Wednesday, October 17, 2018

Eynda & Virtual Run.



Assalamualaikum.....


Apa itu Virtual Run? Lebih mudah nak paham, larian umpama marathon tapi kita boleh lari di mana saja, bila-bila masa saja atau mengikut tarikh & waktu yg ditetapkan.... sorang2 kita pun boleh... 

Maknanya tak payah join marathon kat tempat tertentu... boleh lari anytime anywhere yg kita suka... bila2 masa kita free... ikut tarikh penyertaan jugak la... selalunya satu virtual run tu kita boleh lari dlm masa 3 hari.... pilih la hari apa nak lari dlm masa 3 hari tu... itu ONE run.... maknanya kalau 5km dlm satu larian je... 10km dlm satu larian je...3km dalam satu larian je... ada jugak virtual run utk 20km,50km,100km.... yg ni boleh multiple run... kumpul hari2 larian kita, dah cukup kilometer submit la... janji dlm tarikh yg ditetapkan... selalunya yg berpuluh-puluh kilometer ni ada yg 21 hari... ada yg sebulan... baru tamat tempoh larian...

Paham ke? Tak paham google je la hehe...

Ada banyak penganjur virtual run ni.... antaranya 42race & Running Station.... 2 ni eynda selalu join sebab senang cara nak submit result hehe...


Eynda baru je join so tak banyak medal yg eynda kumpul....saje suka2 join virtual run ni... semangat sikit nak berlari... rajin lari maknanya rajin la workout... kalau tak asyik duduk depan tv ....marathon gak tapi marathon citer korea!


Buat masa ni eynda dah kumpul 4 medal.... 2 medal lagi on the way...















Ranking tu utk keseluruhan 1 dunia yg participated... ok la kan sebab yg join setiap run pesertanya beribu-ribu.... yg free tu je dok dapat ranking 2K++ sebab FREE...ramai la yg join ahahaha....utk satu run bayaran paling rendah dlm RM29.90 .... apa-apa pun best la virtual run ni.... ramai yg dah terjebak.... kalau berminat boleh la try.... jalan kaki pun boleh.... cuma pace nanti tak cantik la... tapi ok je... janji join kan.... 

Pace eynda pun slow je tu ahahahaha....






Monday, October 15, 2018

Throwback September ~ i - City Theme Park.



Assalamualaikum....

Hari tu kami ke i-City theme park.... duduk kat Shah Alam ni sejak 2006...ni la 1st time kami pegi i-city tu sejak ia dibuka.....



Pegi lepas maghrib... bila sampai dah tentu cari tempat utk dinner dulu... nasib baik ada old town white coffee...




Posing je la... mama nak naik... Hannah taknak naik... dia tak naik, mama takleh naik huhu....



Anak-anak teruja la nak masuk Snow Walk... ada bahagian yg masih under renovation so kecik je la area yg boleh guna time tu....

Masa nak beli tiket staff tu suruh tengok dulu dari cermin luar keadaan dlm snow walk tu ... supaya kita tak menyesal ke... rasa rugi ke... bila masuk dlm tu.... 

Eynda pulak masa tengok tu hhmmmm kemain lagi takmau masuk... tiket berbaloi ke masuk nanti.... macam fake aje suasana dlm tu... tapi sebab anak-anak nak masuk jugak ok la mama ikut je....

Sekaliiiii bila masukkkk...


Ehhhh ada snow bear la....



Posing.... posing.... 





Konon-konon sejuk la sangat.... 5c suhu kat dalam tu...




Hannah sejukkkk....




Best la dia ada org layan...




Ni la muka orang yang awal2 tadi takmau masuk tuuu.... dia pulak terlebih happy...





Ayah & Hannah....



Hannah la ajak keluar dari Snow walk tu lepas tu.... tak tahan sejuk katanyer.... mama pulak kalau boleh nak duduk dlm tu sampai 12am! Last2 kesian Hannah sejuk sangat kami pun keluar dari situ & jalan-jalan tengok lampu pulak...









My not so little bunny....



Apasal dua-dua senget ni?




Kutip apa tu?








Nak naik tapi Hannah taknak naik hhmmmm.... ni sape yg kanak-kanak ni???



Sebelum balik dlm 11pm ada musical fountain....





Ok la pastu kami pun balik.... ada lagi yg kami tak sempat masuk malam tu.... InsyaAllah nanti pegi lagi....





Saturday, October 13, 2018

Throwback September ~ Kenduri Kesyukuran.



Assalamualaikum....


Kenduri kesyukuran ni sempena anak sedara nak sambung study kat Wales.... termasuk la utk Adam & Hannah yg nak menduduki UPSR & SPM... 



Eynda bawak kek ni... bukan eynda buat...Eynda order dari Wirda ( Mangotouchdelight ) .... sedap kek ni sebab kurang manis... eynda tak suka kek yg terlalu manis... lagi pun yg ni ada buah-buahan...manis buah pun cukup dah...




Buah anggur pun eynda bawak.... ehhhhh semua yg eynda bawak je eynda snap? Ahahaha... dasarrrr....




Ni haaaa.... banyak je makanan lain yg tuan rumah aka biras eynda sediakan... ada kuih muih gak tapi terlupa nak snap....




Amboi bila masa diaorg posing2 ni? Kemain bergincu Hannah....




Eynda & anak sedara aka kakak Barbie Hannah aka mama Arianna....





Tetiba anak sedara ajak selfie..... apalagi.... maklum la hobi sama!




 Lupa bawak tudung utk Hannah.... pinjam tudung maklong dia kejap....



Anak sedara yg nak sambung study kat Wales... actually dah ada kat sana pun sekarang... aunty je lambat buat entry ni hahaha.... perasan tak? Diaorg macam kembar???? Tinggi je belum sama....





Cousins....



Alhamdulillah semuanya dipermudahkan.... kenduri berjalan lancar.... anak sedara dah berada di Wales.... Hannah dah habis UPSR... tinggal Adam je tunggu SPM next month.... InsyaAllah Allah permudahkan utk Adam...








Friday, October 12, 2018

Throwback July ~ Great British Circus.


Assalamualaikum....


Throwback 8hb Julai hari tu kami pegi tengok circus kat Stadium Shah Alam.... lebih tepat luar perkarangan stadium shah alam la bukan kat dlm stadium....









Bawak Arianna sekali... tok dad & tok mummy Arianna pun join....seronok la diaorg berdua...



Selfie sekeping..... mama pun teruja sebab last tengok circus masa zaman kecik2 lah... Hannah & Adam pun 1st time tengok circus ni....




Bezanya sekarang dah takde binatang....ayam pun dah boleh bercakap hhmmm...



Beberapa gambar yg sempat snap.... eynda banyak rakam video...aksi2 memang suspen habis la....






 Spiderman ni nak kena workout la...happy tummy nampaknyer... 




Last sekali sebelum balik boleh bergambar dgn geng2 yg terlibat dgn circus tu.... 








Throwback Muzium Negara , September 2018.


Assalamualaikum....


Throwback kisah ke Muzium Negara... actually anak2 kata dah lama tak naik MRT.... alang2 nak naik MRT tu jom la ke Muzium Negara.... memang ada station MRT pun dekat muzium tu.... dekat sangat2 dgn muzium....

Pagi-pagi lagi dah keluar dari rumah....





Breakfast di M Station Coffee & Co kat Muzium Negara tu dulu sebelum masuk muzium...




Sape ada kenangan naik bas pink ni? hehe...


Tak banyak gambar eynda snap masa kat dlm muzium....


Rupanya ada pertunjukan laga lembu ye masa sambutan kemerdekaan zaman dulu... wahhhh....




Tak ingat dah berapa kali datang muzium ni.... tapi still macam jakun bila tengok barang2 bersejarah & baca sejarah2 kita....


Dah habis tengok bahan sejarah kami jalan kaki cari makan....


Sampai la ke restoran ni... Husen Cafe....



 Jalan-jalan jap kat Nu Sentral pastu naik MRT balik rumah.....









LinkWithin

Related Posts with Thumbnails