Thursday, August 13, 2009

Bawang Goreng Habis.....

Kekekekeke.....
Apa punya tajuk daaaa....
Actually ada kena mengena jugak dgn entry ni....
Dinner malam ni eynda masak sup tulang....kailan ikan masin....rebus telur masin....sambal kicap....
Tapi bawang goreng kat rumah habis...nak letak dlm sup...
Suruh adam gi cari kat kedai runcit bawah tu.....kedai pun kehabisan bawang goreng...lorrr...
Letak daun sup je la...tu je yg ada hik hik...jadi la kan :-D
Sup tulang.
Kailan Ikan masin...tak nampak pun ikan masin hehehe....
Telur masin & sambal kicap takyah tunjuk gambar la....

15 comments:

shabiela said...

kak, wat sha lapor ptg2 ni.. gmbo kailan tu amatttt menyelerakan.. slrrrpppppppp...he he..

Lady of Leisure said...

isk kalau berjiran ngan kak eyda best ni.. heheheh..
sedapnya kak eynda....terliut nengok kailan ikan masin, sup tulang tu tak yah bawang goreng pun dah nampak sedap sangat dah, macam masakkan kat kedai siam..
lady tak penah lagi wat sup tulang ni..

ratna said...

hmmmm...sedap2 semuanya saya tgk. mesti sure sedap gak tu..

sweets said...

sedap nye sup tulang...

Anonymous said...

eynda..
sedapnya sup & kailan tu..
bak sket boleh?sha tgh ngidam ni..hehhehe

~ashsha~

eynda said...

shabiela.....ilusi gambar selalu bagi kita terliur kan hehe.....




Lady...kalau kita berjiran boleh la gilir2 masak :-) Sup tu kena buat tak pedas sebab anak2 pun makan...malas nak asing2kan sup....kalau titik cili padi...letak biji lada hitam skit..perah air limau skit....lagi sedap kot hehe...sup tu tak tumis pun...rebus jek...sangat la senang :-)




Ratna...alhamdulillah sedap tak sedap pun hubby & anak2 makan dgn berseleranyer :-D



sweet....sape yg tak suka sup tulang kan.... :-)




sha....aikk...ngidam bersebab ker? hehe.....

Just Call Me Bitt said...

perhh lapa terus kak...tapi kite suka lagi sup ekor...malangnya masak sendiri tak pandai...hahaha adus kak nak posa ni...hehehe

MommyCT said...

presentation dah cun tu..;)

~ Shariz ~ said...

Semalam Adam A ckp kat Shariz, " Mak Adam H masak sedap. Bau sedap sgt. Rasa mcm nak makan je ... Sedap !" Shariz tanya "Mak Adam H masak apa?" Dia jawab "Tak tau la tapi bau sedap"... Hahaha...semlm dia ada pi rumah Linda kan ? Tu yg dia balik ckp sedap Linda masak (bau je la ) Hahaha ...

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya lauk pauk tu..terliur tgk

eynda said...

Bitt...rasanyer macam pernah masak sup ekor sekali...sama cara gak :-)




MommyCT...tq...hias apa yg ada je :-p




Shariz...semalam adam A datang dgn luqman masa Adam H tengah belajar...so tak dapat la masuk rumah hehe...sorry....time tu eynda tengah rebus tulang....kesian dia bau je...kalau tahu boleh pass utk dia skit...orang baru baik demam kan...mesti teringin macam-macam :-)



Alahai cian hanim terliur....risau pulak nak letak gambar makanan nanti ada mak buyung yg ngidam ;-)

Ray said...

Hadoi eynda...dahla orang tah berapa hari ni pon teringin nak masak sup ayam tp tak termasak2....

BTW lain kali hiris je bawang kecik kat rumah tu wat tabur atas sup...sedap gak tauu hehheh.

Isshhh...xleh jadik ni...weekend ni nak kena masak gak la sup ayam tuu

eynda said...

Hi Ray :-)
Eynda suka masak sup sebab satu family enjoy makan....kalau lauk lain anak2 tak brape suka....takde bawang goreng, taste kureng skit la :-p

Sedap tu sup ayam..... :-)

que_zul said...

sedapnyer sup tulang..makan panas2 ngan sambal kicap, walllaaaaaaaa...kekeke..
smlm mak sy masak kari tulang lembu..

Anonymous said...

hi eynda..
ngidam nk mkn masakan eynda je la..
tak de ngidam 'isi' pun..
nanti2 la..
kasi si kecik membesar dgn jayanya..mcm abg dia dulu..gap 5 yrs..ok per :-))

nyum..nyum..sup eynda menyelerakan..

~ashsha~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails