Sunday, August 9, 2009

Aktiviti Petang Ahad.......

Lepas lunch tak buat apa-apa....just layan perasaan bermalas-malasan....
Dalam 2pm Hannah tertido.....5pm baru dia bangun....
Ajak dia pegi playground....
Entry semalam eynda ada citer pasal jualan pra-hari raya kan....
Dekat je dgn playground.....tak sempat belek lama-lama barang yg dijual sebab hannah sibuk nak main kat playground....by the time boleh pujuk hannah gi tengok lagi sekali jualan, diaorg dah kemas2 nak balik :-(
Tujuan eynda nak tengok jualan tu satu jek...
Eynda nak cari kot2 ada jual chocolate cake hihi....tapi dah pegi pun lewat...habis dah la kot....
Biskut raya banyak la....nak order utk raya pun boleh....
Pas tu ada jual baju bajan....gaya muslimah....maxi dress....dress labuh paras lutut.....tak tanya lak harga...kerongsang pun ada jual....eynda tengok barang2 sekali lalu je...banyak masa habis kat playground....
Bawak Hannah gi playground pun sebab hubby nak kemas bilik Adam.....actually yg sapu sampah, mop lantai, kemas buku2 & menan, eynda laaaa.....hubby cuma simpan lipat balik khemah yg adam buat tempat tido...pas tu sorok tv dlm stor supaya hannah tak konker setiap tv dlm rumah :-p
Balik dari playground eynda sambung cuci kasi bersih....bilik adam tetiba jadi lapang!!
Dinner tadi order Domino's Pizza....ok laaa...sedap skit dari pizza hut....bagi eynda & hubby la...tekak masing2 tak sama kan.... :-)

15 comments:

Lady of Leisure said...

lady n husband pun prefer dominos berbanding pizza... pizza cam muak skit.. kitorang pun setiap kali order mesti dominos.. suka dia punya chic stick..

liana said...

ramai suka dominos taw.. ku pun suka gak.. tp kat sini ku tak tau mana nk beli.. selalu beli time blk umah parents kat ampang jer

nona said...

hai kak eynda..lame xdrop komen kt blog akak sbb bz yg amat..
aritu akak g genting pkai bf shirt merah tu beli ktne ek?
lawala....

Anonymous said...

Sila ke http://bangibookseller.blogspot.com/ utk buku2 B. Inggeris. Harry Potter, Stephen King...

que_zul said...

sy pun kureng suka pizza..dominos, leh jugak layan sket2...dasar tekak melayu..nk nasi jugak...kekekkekee

lapang bilik adam...sejuk mata memandang....

jualan hari raya ke tu?...awalnyer...kat sini dh ada tempat kebanjiran kuih raya...adeihh...kuih jaman bila la gaknyer..tunggu smpi ke raya, kompem tengik...

Precious said...

Curry ring? Onion ring ker tu ... yummy!

~ Shariz ~ said...

Shariz pun lebih suka dominos...especially minta crust yg nipis tu.

lunch ni baru plan nak order dominos...hehehe...

lapang la bilik Adam H. Kesian Adam A tak dpt main lagi. dia dah ok dah tp batuk tu still ada. Asthma dia lambat nak hilang...

ira_kecik said...

Ira tak pernah lagi makan dominos, tapi kalau pizza tu biasa la.... sedap eh dominos tu kak eynda? nanti leh try gak lah....

wah dah ada jualan raya ke? puasa belum start lagi.... hehehe....

shabiela said...

kat kelate ni xdok dominos.. lyn pizza hut jer la..

amboi anak dara, jln melenggang..:D

iNa said...

lame x mkn dominos...
dominos sedap gak....dulu slalu p mkn.. :) ..

bestnye ade jualan pra raya dkt umah..hihi..

smlm p giant,tgk2 dh ade banner hari raya....dh terasa tul nk raya nie..hehe..

Mia-Ina said...

sukenya dpt tgk hannah g....hm,domino pn x nah rs...pizza ada la ble ntah tahun....huhu

x nah la makan sini...

Nana said...

dah lama tak makan domino pizza..chedapnye...

eynda said...

Lady.....rasa lain kan dominos ni....macam pizza hut bagi akak terlalu rasa roti je lebih....




liana...area situ takde dominos ek...




Hai nona...bz mengajar ke? :-)
Baju tu beli kat ZARA OU :-)



Que....pizza apa pun kalau makan hari2 mesti jemu gak kan....eynda pun tekak melayu gak...bila dah makan nasi & lauk pauk baru rasa puas hati hehe...maklum la enjoy food hehe....
Senang hati eynda tengok bilik adam luas cam tu...kemas pun mudah :-) Ha'ah dah start jualan raya kan...biskut tu boleh tahan ke sampai raya :-)



Precious...itu garlic cheese onion ring...menu baru kat dominos :-)




Shariz...eynda selalu order classic hand tossed :-) Adam H pun dok cakap nanti dia nak pegi tengok Adam A...padahal dia masa tu pun tengah demam...bila dah rapat tu cam tu la kan...best friend :-)




irakecik....try la...bagi akak sedap dari pizza hut :-) Ha'ah jualan pra-raya....jualan pra-ramadhan takde lak hehe....




sha...nanti datang KL ajak hubby makan kat dominos...kalau boleh pos boleh jugak akak poskan hehe....




Ina....kat giant bukan takat banner....siap jual kuih-muih raya...baju melayu/kurung...siap pasang lag raya hihi....bersemangat je diaorang :-D




Mia...nanti try la rasa dominos kalau berkesempatan.....sekeping pun jadi la :-)




Nana...yummy kan :-)

snowiffy said...

bru sempat lawat blog u.. kami smua masih sakit. i bwk dania jln2 kt lobby smlm dgn muka pki mask.scary la H1N1 ni. i x sempat bwk dia ke playgrnd cos x larat dia pun runny nose. kami x sempat layan wkend bazaar tu cos kena pi cherating but seriously our vacay is sucks n x enjoy langsung. nnti sms me ur contact no ok. get mine frm my salesblog. bole catch up nnt :)

eynda said...

Yanie....get well soon yer...cian Dania..harap dia cepat sembuh...kesian budak2 kalau selsema....eynda ada baca ur blog pasal vacation tu hehe....ok la nanti eynda sms yanie ye :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails