Wednesday, July 22, 2009

Macam Dia Tahu-tahu Jek.....

Masih ingat entry eynda pasal handbag kesayanganku dulu??
Sejak eynda citer zip rosak tu memang plan nak cari bag baru tau.....
Tetiba!!
 
Ehhh!! Dah elok balik!
Sampai sekarang eynda guna handbag ni...sukaaaa :-D
Kekadang benda2 sekeliling kita ni macam ada perasaan jugak kan...walaupun bukan benda hidup....contoh kete...selalu merajuk kalau kita nak tukar baru....handbag ni macam takut je eynda ugut nak beli yg baru hehe....
Pendek citer...berbuat baik la kepada barang2 yg kita ada..... :-D

11 comments:

que_zul said...

yer la enyda...kete sy pun dulu merajuk gak..bila ada angin nk tukar kete, dia mogok, gear box rosak....la ni, kete tu dh meninggal (org lain bw, eksiden, kete hancur smpi tk leh nk repair lg..pemandunyer selamat)...tak rela org lain pakai kot...hehehe..(~perdana v6 dlm kenangan...)

iNa said...

aah kan..
klau kete slau gini..
hehe.....majuk bile kate nk tuka baru....rosak la ape la..hihi...

M said...

hehehehe suka post ni buat saya :), suka ah sikap eynda yg sederhana serba ringkas buat hidup tenang.

keta saya pernah merajuk siap dia stop tengah jalan time puasa haruuuuu takde org tolong cuma lepas buka, semua gara2 cakap keta dah tua terus dia merajuk :P

Bitt said...

huhuhuhuhuhuhuhuhu kelaka la akak ni...tu la biasa la semua benda cenggitukan...yg best arini kite lak tau2 nak pindah umah baru, rumah yg kite duduk skang ni, sebelum ni pintu tak bleh nak tutup rapat sebab dah sengget tetiba pagi ni bleh plak...hahahhahaha...macam2

ira_kecik said...

kak eynda...memang kan keta nie memang kuat merajuk, cam keta ira la....sekarang nie tgh merajuk, rosak lak dia krg nie gi keja pon hubby yg hantar...ari tu baru jer gi baiki, nie dia buat hal lagi....

eynda said...

Que...sampia macam tu sekali ek...nasib baik pemandu selamat....




Ina...macam-macam hal kan :-)



M...macam dia paham je kan...berhenti tengah jalan memang haru ...kalau eynda mesti nangis dah kat situ....lagi takut bawak kete :-p



Bitt...rumah tu nak pujuk kot..."jangan la pindaaahhh..." :-)



Ira...macam kete akak la.....baru je servis dah buat hal hari tu... :-)

Anonymous said...

mcm beg sekolah anak kita gak le ni..
bila kata,ibu beli beg sekolah baru je la..
dan-dan tu juga zip nya dah boleh tarik..
padahal seblm tu,punyalah seksa..
hahhahahha..
beg sekolah anakku ada perasaan gitu..

comey_lote said...

kak eynda..kalau kete tuh memang ye..
kami pun memang pernah alami..
kalau kita 'tengok' kereta tu sebagai 'kereta' memang dia tak de nyawa...tak tahu apa2..tp kalau kita selami betul2, dr mana dtg kereta, diperbuat dari apa? besi kan...besi tu kan makhluk Allah, macam batu seme tu, ada soul gak kan..sbb tu ada nabi yg boleh membentuk besi kan just dgn bercakap dgn besi2...camtu lah kete..kita cakap2 ngan dia mesti dia tak buat hal punya, insyaAllah

eynda said...

Anonymous......beg sekolah tu main2 dgn tuan dia kot hehe....



Mrs...hhmm...ada logik jugak kalau kita kaji sedalam tu....ciptaan Allah kita takleh pertikai kan....lepas ni kena sembang2 dgn kete la...mesti dia hepi :-)

azmiezas said...

Ehh...same la macam kes kita. Sebenarnya kita tengah cari line internet mana yang laju ckit..td dah g survey..tup..tup..malam ni laju la pulak macam 'dia'tau..
pulak kita bengang ngan 'dia'...

eynda said...

azmiezas...ha'ah line tenet kat rumah kekadang gitu gak...kita angkat phone nak call customer service tetiba je dak ok...maybe kebetulan kan...tapi kekadang rasa macam "dia" paham hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails