Tuesday, April 12, 2016

Kisah Nasi Lemak ....



Assalamualaikum.....


Last Saturday eynda masak nasi lemak! Bukan untuk family eynda aje.... extra 20 pax utk meeting ketua jalan kat perumahan eynda.... aduhhhhh... seminggu eynda prepare dari segi mental dan fizikal! Yesss dengar agak dramatik kan.... tapi seriusss eynda berdebar... permintaan hubby, eynda ye kan aje... memang kekadang eynda suka redah je buat apa pun.... so ini pun kes redah buat jugak.... maklum la jarang sekali eynda masak utk banyak portion.... pernah la dulu-dulu duluuuuuuu buat bihun sup utara utk 15 orang makan.... nasi daging utk 20-30 orang makan..... bihun goreng utk jamuan moreh kat surau di bulan Ramadhan.... eehhhhh kenapa la kali ni rasa panik semacam kan....




Apa-apa pun Alhamdulillah semuanya dipermudahkan.... jangan tanya eynda cemana eynda masak! Nak makan hari sabtu, hari Khamis dah start beli barang nak masak.... masak pun rasa macam mimpi je .... percaya pada diri sendiri... yesss i can do it!

Eynda cakap kat hubby.... macam mana hasilnya macam tu la rasanya.... suka tak suka makan aje... jangan komplen hehe... Alhamdulillah dapat feedback yg positif dari jiran-jiran.... 

Ada jugak yg gurau2 suruh eynda buat bisnes.... wooooo.... lepas habis masak & pack semua tu, bersihkan diri terus tidoooooooooooooooooo sepanjang hari.... bangun...tido...bangun...tido.... camno nak bukak bisnes?? Tapi InsyaAllah.... mana tau satu hari nanti rezeki eynda di bidang masak2.... buat meal preps ke.... kan?? Hehe...






Tadaaaaaaa..... my nasi lemak... ada sambal telur rebus & rendang daging..... Alhamdulillah kenyang.... jangan la tanya berapa kalori sepinggan tu... terkejut kot nanti kalau tau ahahahaha.... (sebab tu minum air masak je).


Next time kalau buat makan-makan lagi... menu lain la pulak ;-)

InsyaAllah.....








4 comments:

Alyyani Anuar said...

sama la kak eynda dgn saya. kalau kena prepare food utk orang ramai mcm buat makan2 dgn family sekali pun berdebar. preparation mental dan fizikal adalah wajib bagi saya. aahahah.. anw, sambal tu nampak best!

Ijah EmoTemo said...

Sedappp tu! Hehehehe

eynda said...

Alyyani....kannn... macam2 kita pikir... takut tak sedap la... takut tak cukup la hehe...

eynda said...

Ijah... Alhamdulillah kalau sedap hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails