Monday, January 13, 2020

Kyochon atau K'Fry?




Assalamualaikum....


Eynda ada tanya kawan-kawan kat FB hari tu... Kyochon atau K'Fry?

Tq kepada kawan2 FB eynda sebab bagi respon kat soalan eynda...

Kebanyakkannyer pilih Kyochon.... ada jugak la peminat K'Fry...

Sebenarnya eynda tanya soalan tu sebab eynda tak pernah makan kat dua2 restoran tu! Tapi selalu nampak ramai beratur luar restoran... terpikir jugak kekadang apa yg best ye kat restoran2 tu? Sebab korean restaurant? K-pop? hehe....

Tetiba hubby ajak weekend lepas makan kat kyochon atau k'fry.... mana yg takyah beratur panjang la... thanks kat kawan2 FB yg bagi tips cemana nak elak dari beratur kat restoran2 tu....

Kami pegi One Utama.... terjah Kyochon dulu... masa tu 4.30pm... tengok2 lengang...takyah beratur... so Kyochon la kita....

Nak order pun macam kena belajar benda baru la hihi.... shhhhh.... kami amatur.... nasib baik staff kat situ membantu... explain serba sedikit... so dah pahammmm...

Rupanya kena tunggu 30 minit ye utk makanan ready... owwhhh baru tahu jugak la .... nasib baik ada candy crush hahaha... hubby pegi solat asar dulu... adam merayau jap... Eynda & Hannah main apa ntah kat IG tu ... Hannah la ajar... IG filterrrr....



Sabar menanti...





Akhirnya siap dah order kami.... kira ni early dinner la... Dinner @ 5pm... 

Mula2 50-50... nak order steam rice atau fried rice... kalau steam rice ada yg pekej utk 4 orang tu... sorang nak steam rice sorang nak fried rice haihhhh.... last2 semua upgrade ke fried rice... Eynda teringin nak rasa kimchi fried rice tu....so next time order steam rice aje la...coz dah rasa fried rice kat situ.... 

Sedap ye.... kimchi fried rice tu sedap... eynda suka... fried rice lain pun hubby & anak2 kata sedap... ayam bagi eynda boleh la... Eynda lagi enjoy kimchi fried rice tu.... Dasar hantu nasi kan! Hahahaha.... Ehhhh salad tu pun sedap la... tapi sikit sangat... eynda share sorang sikit dgn hubby... dressing dia macam ada rasa peanut butter...

Next time nak rasa ayam jenis lain pulak... yg tak pedas...

Masa bayar dapat pulak vouchers satu buku.... terpaksa la datang lagi next time kan... rugi la tak guna vouchers banyak2 tu....

Tapi nanti2 nak try jugak K'Fry.... 

So uollss suka Kyochon ke K'Fry? 😃

TQ sudi baca blog Eynda ... jumpa lagi, InsyaAllah...

7 comments:

Wak Lat said...

sedapnyeer.. :p

norhidana said...

dana dua-dua tu tak pernah try kak heheeh lagi kesian kan, kalau ajak edy pergi situ katanya takmola,...tak minat makanan korea, kita mampu berhuhu jelah

A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y said...

xpenah try both. tp, mmg teringin nk try.

Cik Renex said...

Dua2 tak pernah try lagi. Tp nampak yg ni mcm best jugakkk

Umi Nazrah said...

waalaikumussalam. samaaaaaaa, saya pun dedua belum pernah makan ^_^

Akak Kembang said...

Kyocon tak byk menu tapi sedap

Semut Senyum said...

saya pun tak pernah pergi dua2... meriah betul restoran kpop kt Malaysia ni ye... saya pun trpengaruh degnan students.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails