebab tu la masak nasi lemak.... :-)



irakecik....thanks :-)




Ixora....nasi lemak lauk biasa (telur rebus, ikan bilis, kacang & timun) memang tak kenyang...kecuali kalau makan dgn lauk seperti ayam goreng ker....nasi sikit pun takper :-) Happy weekend to you too :-)




Sweets....eynda ikut cara MIL...kalau nasik lemak dia rajin buat sambal tumis udang....hubby pun suka :-) Hannah ni 2 tv dia konker...tinkerbell satu tv dlm bilik eynda....barbie dvd dlm bilik abang adam....now tv dlm bilik abang adam dah sorok....dvd player masuk bilik eynda...so hannah kena pilih nak tengok astro atau dvd haha...




Mia...dah nama pun makanan melayu kan....padahal nenek moyang kita dulu pun makan nasi lemak jugak....macam akak selalu cakap...nak makan takpe tapi jaga kuantiti....tak payah la makan bertambah kan hehe....




Lady...kita ni boleh geng...akak memang enjoy food....sebab tu la akak takleh lupakan diet & workout...walaupun selalu ngelat hihi.....janji bodyku menten... :-p



arni...lemak abissss....weekend aje...janji bukan hari2 makan nasik lemak kan hehe...

que_zul said...

semalam seharian gak sy bermalas malasan di rumah..nak kuar pon tarak mood...

smlm bekeps elmpeng, lunch smpi ek ptg pun lempeng...janji kenyang....

nasi lemak ngan telo dadar memang my feveret...kat sini jarang jumpa..selalu nais lemak ngan telo rebus/mata jer...

eynda said...

Que....sedapnyer lempeng...cicah apa?? Kalau eynda suka cicah sambal tumis...yummyyy.....kat sini nasi lemak ada macam2 lauk boleh pilih....tapi jarang jugak la ada telur dadar...telur goreng je diaorg buat.....ni sebab masak kat rumah, buat dadar je sebab rebus & goreng dah selalu sangat.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails