Friday, July 10, 2009

Menu Ikut Kata Hati.....

Today oleh kerana mengantuk sangat, pagi-pagi dah buat keputusan takmau masak!!
Memang macam di awang-awangan je hari ni hehe....
Lunch eynda memang tapau kat cafe bawah ni je.....
Tetiba 5pm terasa macam nak masak...padahal dah plan nak call cafe order makanan utk dinner....
Ni la hasilnyer......menu & bahan2 yg dicipta sendiri...bagus jugak ek ngantuk2 ni....senang dapat ilham macam dlm mimpi haha....(macam pernah tengok resepi lauk2 ni kat mana ntah...pas tu ngaku ilham sendiri pulak kekekeke...tak malu!!)
 
Udang goreng kunyit style eynda.
 
Sup cendawan tumis dgn cili kering.
Untung dah beberapa ringgit malam ni sebab tak beli makanan luar hehe....alaaaa..lauk basah memang banyak dlm fridge...rugi la kalau tak masak kan ;-)

6 comments:

Mia-Ina said...

betul tu kak eynda..dh ada bhn, apa g masak la..dh namanya sbg isteri...tu 1 rutin

klu mcm mia ni lain le

haha..single mingle..

kak eynda dh x leh join my club...hehe

eynda said...

Mia...tunggu mia join club akak pulak la :-p
Kena la masak....dah le duduk kat rumah je....tapi hubby jenis tak kisah kalau nak tapau lauk hari2 pun....cuma akak rasa air tangan akak penting utk eratkan hubungan dgn hubby & anak2 :-)

Lady of Leisure said...

betul tu kak eynda, masakkan isteritu mengerat kasih sayang.

kak eynda housewife ke?

lady housewife.. hehe

MAKCIK REHAN said...

sat td MR masak sotong-masak-hantam-sukati. Dan sesungguhnya teramatla masin ya rabbi.... awat org lain yg masak hantam2 sumer jadi..tapi MR punya sokmo tak jadi...huhuhu

Precious said...

Wuih ... bertuah macam ni. Elok2 malas masak, tup tup tengok tu hah. Bukan main lagik lauk nyer ... Yummy!

eynda said...

Lady....bulan 10 ni genap 8 tahun akak jadi fulltime housewife ;-)




MR....normal la tuuu....dalam gambar nampak cam sedap tapi orang tak tau pun rasa masakan kita cemana kekekek.....



precious...payah nak dapat mood cam tu tau hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails