Tuesday, May 3, 2016

Lost World Of Tambun.




Assalamualaikum.....







Bila tengok balik entry ke Lost World of Tambun dulu2... wahhhh dah 5 tahun berlalu baru kami jejak kaki ke situ lagi.... Kali ni gambar tak banyak eynda snap sebab Hannah dah tak takut air.... so mama boleh join mandi manda jugak.... 5 tahun lepas mama jadi jurugambar aje... pastu jadi bodyguard Hannah tunggu dia main2 kat tempat yg cetek huhu.....Kali ni best!! 




Kami sampai awal..... dalam 12pm... nasib baik boleh check-in hotel siap-siap...tapi bilik belum ready hehehe....so dapat la diskaun 10% utk hot spring di malam hari (tak guna pun sebab malam dah letih)... dan ada lagi satu seprais yg pihak hotel bagi kat kami... tunggu ye sampai hujung entry...





Aduhhhh... nasi vanggey pun ada... tak payah pi cari restoran dia dah... 






Hambekkkk.... RM11 satu bekas, lauk tetap macam tu je takde pilihan lain... ok la tu banyak tuuuuu..kenyang Alhamdulillah....





Meriah area ni... Gangnam style pulak tema hari tu.... dari tengahari sampai petang dok pasang lagu gangnam.... Ada jugak la lagu2 rancak lain, DJ pun ada...dari nyanyi sikit2 sampai le dah jadi konsert dia sendiri huwaaaaaa.... yg penting enjoyyyyy....






Kalau time bergambar ni maknanya tak berendam dalam air la kami.... dah puas snap gambar simpan semua dlm locker....




Masa 2011 dulu Hannah kecik lagi.... rambut pun curly2 lagi....sekarang dah tinggi....





Tengok kedai2 ni jual makanan minuman semua teringin.... tapi sebab dah makan nasi vanggey, kenyang sepanjang hari... dahaga je ada....





Jom pegi petting zoo...





Zorro yg macho tapi manja sebenarnyer hehe...






Comel kan.... kepanasan dia tu :-D





Baru lepas lunch.... lepak-lepak kejap....





Ala tak berapa jelas gambar ni.... tak terpikir nak share masa snap so kualiti teruk.... gambar monkeys nak lunch.... semua turun ikut tali tu dari bukit belakang tu... banyakkkkkkk.... macam monkeys dalam citer Kungfu Panda 3 ...





Yang ni kat Cahaya SPK pun banyak hehe....





Comel je tengah makan... yg dua ekor paling depan tu siap bergaduh berebut makanan :-D





Sebenarnyer.....(sambung bawah)....





Staff zoo bagi kat si putih ni jagung tu.... si putih ni tak nak... takmau ambik... takmau bukak mulut... cerdik...kenyang kot....so bagi la jagung tu kat burung kat atas tu....





Bagaikan puteri....





Jantan jugak yg cantik haihhhh....






King Cobra ni nama saintifiknya bla bla bla Hannah! Hannahhhhh.... :-D





Ni pusat SPA.... bestnya... tak sempat nak berSPA.... SPA sendiri dalam hot spring aje petang tu.... paling panas eynda masuk yg 40c je... 43c pun ada tapi panasssss sangat jari kaki pun takleh nak rendam... yg 40c ni best.. siap masuk dalam gua berendam paras bahu...


Dah petang 6pm kami pun pegi ke hotel, ambik kunci & masuk ke bilik utk berehat.... sepraisnyaaaa..... pihak hotel bagi kami bilik yg paling besar kat hotel!! Tak tanya pulak kenapa... terima kasih aje la kat pihak hotel....normal price dlm RM1K++ tapi masa check-out bayar dlm RM500++ macam bilik yg kami sepatutnya check-in...Alhamdulillah... murah rezeki kami... sebelum ni kat Cinta Sayang Sungai Petani pun diupgradekan bilik kami....

Jom tengok bilik....



Bilik terletak paling hujung bangunan hotel....kat bawah tu ada restoran Papparich so malam kami dinner kat situ aje....





Pintu pembahagi bilik & ruang tamu....





Ada meja makan.... sayang tak guna pun sebab satu malam aje.... makan pun kat luar....





Ada dapur.... macam apartment aje bilik ni....





Ruang tamu... oleh kerana bilik ni hanya ada satu queen bed, kami minta extra bed utk anak2...






Masa nak check-out sempat tengok gambarajah ni kat pintu bilik.... betul la kami dapat bilik paling besar di hotel Lost World tu :-)


Ni Adam & Hannah masa pegi tahun 2011 :-)





4 comments:

idzwa kamaruddin said...

best jugakkan kat sini! ;)

Ena said...

cute sangat hannah ms kekecik dulu
skrg makin ayu pula.. :)

Lynn Hamzah said...

memang rezeki akak sekeluarga la dapat bilik besar tu...hihihi

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails