Thursday, August 13, 2009

Home Tuition.....

Di ketika ini Adam tengah dlm mode Home Tuition...
Hari ni 1st day....eynda ambik subjek maths dulu sebab result adam selalu kurang memberangsangkan...
Cuba utk beri yg terbaik utk anak-anak kan...moga berbaloi la....
Actually plan nak hantar kat pusat tuition...tapi adam ni perlukan tumpuan khas utk dia...
Macam-macam cara eynda tengah plan utk adam...home tuition.....online tutorial.....latihan buku2 aktiviti.....tapi dgn cara slow & steady la...
eynda tak nak adam stress bila belajar.....
Harap anak mama terang hati....mama & ayah selalu doakan kejayaan adam tau...gagal sekali bukan bermakna gagal selama-lamanyer kan :-)

11 comments:

comey_lote said...

rajin2 belajar ya adam...mama dah dah usaha macam2 untuk adam nih, tinggal komitmen adam pulak...hehe..macam adam paham aunty ckp aper nih...


cute ler hannah ngan hanim tuu!!! sebijik macam kembar!

Lady of Leisure said...

bagus betul kak eynda, amik berap dalam pelajaran anak2..
demi masa depan dorang kita nak la berikan yg terbaik kan..

good luck adam.. :)

liana said...

huhu.. masa ku akan tiba nanti..

ikutkan ku lebih prefer tution mcm ni.. sama ada call teacher dtg atau pon jenis antar anak kat umah teacher tu..

sbb biasanya tak ramai sgt pun.. maybe dia ajar dlm 3-4 org jer.. kalau call dtg umah of course dia ajar ank kita je kan..tgk jiran kat sini ramai buat camni..

lela said...

eynda, adam masih dgn kumon x? lela pun prefer mcm ni...kalau kat tuition centre tu ramai n 4 sure budak2 ni byk main....kalau kat rumah terpaksa la concentrate...:-) best wishes to adam...

sweets said...

utk ank2.. kena buat yg terbaik I/Allah, utk masa dpn mereka jugak..
masa sweet akan tiba gak nanti...

eynda said...

mrs....harap2 adam paham kenapa mama & ayah dia buat macam ni kan :-)




Lady....kena buat macam ni...sebab adam ni bukan straight A punya student....kena bekerja keras....bukan nak suruh dia pulun sampai stress...baru darjah 2...banyak masa lagi...cuma nak dia paham betul2 apa yg dia belajar je... :-)




liana....ada setengah budak dengar cikgu ajar skit2 dah boleh paham....ada budak perlukan tumpuan lebih ....adam ni golongan yg ke2 tu.....sebab takut dia tercicir dlm pelajaran, eynda pilih cara ni la :-)




lela....adam dah lama stop kumon...sebab bila asyik ulang paper yg sama dia jadi boring....adam ni perlukan suasana yg fun utk belajar....lain budak lain cara kan...terpaksa la mama dia google cari bahan2 macam ni hehe....



sweet...insyaallah...yg penting mulakan dari awal supaya tak terlambat kan :-)

Annazmee said...

wah baguslah eynda.

anna pon nak gak uruskan tuisyen anak yg sebaya adam ni dgn cara eynda.
sebab dia perlukan tumpuan lebih.
cuma payah betul nak cari cikgu yg bleh ngajar datang kerumah.. huhu
kalau ada pon alamak terlampau mahal..

Lela said...

itu la eynda, nurrin pun mcm boring dah wt kumon tu...but dania suka....:( tgh berkira nak stop kan...tp dania xmo dia suka...pening mak dia nak fikir :)

eynda said...

Hai Anna....
Kalau google ada banyak home tuition punya website....eynda jumpa cikgu ni pun sebab google2 jugak....ramai yg eynda call...yg ni yg eynda pilih...rata2 diaorg caj RM30 per hour utk satu subjek. Ni kalau diaorg dekat dgn kita la...kalau jauh maybe harga naik skit sebab duit minyak kan...kelas adam ni 1 1/2 jam so sebulan RM180.




Lela...susah jugak sebab sorang boring sorang suka hehe...kalau dia suka teruskan je lela...maybe dia minat cara kumon....

que_zul said...

kalo tuisyen mcm ni lebih senang nak faham..kalo tuisyen dekat pusat tuisyen, mcm dlm kelas jugak..kdg2 kosentrasi pun kurang gak..dh nama budak2..kdg2 main2 jer...

jd ibu ni memang penuh dgn kerisauan...kalo sy pun, mesti panggil cikgu tuisyen dtg umah...

sahira said...

eynda..budak lelaki mmg cepat bosan..cuba kalu suruh main uwaaa xsempat2.. aiqal nih pun ira sesgt la penin.. awal lagi nk anta tuition kang lagi die tension.. tp kalu papa die yg ajar cepat tangkap..kalu mama die marah skit terus xmao wat..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails