Wednesday, January 27, 2021

Percutian di Pulau Langkawi 2021 (Day 7).

 

Assalamualaikum....

Akhirnya entry hari ke7... hari last kat Pulau Langkawi...

Bangun pagi lepas subuh tu kami bersiap pegi breakfast kat resort... nak jugak la rasa makanan kat resort kan... 

Sorang RM30 utk buffet breakfast....




Ada banyak pilihan makanan jugak la utk kategori sarapan.... semua makanan bertutup... eynda snap ni masa diaorg tengah refill makanan... nampak eynda tengah ambik gambar kot, staff ke tepi sekejap...





Pinggan eynda hehe.... tak bertambah dah ye... habis makan ni minum kopi je... ada macam2 lagi... roti2... buah-buahan punya la banyak pilihan... tapi perut eynda dah penuh... 


Lepas makan kami jalan-jalan kat area swimming pool kejap... 


Pool ni ada jakuzi tapi budak2 kecik aje dok mandi situ...



Belah kanan gambar tu swimming pool...standard la eynda berdiri situ pun gayat...



Bertangga di atas tangga...




Sekeping kenangan di balkoni bilik...




Flight kami bertolak dalam 2.45pm.... Kami naik MAS ... flight tak penuh pun... yg eynda nampak sesak flight lain2... nampaknya macam ramai yg kelam kabut nak balik sebab PKP dah nak mula....

Ada kisah sebenarnya sebelum berlepas tu...eynda hanya share kat FB eynda je...ianya hari yg sama jugak kejadian flight Sriwijaya  Air terhempas.... masa kami landing, flight Sriwijaya Air tu hilang dari radar... Innalillahiwainnailaihiroji'un.... 

Alhamdulillah kami selamat pulang ke rumah....

Oleh kerana kami bercuti dalam musim covid, balik je kami hanya duduk kat rumah je... esok tu ada kenduri kawin anak jiran tapi eynda bagitahu ibu pengantin, eynda sekeluarga tak dapat hadir sebab baru pulang dari bercuti... kami taknak susahkan sape-sape andai ada apa-apa masalah dari kami lepas kami balik bercuti.... setakat keluar tapau makanan & beli groceries sikit2 je... pastu wajib la patuh SOP kan...

Alhamdulillah hari ni dah 18 hari balik dari bercuti... Eynda doakan kita semua dijauhkan dari covid-19 ni...

Habis dah kisah percutian eynda... walaupun cuti2 Malaysia tapi seronok sangat... banyak tempat kami dah pegi... makan tempat makan kami dah cuba.... balik rumah esok tu timbang berat badan turun 0.01kg berbanding berat badan masa 1/1/2021.... ok la tu kan... padahal makan banyakkkk kat Pulau Langkawi.... 

Hingga berjumpa lagi di lain entry....terima kasih sudi baca blog eynda ye...

5 comments:

ajumohit said...

seronoknya, teringin nak ke Langkawi lagi, rindu nak makan angin sekarang ni

eynda said...

ajumohit.... semua org rindu nak jalan-jalan kan... moga cepat la covid ni berkurangan...

MONK said...

makasih atas artikelnya,


visit our website href="https://ittelkom-jkt.ac.id/"

href="http://akademitelkom.ac.id/"

unknown said...

ekzema
selsema
batuk
barang keperluan bayi
kahak

MATINA said...


I was diagnosed as HEPATITIS B carrier in 2013 with fibrosis of the
liver already present. I started on antiviral medications which
reduced the viral load initially. After a couple of years the virus
became resistant. I started on HEPATITIS B Herbal treatment from
ULTIMATE LIFE CLINIC (www.ultimatelifeclinic.com) in March, 2020. Their
treatment totally reversed the virus. I did another blood test after
the 6 months long treatment and tested negative to the virus. Amazing
treatment! This treatment is a breakthrough for all HBV carriers.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails