Friday, July 10, 2009

Ngantuk Laaaaa.......

 
Anak dara ni bangun 3am.......suruh tido balik takmau...
Nak tengok Astro...
Suruh urut perut dia...suruh urut belakang badan dia....dgn minyak telon....
Bau minyak tu senyum je....Hannah dah addicted to minyak telon :-p
Bagi nenen, kejap nak kejap tak nak....main-main je...isskkk.....letih nak layan....
 
Hannah paksa diri utk tido....tak boleh jugak.....
Ingatkan dia dah tido balik....tak sempat nak rasa lega mata bulat pulak dah....
 
Mama dia je yg mata dah sepet semacam....mata putih pun dah jadi mata merah.....ngantuknyerrrr....cepat la tido Hannah.....mama nak terlelap Hannah tak kasi...suruh urut2 pulak...siap selak baju dia depan belakang kat kita.....
 
Akhirnyer tertido jugak dia.....
Huh...elok la...mama dah kena bangun prepare utk abang adam nak pegi school....nasib baik ayah gi jogging dulu......
Buat keje tadi pun mata tak larat nak angkat dah....pening sebab ngantuk sampai rasa meloya....
Nak rehat jap sementara Hannah sambung tido ni....
Hubby balik jogging nanti prepare breakfast dia pulak.....
Nasib baik esok dah Sabtu :-)

27 comments:

::i.e.r.a:: said...

1.ciannya mama hannah.. muka mmg ngantuk betul tuh.. tp tak per senyum tetap maintain...suka gambar eynda yg ni.. natural tau...
2.alahai.. cutenya hannah buat2 tito..pic yg 1 tuh mesti hannah ngan bantal bushuk ek..sbb cium kat bucu bantal..aunty iera pun cam tuh jugak till now.. bantal tuh dari zaman dulu.. hehee skrg dah nak kecai dah...cuma ganti sarung jer.. sarung lama sumbat masuk dlm tu... penah g hotel org ingat haper agaknyer.. diaorg nak buang... teriak la... sib baik x sempat buang... ada dlm entry dolu dolu.. heheeee..

adha said...

tu hanah tak tido.. ni anis, lasaknye tido.. berpusing2 kat tilam..

anis kul 8.30mlm, da mintak urut.. diam jek kena urut.. heheh

que_zul said...

sy pun kena camni minggu lepas..mirza bgn kul 2 pg, trus nk main2..smpi kul 6pg baru dia lelap balik...ul 9pg, bgn semula...adeih..kepala sy pun toing2...

Lybeau said...

hish....geram betul ler tenok hannah.... cop cop la tuk matin...*wink*

Ella said...

siannya eynda..
i pula..tidor mengalahkan baby...heheheh

eynda curi2 ah lelapkan mata sat2 g ye...

eynda said...

iera...thanks...tu muka 4-5 pagi hehe...memang original punya mukaaaa...buang tebiat lak kalau nak bermekap kan hehe....hannah takde bantal busuk...tapi bantal tido memang penuh keliling tilam dia...kalau tak dia guling2 sampai ke lantai :-p Mama dia yg ada bantal bucuk hihi....tapi dah takde la sebab masa nak kawin dulu mak yam dah rampas....dia kata malu nanti kat hubby :-p Pegi training kat KL pun usung bantal tu dulu...malu jek :-D



adha....hannah pun kalau tido lasak...lagi lasak dari abang dia....rasanyer kalau guna katil memang sah dia jatuh katil tiap2 malam hehe....serupa ek dgn anis...suka sangat orang urut sebelum tido.... :-)



Que....lagi lama hehe...hannah pun tertido 5.30am tadi...9am dah bangun.....nampak relaks je dia...tak pening macam mama dia pun :-p



RL...sila isi borang & ambik nombor giliran ye.... (gurau tau hehe....)



Ella....syioknyer....dah lama eynda tak rasa tido macam baby.....tunggu anak besar baru merasa la kot :-D Dah terlelap tadi lepas hubby keluar jogging..lepas tulis entry ni...15 minit yg aman damai pun cukup la :-) Dah bancuh nescafe susu ni hehe...nak hilangkan ngantuk :-p

mama idzareef said...

adess eynda ibu mithali la.. eve kalo taknak tido dh lama kene babap..ekekke.. tp hannah cam sakit perut tu ekk siap suh sapu minyak lagi..cian dia..

eynda said...

fizz...mithali ker? :-p Tapi mulut pok pek pok pek gak suruh hannah tido....hannah bukan sakit perut pun....dia dah biasa sebelum tido eynda urut2 dgn minyak baby leesa formula....dah katagih agaknyer...ataupun dia suruh urut2 sebab nak try tido...tapi masih takleh tido hehe...

Azimah@Melati said...

setakat nie bujang ku lum lagik buat perangai cam gini......ehehe..kul 10.30 malam jek dah paksa seme anak-anak baring...tak tido pun tak aper..janji baring....bila tengok emak dia hanyut jek ngan depa-depa pun hanyut gak...eheh

eynda said...

Bagus la cam tu Mah....eynda pun 10pm dah ajak anak2 masuk berkubang dlm bilik.....selalunyer adam tido dulu...adam tu hari sekolah, 9pm dah zzzzzz sampai pagi...bangun gi toilet jek...Hannah la lately suka bangun malam...dah le cakap sorang2 ntah apa dia cakap pun tak tau....hubby kata siang banyak gelak2 sangat kot hehe....

Willie said...

Aku pun ngantuk wey

ME said...

baiknya mama dia .. tapi tgk muka hannah mesti tak ngantuk .. comel sgt

Softtouch [Hanim] said...

sama mcm anak sy, kalu dia terjaga tgh2 malam tu dia ajak kita tgk cartoon..uwaaaa rase nk nangis jer, dahlah kita ngantuk. Tp biasanya dia buat mcm tu kalu dia demam, mmg dia sennag terjaga tgh2 mlm. agaknya hannah perut dia xbape sedap kot...

neezareef said...

ayoyo eynda...
lama gak tu dekat 2j bejaya..haiyaaa msti ngntuk gila babas nih..

hannah kit yut ke..sian dier

Nana said...

Dear Hannah...
Why u're so gorgeous?Why?Why?

hehehhe..

Bitt said...

manyak minum n makan coklat ke sampai tak leh tido nih..hhehe sian kak eynda

neisya said...

hello mama hannah.....masih tidur lagi ke....ekekekek....

dia tak nangis2 takpa...yg risau kalau takmo tidor tapi reyau...yg tu yg pening...neisya kalau anak2 takmo tidur...abah derang la yg tukang jaga...dia kan suka tgk tv malam2...hehe

:: PU3'z :: said...

kalau Dini meragam tengah malam tak mo tido
sy buat tak tahu jer
buat acah-acah tido
mmg dia ngamuk tp lama-lama dia tertido sendirik
kejam tak saya
kekekeke

eynda said...

Willie....weekend u tido la puas-puas hehe....



ME...takde hilangnyer ngantuk bila tengok muka dia hehe...memang ngantuk sangat malam tadi tapi terpaksa teman dia...aduiii...


Hanim....memang selalu kalau demam selsema hannah susah tido malam2....ni takde apa pun...perut tu siang2 hari pun dia selak suruh bubuh minyak hehe...habit :-p


Neeza...ngantuk ya amat...6am tu pening kepala jalan pun tak stabil haha...buat breakfast macam di awang-awangan...nasib baik bahan2 betul :-p

eynda said...

Nana....nanti suruh hannah jawap ek :-D



Bitt....sekarang dah kurang makanan bercoklat sejak dia sembelit tu hehe...kena catu :-)



neisya....masih lali ni hehe....syiok la hubby ngasuh...hubby eynda zzzzzzzzzz....nanti dia komplen ngantuk plak takleh buat keje....biar eynda ngantuk sorang2....anytime tido cover balik :-p



PU3....eynda takleh dengar hannah melalak tengah2 malam...rasa bising hehe...lagipun hubby dok tido takut ganggu :-)

Lady of Leisure said...

kalau gi rumah orang baru bersalin, sentiasa bau minyak telon.. sedap jer..

Mia-Ina said...

aduh....hannah dh wat mamanya ngantuk ek..hehe

dok terbayang ni...camne hannah dh besar2 esok. hrp2 menolong mama dia la ek...haha

eynda said...

Lady.....wangi je bau minyak telon...maklum la ada kaitan dgn baby :-)



Mia.....harap2 adam & hannah jadi insan yg baik & berguna...macam mama diaorg jugak kekekeke.....

Mimie Hamdan said...

nasirah masa besar2 nie pun sgt susah mau tido... gie kerja macam zombie kdg2... smpila ke besar nie... tenaga ntah macam apa... klu balik kg main ngan sepupu2 dia, org lain dah KO.. dia relax jer kayuh beskal.. ptg tak tido, mlm kul 12 baru tido... adddeeehhh... tp mama dia tak kurus gak.. hehehe...

MAKCIK REHAN said...

aisyah kalau jaga tgh2 mlm tak lain tak bukan NAK SYUSYU... NAK SYUSYU... selagi tak buat, selagi tu dia pasang speaker kuat2...mulala begaduh laki bini turn sapa nk kena bgn buat susu budak ni. satu mlm kdg2 sampai 3,4 kali mintak susu. adoii... mana mak dia tak tersengguk2 kat opis [alasannn...]

shabiela said...

balqis ms kecik2 gini la, jaga mlm2 nk tgk kartun.. dia tgk tv tp ibu dia tdo.. he he..

eynda said...

tommy....aktif ye nasirah....bagus la...kalau yg cepat letih...tak minat nak main....susah hati kita pulak kan...



MR.....mencah pun kerap bangun ek....hannah kekadang bangun takmo susu...tu yg kena berjaga jugak dgn dia...kalau dia nak susu kejap je terlelap balik...



sha...ok gak sha boleh tido hehe....hannah ni siap tengok muka kita...terlelap je marah la dia...haiii...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails