Wednesday, April 24, 2019

Bank Negara Malaysia Museum & Art Gallery ( Sasana Kijang).


Assalamualaikum....


24hb Mac 2019.

Dah lama tahu pasal muzium ni... tapi baru sempat nak pegi... dgn kata lain asyik terlupa nak pegi... sebab weekend je mesti teringat shopping mall! :-p

Ini alamatnya :

Sasana Kijang, 2, Jalan Dato Onn, KL.

Buka setiap hari dari 10am - 6pm. Masuk adalah PERCUMA.

Cantik kawasan bank negara ni.... dekat dgn IUMW (International University Malaya Wales), belakang tu je... & dekat dgn Kenny Hills...

Sampai je kawasan nak parking, polis akan check kereta kita dulu.... nak masuk dlm bangunan, polis akan check handbag dulu.... pastu kena letak handbag dlm locker yg disediakan... eynda cuma bawa handphone je masuk dlm muzium...




Spiral stairs utk naik ke tingkat atas... lif pun ada...jangan risau...bukan senang nak dapat gambar solo atas tangga ni... sentiasa ada orang... orang lain pun nak bergambar gak kan...





Kejap ye nak bukak peti besi ai.... nak kira duit ai dah banyak mana.... teringat pulak zaman keje bank dulu... rindu la jugak....




Giant newspaper....




Sama pulak tema kaler...





Matawang seluruh dunia...




Matawang zaman bila ni?






Adam yg snap.... gambar ni BNMMAG ada masukkan dalam ig story hari tu...




Dalam tu ada cafe.... lepak2 jap minum kopi & makan kek...




Terus nyanyi lagu Ariana Grande... I want it, I got it..... rasa kaya sekejap....




Boleh cop duit sendiri.... 





Terpaku jap tengok banyak sangat duit....




Jumpa atm machine.... replika aje.... nasib kad tak kena telan...




Habis dah pusing-pusing muzium.... best sangat... mana taknyer.... dikelilingi duit... duit buat kita gembira kan? Tengok tu.... bini dapat bawak balik 2 keping duit kertas cop sendiri pun dah happy... suami pulak dah mula pening... cemana nak cop duit banyak2 nak bagi kat bini dia ahahaha...





Featured dalam ig story BNMMAG...banyak lagi gambar2 eynda masuk ig story tapi screenshot satu ni je cukup la....

Ada masa sila la ke muzium ni.... sape yg tak happy bila tengok duit?


Sekian.... jumpa lagi di lain entry... terima kasih sudi baca blog eynda...






3 comments:

Shahada Fauzi said...

macam best je muzium ni..one day nak pergi la..

eynda said...

Shahada... yg akak citer ni berapa peratus je... kena pegi sendiri... memang best :-)

عبده العمراوى said...



شركة تنظيف خزانات بالدمام
شركة عزل اسطح بالخفجى

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails