Wednesday, July 1, 2009

Mini Pizza

Mini pizza utk breakfast Hannah pagi ni.
Mudah je nak buat.
 
Pita bread sebijik.
 
Sapukan sos spagethi...
 
Letak cheese...
 
Bakar dlm oven tak sampai 10 minit....
Siaaappp...hodoh betul rupa pizza ni kekekeke...
Tak sabar nak makan ni...
Bismillahirrahmanirrahim ...ngaaapppp....muka macam tak sedap jekk....
Ahahaha...ni mama yg suruh hannah buat yer...sampai nak juling mata sebab nak buat "best" kekekeke....
Eynda potong 8 bahagian....eynda rasa sekeping...now dah tinggal 2 keping....Hannah suka walaupun pizza ibarat main pondok-pondok jek.... :-)

30 comments:

MAKCIK REHAN said...

ni kompom kena tiru ni. sonang idup kalau mencah mau mkn yg simple2 laguni. cheese tu memang dia dah suka dah tu.

tapi...tapi... tapi... ovennya pulak nan ado! camana nih? oh ya.. harusla membodek pakcik sepol utk sebijik oven kekdahnya ekk..hehehe

eynda said...

MR...hannah ni tak reti makan macam kanak-kanak lain....amat la jeles tengok anak orang lain dah pandai makan ayam...laksa...pop corn...fishball...bla bla bla...so terpaksa la kaji apa yg dia nak makan...eheemmm....bodek je PS tuuu...alaaa...murah je oven....hehe...lagi variety masakan kat rumah nanti ;-)

M@ said...

uwaaa....tgh pose! lame dh kak x buat pizza kan..yummynyaa tgoklah hannah tu bkn main lg..comeiiii

eynda said...

Ma...alahai...sowwiii hehe...selalu akak buat pizza yg ikut protokol...hari ni pizza pondok-pondok hehe...

Lybeau said...

pondok pondok pon sedap tau.... kadang me pon buatkan untuk matin....

~ Wan Kamar Haliza said...

ahaa...bole tiru nih...slalu penin pe nk masak bg sikecik kt umah ni..

que_zul said...

eynda, nampaks ennag dn mudah..sy pun jeles tgk anak org makan bagus jerk...bujang ku itew..adeihh, kalo makanan tk kena dgn tekak dia, mula la muntah..org tgk pun pelik...

Topsy-Turvy Mum said...

sama fav akmal..plain pizza..Adnan lak suka byk mende...tadi rebus macaroni..diorg mkn ngan sos..tak yah pening2..

cutenyer Hannah buat 'best' tuuu...cubit pipi sketttt!

Softtouch [Hanim] said...

comelnya muka hannah tgk pizza tu..ala untuk anak kan, xpelah. mana ade hodoh pizza tu, sian pizza ckp dia hodoh. hannah ni minah salleh lah yer, mkn pizza2 nie..

shabiela said...

ader gak pizza pondok2 ek.. he he.. leh try ni, anak dara sha tu kena xleh menu sama tiap hr..

Willie said...

Wah...macam menjadi jer. Okey per. Eh your daughter, rambut die memang naturally bergulong ker? Nice la. Macam org putih pun ada.

Fariza said...

cutenye ur daughter....mcm anak mat salleh...ahe....n the pizza senangnye nak buat...
cheers!!

ME said...

Will try tonite .. Thanks for the idea

Azimah@Melati said...

harus kene carik roti pita tue...simple and easy.....mesti anak-anak suka...kene carik ayam-ayam ker aper buat topping dia...

eynda said...

RL....RL main pondok2 dgn matin jadi cupcake hehe...eynda teringin nak buat cupcake pulak nanti :-) Syiok tengok muka hannah & adam yg tak sabar2 nak makan hehe...


kak wan...try la ...tapi takde la sedap macam pizza hut tau hehe...


que...memang mudah je..budak tadika pun boleh buat cuma nak masuk oven tu takleh la..kena mak yg buat...tu la..anak2 eynda ni memang takut nak merasa makanan yg diaorg rasa pelik....



rox....adam pulak suka pepperoni jek...kalau eynda buat sendiri, eynda hiris2 sosej je la :-p Hhmm...spagethi pun adam baru je belajar makan...hannah masih takmo...



Hanim....hehe...cian pizza tu...hodoh tapi laku gak...habis sepinggan...family sebelah hubby ni ramai yg tak makan nasi...lebih suka makan roti..pizza...spaghethi....agaknyer anak2 akak terikut-ikut jugak....tapi diaorg ni still ambik nasi la...


sha...teringat kat nabil hehe...bagus la anak2 sha suka tukar2 menu....macam adam pulak kekadang seminggu dia boleh makan nasi & telur dadar je...sampai mama dia boring tengok telur dadar hari2 hehe...

eynda said...

Willie...aha...ok la takat anak kecil je nak makan hehe...hannah pun suka yg plain gitu kalau makan kat pizza hut etc. Rambut hannah kecik2 dulu lurus...tapi satu tahap dah jadi curly gitu...ikut rambut eynda masa kecik2 :-)



Fariza...hai...thanks...yer pizza tu yg paling senang nak buat :-)



ME....selamat mencuba....kalau tak sedap sowwiiii.... :-)


Mah...yesss....kreatifkan lagi boleh tambah macam2 buat macam pizza biasa tu :-) Eynda pun sebab hannah yg makan....plain aje la :-)

aLiYaHaRiZ said...

kelakarlah muka hannah nak makan piza...

cute sangat!! pizza tu pun buat meleleh ayaq liuq...

eynda said...

aliya....aha...senyum meleret dia hehe...pizza tu makan panas2 baru sedap :-)

Layla said...

eynda, roti pita tu lama2 jadi keras x? hehe bagus gak idea eynda nie...superb..nak try gak la

eynda said...

Layla....kalau nak sedap makan panas2 la...dah lama roti tu sejuk & keras tapi boleh la makan jugak...better makan lepas beberapa minit keluar dari oven...

Rinna said...

Wahh..cam sedap jer.. pizza tuh..kena try nie.. :) Kretip sungguh suri rumah nie yer.. :)

sheila said...

tak penah terpikir nak buat piza pakai roti pita...
x pandai shortcut betullah otak org jarang ke dapo ni..hehhe

Nana said...

macam pernah tengok resepi camtu...tp, dimana ye...tak ingat dah. Irdina lagi la tak tau nak bg makan ape...asyik2 mee goreng, spagheti, sup ayam, pizza pon tak mkn.

eynda said...

Rinna...nak sedap lagi tambah la herbs cth oregano ke...wangi skit....tambah sosej ker... :-)



Sheila.....eynda suka shortcut2 ni...mudah hidup eynda hehe....


Nana....dulu masa dok google2 resepi doh pizza ada terjumpa gak yg buat pizza guna roti pita ni....tapi tak pernah ambik tau pun...sebab masa tu tengah gigih belajar buat pizza yg ori tu....sekarang baru terpikir nak buat kat anak2 yg simple ni...so reka-reka sendiri la :-)

Bitt said...

wahh leh buat utk abg is...mesti dia suka, mana nakk bili roti pita tu kak...bagus la kak enyda ni pandai masak2 meh la tulis menu for kids yg senang2 n sedap ek hehehe...tuk mknan org besau tok sah ek kite tengah diet ni nanti terliur trus tak jadi diet hehehe

eynda said...

Bitt....try la buat...simple je tapi tak tau la harap2 yg try buat ni suka hehe....nanti ada pulak yg kata resepi ntah apa-apa :-D
Kalau ada menu yg best2 utk kids eynda tepek la kat sini....anak2 eynda ni tak reti makan pelbagai macam kanak2 lain...tu yg jarang ada entry makanan kanak2 hehe...utk dewasa berlambak la sebab mamanyer suka masak & suka makan! :-D

iNa said...

nk try gak... :)

eynda said...

ina...try la...tambah2 skit bahan lain :-)

eynda said...

Bitt...lupa jawab...roti pita tu boleh beli kat hypermarket bahagian roti :-)

Shariz said...

ni confirm kena ikut resepi pizza ni...simple tp nampak sedap. pita bread tu boleh cari kat Giant tu ke?

comel Hannah jadi model Pizza ... hahaha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails