Monday, May 2, 2016

SPCA Selangor.



Assalamualaikum...........


Dulu-dulu, masa baru kahwin, hubby selalu bawak eynda ke SPCA Selangor ni.... sebab dia tahu eynda suka kucing.... ada jugak la eynda kutip kucing utk bela sendiri tapi last2 bawak balik kampung suruh mama eynda belakan.... masa tu eynda keje, tak terjaga la kucing yg eynda bela...kesian nanti kurang kasih sayang... so hantar balik kampung.... nak hiburkan hati sekali sekala singgah SPCA ni....






Lama dah tak datang tempat ni... rasanya pernah bawak Adam je masa dia kecik2...dah berbeza bangunan SPCA ni... bagus la nampak lebih proper...Saja je bawak anak-anak kali ni.... nak tunjuk ada wujud tempat macam ni.... Ada anjing...ada kucing.... nak adopt sila la datang SPCA....masuk FREE aje... cuma register kehadiran kita je....







Adam yg dulunya fobia dgn kucing.... sekarang semua kucing dia nak pegang... thank you to Fluffy sebab dah hilangkan fobia Adam terhadap kucing :-)





Iskkkk.... tak tau la asyik pegang kucing oren ni aje.... comel sangat... ekor berbulu kembang...perangai macam Fluffy jugak... terkilan sebab tak adopt dia... harap2 ada la tuan baru yg baik menjaga dia...





Sape2 nak adopt kucing pegi la SPCA.... manja-manja kucing kat situ.... dah siap vaksin segala... yang baru masuk diaorg asingkan dulu bagi betul2 sihat baru join geng kucing yg boleh kita adopt...





Nak balik kita sedekah sikit duit utk SPCA....






Betul tu.... binatang ni kalau kita bela elok-elok, mesti dia sayang kat kita.... macam family dia sendiri :-)



Alamat:

SPCA Selangor.
Jalan Kerja Air Lama,
68000 Ampang, Selangor








2 comments:

Lynn Hamzah said...

wahhh...aktiviti yg bagus nie...tapi jauh benar nak pergi kak...

eynda said...

Lynn.... akak pun kebetulan nak lunch area Ampang tu.... :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails